divendres, 11 de desembre del 2015

GRIXERA DE MONYACO (PASTÍS DE MONIATO)

Avui us presento una recepta típica de Ciutadella, fàcil de fer i amb ingredients senzills. És una recepta d’aquelles de tota la vida però que a cada casa fan a la seva manera i mai n’hi ha dues d’iguals. Avui us presento la recepta de la Joana i espero que la feu ben aviat!!!

GRIXERA DE MONYACO (PASTÍS DE MONIATO)

Ingredients:
500 g de moniato pelat i bullit
1 barreta petita de pa
3 ous
200 g de sucre
llet
canyella
panses

Primer de tot pelem el moniato i el bullim fins que estigui ben cuit.
El deixem refredar una mica i el xafem amb una forquilla.
En un bol posem el pa i la llet necessària que es begui per poder desfer el pa.
Afegim els 200 g de sucre  al moniato xafat mentre encara està tebi perquè així és més fàcil de que el sucre es fongui.
Quan ja està més temperat afegim els ous d’un en un fins que s’integrin bé.
Després afegim un grapat de panses (opcional)

Posem la barreja en un motlle de pirex o si el volem servir sense motlle un que puguem desemmotllar fàcilment.

Afegim una bona quantitat de canyella i sucre per sobre i el coem uns 30 minuts a 180º.


Espero que us agradi!