dimecres, 12 de maig de 2010

BUNYOLS A L'ANXOVA


Aprofitant els dies de vacances de Setmana Santa vàrem anar de viatge per França i de tornada vam parar a Colliure i vam aprofitar per comprar anxoves (no són com les de L'Escala, però no estan malament) Arrel d'això vaig pensar que fer a part de posar-les a les amanides, fer pa amb tomàquet i anxoves... i vaig fer aquests bunyols que van ser un èxit.


Ingredients
330 g de farina
1/2 sobre de llevat Royal
130 g de mantega
1/2 got d'aigua tèbia
3 ous
10-12 filets d'anxova

Per fer aquests bunyols he de barrejar la farina amb el llevat, la mantega a trossets i els rovells d'ou després anem afegint a poc a poc l'aigua fins aconseguir una massa homogènia. Una vegada tot ben barrejat afegirem les anxoves tallades a trossets petits i les dues clares muntades a punt de neu. Vigileu que les anxoves no tinguin espines.

Escalfeu oli en una paella i aneu tirant culleradetes de pasta i deixeu-les fregir fins que estiguin ben rossos.
Deixar escórrer l'oli a sobre d'un paper de cuina.
Finalment empolsimar amb julivert fresc.
Es poden servir calents o freds.


Espero que us agradin!!!

5 comentaris:

Mercè ha dit...

Sílvia, aquests bunyols els hauré de provar! No n'he menjat mai d'anxova!! :)
Petons!

Sílvia A. ha dit...

Amb aquestes quantitats queden molt suaus, si vols més gust a anxova afgeix més filets.
Petons

La cuina vermella ha dit...

Apalí, quina bona pensada, quina idea més bona per l'aperitiu d'avui diumenge! Com sempre les receptes del teu bloc són genials. Petons.

Raquel ha dit...

Bon dia Sílvia,

Quina super recepta, són bonissims,
una cosa els filets d'anxova són saladets ja imagino? tipus els del meu poble de l'Escala? GRÀCIES.

Sílvia A. ha dit...

Hola Raquel: són filets d'anxova amb oli, ben escorreguts.
Ja em diràs com han anat!!!