Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dimarts, 22 de setembre del 2009
BRAÇ DE GITANO DE PATATA FARCIT DE TONYINA
Abans que s'acabi l'estiu del tot no podia deixar de penjar aquesta recepta tan fresca i fàcil de preparar.
La base és un puré de patata i el farciment al gust de cadascú. Es pot preparar d'un dia per l'altre i està més bo.
Ingredient:
1 sobre de puré de patates (Maggi)
250 ml d'aigua
250 ml de llet
25 grs de mantega
Sal
Farcit:
Enciam
Tonyina
Olives
Ous durs
Maionesa (feta a casa en quantitat suficient pel farcit i la decoració)
Decoració:
Maionesa
Pebrot vermell
Una mica d'ou dur
Olives
Pastanaga...
Fer el puré de patata escalfant l'aigua i la llet fins el punt d'ebullició.
Retirar del foc i afegir la sal remenar i posar els flocs de patata. Deixar que absorbir el líquid i remenar.
Deixar refredar una mica i mentrestant preparar el farcit.
Netejar i tallar l'enciam a juliana, tallar les olives en quatre trossos, esmicolar la tonyina i afegir l'ou dur ratllat.
Lligar-ho tot amb dues cullerades de maionesa (oli, sal, ou i si voleu un all petit)
Per estirar el puré ho farem amb un drap humit on posarem el puré i ajudant-nos del drap anar fent un rectangle.
Farcir amb el farciment i amb l'ajuda del drap fer el braç de gitano.
Una vegada tenim la forma amb el mateix drap ho voltem a la safata on l'adornarem.
Escampar una capa de maionesa per sobre i als voltants i adornar amb el pebrot, l'ou dur i les olives...
En principi aquest braç es per sis persones si hi ha segon plat i sinó com a plat únic per tres o quatre.
Espero que us agradi!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
5 comentaris:
Hola Sílvia, aquest pastís salat em penso que ve de gust tot l'any. t'ha quedat fabulós. Un petó.
Un plato delicioso para comer todo el año, asi que apuntado queda y no tardaré en hacerlo.
Un besito Silvia y bon día
Aquest pastís salat em recorda als estius, i amb la calor que fa aquí, ben fresquet de la nevera, vindria de perles per dinar! ;)
Petons!
La veritat és que cada estiu cau, ja que el fas un dia t'en vas a la platja i quan tornes només es seure a la taula!!
Un sobre de pure!Tant costa de fer bullir quatre patates?
Publica un comentari a l'entrada