dilluns, 30 de novembre del 2009

BRAÇ DE GITANO AMB LIONESES




I avui celebro el meu primer any dins el món dels blocs!
Estic molt contenta d'haver superat aquests primer any doncs a vegades no les tenia totes
Des d'aquí us dóno les gràcies a tots els que hem seguiu ja que és una manera de motivar-te per anar fent coses i posar-les en el bloc.
També dóno les gràcies a la Mercè i la Gemma que sempre han trobat una estona per explicar-me quatre coses per tirar endavant i a tots que sense saber-ho també m’heu ajudat,GRÀCIES!
Per celebrar aquest anyet he fet un pastís amb els ingredients i masses que m'agraden més, la pasta choux, el braç de gitano i la crema pastissera...
També aprofito l'ocasió per celebrar Sant Andreu i així convidar virtualment al meu pare a un trosset de pastís doncs sé que hem segueix i que de tant en tant em passa receptes perquè les faci i les posi.
Gràcies a tots i espero seguir molt de temps més.

Ingredients:
Crema pastissera
500 ml. de llet
3 rovells d'ou
50 grs de Maizena
100 grs de sucre
Canyella o sucre vainillat

Pa de pessic
4 ous
120 grs de farina
120 grs de sucre


Pasta choux
250 ml d'aigua
100 grs de mantega
Un pessic de sal
Un pessic de sucre
160 grs de farina
4 ous

Caramel
100 grs de sucre
2 cullerades d'aigua
Gotes de suc de llimona

Xocolata
Xocolata per desfer al microones

Crema pastissera
S'han de treballar els rovells d'ou amb el sucre fins que facin una pasta fina i brillant, després afegir la Maizena i tot seguit la llet bullent perfumada amb el que hem triat (canyella, vainilla...) Anar remenant fins que arrenqui el bull, després treure-la del foc i continuar remenant una estoneta més.
Deixar refredar en un bol tapat amb paper film.

Pa de pessic
S'han de treballar els rovells amb el sucre fins que quedi una pasta fina i esponjosa, després afegirem la farina a poc a poc i finalment les clares a punt de neu que les afegirem amb suavitat perquè no baixi. S'estén en una placa de forn amb paper fent que quedi molt prima i es cou al forn calent a 180º uns 8-9 minuts.
Una vegada es treu del forn tot d'una girar a sobra el marbre, treure el paper i tapar amb un drap perquè no s'assequi. Una vegada fred ja es pot omplir.

Amb la Thermomix, poseu la papallona en el got, afegir el sucre i els ous sencers durant 6 minuts a 37º vel. 3. Després 6 minuts més a la mateixa velocitat però sense temperatura. Finalment afegir la farina i barrejar 6 segons a vel 2. Enfornar igual que abans.

Pasta choux
L'he fet amb la thermomix, posar en el got l'aigua, la mantega, la sal i el sucre i programar 8 minuts a 100 º i vel 4. Afegir la farina de cop i programar 15 segons a velocitat 4.
Deixar refredar.
Després afegir els ous d'un amb un amb la màquina a velocitat 4.
Deixar refredar la pasta a dins la mànega pastissera. Fer les boletes amb la mànega, en surten més però jo les congelo i tinc per un altre vegada.
Enfornar a forn calent a 200º uns 20 minuts.

Caramel
Posar els ingredients al microones 2-3 minuts fins que ens agradi el color del caramel.

Muntar el pastís
Fer el braç de gitano farcit amb la crema pastissera. Omplir les lioneses amb crema amb una pistola amb el broquet llis per poder-les punxar. Posar les lioneses al voltant del braç de gitano, posar sucre llustre per sobre el braç i regar amb el caramel i la xocolata fosa.

Espero que us agradi!!!

3 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Això és un honor sóc la primera en felicitar-te!! Doncs això moltes felicitats i molts post més per a que els vermellets poguem fruir moltíssim amb les teves creacions. Molts petons.

Gemma ha dit...

Felictats pel primer any de blog!
El temps passa volant i ja veuràs que de seguida faràs el post pel segon any :)
Has triat una combinació deliciosa i molt tradicional de casa nostra per celebrar-ho, el braç de gitano i les lioneses són dos clàssics que sempre triomfen. Felicitats!

Sílvia A. ha dit...

Gràcies. Quina alegria obrir l'ordinador i veure que algú ha mirat el pastís.
Com ja vaig dir són dues de les masses i presentacions que m'agraden més. Gràcies a vosaltres!!!