dijous, 24 de setembre del 2009


MANDONGUILLES DE LLUÇ I GAMBES


Ingredients:
400 grs de filet de lluç (pot ser congelat)
200 grs de gambes fresques
1 ceba
1 all
Julivert
Oli, sal i pebre
1 pot de tomàquet triturat o un pot de sofregit fet a casa

Descongelar el peix.
Picar la ceba, l'all i el julivert. Afegir el peix triturat i les cues de les gambes (que haurem pelat abans )talladetes.Posar sal i pebre.
Fer les pilotes i passar-les per farina per a continuació fregir-les a la paella amb oli abundant.Escorre l'oli a sobre de paper de cuina
Coure el tomàquet i afegir les pilotes.Deixar coure tot junt uns cinc minuts.

Espero que us agradi!!!


Amb les pells de les gambes es pot fer un concentrat a la thermomix:

Ingredients:
Pells i caps de 200 grs de gambes fresques
50 grs d'oli
100 grs de pebrot vermell
100 grs de pebrot verd
100 grs de ceba
2 alls
100 cc. d'aigua
100 cc. d'oli
sal
Posar les pells i els caps amb 50 grs d'oli 5 minuts a 100º i vel. 2.
Afegir 100 cc. d'aigua en el got de la thermomix i colar tot el suc.Reservar.
Despres fer un sofregit sense netejar el got amb el pebrot verd, el pebrot vermell, la ceba i 2 alls.
Ho piquem tot a vel. 5 durant 3-4 segons. Afegim 100 grs d'oli i la sal i ho cuinem 5 minuts a temperatura Varoma i vel. 2. Despres afegim el concentrat i tornem a coure 5 minuts a temperatura 100º i vel. 1.
Ho podem fer servir per fer un arròs, una sopa...
Jo vaig afegir una mica de suc a la salsa de tomàquets de les pilotes.

6 comentaris:

Celes ha dit...

No conocia esta receta, y tiene que estar buenisima.
Ya te la he copiado....

Bssss

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Quin gust tant mariner, aquestes mandonguilles, de lluç i gambes... i fetes a Menorca... Que vaigi de gust¡¡. Josepb -menja de bacallà-

Mercè ha dit...

Sílvia, quin gust aquestes mandonguilles!!! Oh, quines ganes me n'has fet venir! I aquí no tenim lluç. :(
Per cert, l'índex de receptes queda massa difuminat amb la resta i no ressalta molt, no creus? Diga'm quin color t'agradaria i t'ho faig amb un moment! ;)
Petons!

Rosa ha dit...

Silvia, estas albondigas tienen que estar deliciosas, asi que copiadas quedan.
Un besito y buen fin de semana

Sílvia A. ha dit...

La veritat és que queden molt bones i als nens els hi agraden molt i aixi mengem més peix!!!

RUBEN ha dit...

ui! quina pinta més bona que tenen aquestes mandonguilles, a més semblen fàcils de fer!!! A banda penso que és una bona manera de fer menjar peix als més petits! queda apuntada!
Fins aviat!
ruben