dimecres, 25 d’abril de 2012

MOIXÀVENA




Avui us porto una recepta típica de Xàtiva que es menja el Dijous Sant, resulta que fa uns dies va venir a sopar un amic valencià que per les vacances de Setmana Santa va anar cap a casa seva i en tornar com que compartim el gust per la cuina em va estar explicant els postres que va menjar durant aquells dies.
En el moment que va dir Moixàvena ni tant sols el vaig entendre i li vaig fer repetir un parell de vegades, però ja havia aconseguit despertar en mi la curiositat per aquest nom. Vaig buscar per Internet i seguint les indicacions del meu amic i de dues pàgines de la xarxa (Cuinant i Petit chef) em van sortir aquestes postres tant bones.
És una barreja de pasta choux i coca de vidre, però us asseguro que us agradarà molt!
MOIXÀVENA
Ingredients:
200 g d’ aigua
100 g d’oli de gira-sol
160 g de farina
1 pessic de sal
6 ous
Sucre i canyella


Escalfar el forn a 200ºC.
Posar en el got de la thermomix l’aigua i l’oli i programar 8 minuts, temperatura Varoma i velocitat 1.
Afegir la farina de cop i barrejar 30 segons a velocitat 5.
Deixar refredar la pasta fins els 37ºC i llavors anar afegint els ous d’un en un posant la màquina a velocitat 5.
Posar paper de forn en dues safates i esteneu la pasta  la meitat en cada una d’elles, han de quedar primes ja que s'inflen.
Empolsimar-les bé amb força sucre i canyella i enfornar 30 minuts, vigilant el punt de cocció.

Espero que us agradi!

3 comentaris:

Dolça ha dit...

A mi segur que m'encanta!!
Una pregunteta: no porta cap tipus de llevat??


PTNTS DOLÇA

Sílvia A. ha dit...

Hola Dolça: no en porta gens!!!!! es com les lioneses que pugen sense llevat només per l'ou.

Gemma ha dit...

No conec gens aquest dolç valencià.... però m'encanten la coca de vidre i pasta choux, així que ja veig que l'hauré de provar ;)