Les festes ja estan
aquí i amb els amics hem celebrat la Nit Vella i les postres que ens hem menjat com altres anys, és el pastís
gelat de torró de Xixona.
És un pastís molt
fàcil de fer i que es pot preparar amb dies d’antelació i tenir-lo congelat
fins unes hores abans de servir-lo, així que us animo a no esperar a que sobrin
torrons per fer-lo!!!
PASTÍS GELAT DE
TORRÓ DE XIXONA
Ingredients:
½ l llet
100 g sucre
3 o 4
rovells d’ou
2 brik
de nata per muntar 35% de matèria grassa
1 cullerada de fècula
1 llimona
1 copa de rom
1 pot petit melmelada de mores
1 torró de Xixona
Primer farem una crema barrejant els rovells
d’ou amb el sucre, afegirem la fècula i la llet calenta remenant contínuament
fins que arrenqui el bull. Llavors continuarem remenant fora del foc fins que
refredi una mica i la posarem a la nevera. Afegirem el torró ben triturat junt
amb la nata muntada.
Omplirem un motlle corona amb aquesta barreja i el posarem al
congelador unes quantes hores. ( jo el faig el dia o dies abans de menjar-lo).
Per servir-lo prepararem un almívar amb 50 g de sucre i 150 ml d’aigua afegint la melmelada de mores, el suc
de la llimona i finalment aromatitzarem amb el rom.
Un cop congelat el pastís, el dia que ens l’hem
de menjar el desemmotllarem i al mig el
decorarem amb la salsa de mores o la servirem una mica calenta en un bol a
part.
Espero que us agradi!
5 comentaris:
Bon any nou!
Que el 2013 sigui un any ple de felicitat!
Les postres amb torrons són les millors per aquestes dates ;)
Bon any 2013!!
Feliç 2013 Sílvia!
Me l' apunto per fer-lo, que m' ha sobrat torró.
Què bones, aquestes postres!
Publica un comentari a l'entrada