Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dimecres, 2 de setembre del 2009
BASTONETS/GRISSINES
Aquesta recepta la vaig treure del bloc i-recetas i em va cridar l'atenció ho senzill que era fer bastonets a casa.
Grissines
Ingredients
150 grs de farina de força
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
5 grs de llevat
55-60 ml d'aigua
25 grs d'oli (o 30 grs d'oli i no posar seu)
5 grs de seu
Formatge parmesano i llavors de rosella.
Com ja us he dit a altres receptes jo ho vaig fer amb la thermomix però la recepta original és fet a mà.
Barrejar l'oli, l'aigua i el seu a 37º, 1 minut i vel. 4.
Després afegir la farina la sal i el sucre i barrejar 15 segons a vel. 5-6.
Després 1 minut a vel. espiga.
Deixar pujar fins que sigui el doble entre 45-90 minuts depenen de la temperatura ambient.
Fet a mà: posar la farina en un bol fent un volcà, en mig posar el sucre i la sal i barrejar, després afegir l’aigua amb el llevat dissolt i ben barrejat per poder finalment afegir l'oli i el seu (si es vol).
Deixar pujar en el bol tapat amb un drap fins que sigui el doble; entre 45-90 minuts.
Una vegada pujada estirar la massa en forma de rectangle d'un centímetre de gruixa i tallar els bastonets amb un talla-pizzes.
Deixar pujar una altra vegada i pintar amb el seu fus i empolsimar amb formatge parmesano i llavors de rosella.
Enfornar uns 12-15 minuts a 200ºC
Espero que us agradin!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
5 comentaris:
Sílvia, jo també la vaig veure i també la tinc apuntada per fer-la! Amb lo que m'agraden!! :)
Però ara mateix, per fer-los necessito que baixin les temperatures... fa massa calor! ;)
Petons!
Jo també la vaig veure!!La veritat és que venen de gust a qualsevol hora!
No et coneixia, però el que he vist m'ha agradat, així que et seguiré per no perdrem res!!
Petonets maca.
Vasesuky.
Moltes gràcies a les dues: la veritat és que van volar i el tipus de formatge pot variar ja que a casa que agraden els formatges més forts o de Menorca també hi van be.
Petons.
Dilluns tinc un sopar informal amb els amics per fer el passi de fotos de l'estiu. Estic buscant idees per preparar un pica-pica salat, ia quests bastonets em semblen fantàstics. Em sembla que m'has inspirat ;)
pues si que parece faliclito, lo probare a ver que tal, tienen muy buena pinta, felicidades!
besitos desde londres,
pity
Publica un comentari a l'entrada