dimecres, 21 d’octubre de 2009

PASTÍS DE LEMON CURD



Feia molt de temps que veia en els blocs la crema de lemon curd i tenia ganes de provar-la, fa uns dies vaig tenir l'ocasió de preparar algun pastís per celebrar sant Miquel, sant Gabriel i sant Rafel i la vaig aprofitat del tot.
El lemon curd és una recepta de la Gemma.


Ingredients
Pa de pessic
3 ous
100 grs de farina
100 grs de sucre
Pell de llimona
1 culleradeta de Royal
Lemon Curd (del bloc de la Gemma, magnífic)
150 ml de suc de llimona
2 ous
Raspadura de llimona
150 grs de sucre
100 grs de mantega
Xocolata
150 grs de xocolata
150 grs de nata per muntar

Pa de pessic:
Treballar els rovells d’ou i el sucre fins que formi una pasta brillant i esponjosa.
Afegir a poc a poc la farina, el llevat i la raspadura de llimona. Muntar les clares a punt de merenga i afegir-les.
Estendre en una safata amb paper o silicona la pasta i coure a forn fort uns 8 minuts.
Un cop fet girar-lo a sobre el marbre i treure el paper i tapar amb un drap per conservar la humitat.

Lemon curd
Desfer al bany maria la mantega, el sucre i el suc de llimona.
Afegir la raspadura de la llimona.
Després afegir els ous batuts tot remenant durant 15 minuts fins que s’espessa com unes natilles.
Deixar refredar.

Xocolata
Desfer la xocolata amb la nata al microones anant-la remenant.

Muntatge
Tallar el pa de pessic en tres rectangles de 10x25 cm.
Posar un rectangle i escampar damunt la xocolata desfeta, tapar amb un altre rectangle i escampar el lemon curd, tapar amb l’altre rectangle i tornar a posar xocolata i adornar amb floretes de lemon curd.

Espero que us agradi!!!

PANETS BLANCS


Buscant, buscant vaig trobar aquests panets per fer als meus fills per esmorçar a l'escola, i ves per on, ara els hi he de fer sovint(estic encantada de fer pa a casa i que surti bo).Cada vegada que els faig els formo de manera diferent, rodons, allargats,tipus xapates, bé per variar i que semblin diferents.


Ingredients
140 ml d’aigua tèbia
140 ml de llet tèbia
450 grs de farina de força
2 culleradetes de sal
2 culleradetes de sucre
1 sobre de llevat sec de forner Maizena
Escalfar l’aigua i la llet en el microones uns 30 segons.
Posar a la cubeta de la panificadora la llet i l’aigua. Afegir la farina i posar el sucre i la sal en dos dels quatre angles. Afegir el llevat en mig de la farina.
Programar “amassar” que a mi em dura 1 hora i 50 minuts.
Retirar la massa a sobre una superfície enfarinada i dividir en deu parts.
Fer deu panets allargats i posar-los a sobre una safata de forn amb paper o silicona durant 30 minuts tapats amb un film i un drap.
Pintar amb llet i empolsimar amb farina.
Enfornar amb el forn calent a 200ºC de 15 a 20 minuts.
Deixar refredar a sobre la reixeta.

dilluns, 19 d’octubre de 2009

XAPATES


Ingredients:
Massa mare:
100 grs d'aigua
10 grs de llevat
180 grs de farina de força
5 grs de sucre moreno

Massa de pa
260 grs d'aigua
10 grs de sal
50 grs d'oli
400 grs de farina de força
20 grs de farina de sègol (jo la vaig substituir per 30 grs de farina integral)
10 grs de farina d’ordi
25 grs de llevat

Massa mare
A la cubeta de la panificadora posar tots els ingredients i programar el programa amassat durant uns 15 minuts fins que es forma una bola, l'apaguem i deixem reposar 1 hora aproximadament.

Massa pa
A la massa mare afegim la resta d'ingredients i tornem a posar el programa amassar i a poc a poc anem afegint l'oli.
Deixem que acabi tot el programa.
Posem la massa a sobre una superfície enfarinada i l'aixafem fins a 1 cm de gruixa. Tallem les xapates a la mida que nosaltres vulguem i les posem a la safata del forn amb silpat i les deixem tovar uns 30-45 minuts.
Escalfem el forn a 200-210 ºC
Escalfar una olla amb aigua per poder coure al vapor.
Empolsimem les xapates amb farina i les pulveritzem amb aigua i a coure al forn uns 30 minuts.

La recepta és del bloc de l'Eva que és una autèntica fornera!!!!

PA DE MIE INTEGRAL


Com ja us havia dit m'he dedicat a fer pans durant molts de dies, i a casa estan força contents.La recepta original la vaig trobar en el bloc de l'Eva.

Ingredients
250 grs de farina de força
250 grs de farina integral
300 ml d'aigua
50 ml de llet
10 grs de mantega
5-10 grs de sal
25 grs de llevat

Posar tots els ingredients pel mateix ordre a la panificadora i programar "amassar" que dura a la meva 1 hora i 50 minuts.
Una vegada el programa ha acabat posar tota la massa a sobre una superfície enfarinada i donar-li forma de cilindre per posar-ho en un motlle de plum-cake de 28 cm.
Deixar pujar aproximadament 1 hora.
Escalfar el forn a 210 ºC i enfornar uns 40-45 minuts.
Espero que us agradi!!!

dimecres, 14 d’octubre de 2009

BAVAROIS DE LLIMONA



INGREDIENTS:
4 llimones
500grs de nata
4 fulles de gelatina

Hidratar les fulles de gelatina amb una mica d'aigua.
Exprimir les llimones i reservar el suc, que després escalfaren per barrejar amb la gelatina hidratada.
Montar la nata fins que tingui consistència i barrejar amb el suc de les llimones una vegada estigui fred.
Posar en un motlle de plum-cake i deixar quallar mínim dues hores. (aquest pastís és millor fer-lo d'un dia per l'altre)
Adornar segons gustos.
Espero que us agradi!!!

BARRES RÚSTIQUES


Aquest cap de setmana m'ha donat per fer pa i gràcies al bloc de l'Eva i d'altres que he trobat per internet he passat moltes hores a la cuina gaudint de la panificadora i de veure com el pa volava només posar-lo damunt la taula. El procés de fer massa mare tot d'una fa respecte però després és fantàstic per elaborar el pa.

Ingredients:
Massa mare
200 ml d'aigua
1 1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de sucre
300 grs de farina de força
25 grs de llevat de forner

Massa de pa
Massa mare
150 ml d'aigua
2 cullerades d'oli
300 grs de farina de força

Massa mare
Posar tots els ingredients a la panificadora i programar "amassat" durant uns 10-15 minuts, fins que es faci una bola.
Deixar fermentar durant 30 minuts dins la màquina.
Pa
Afegir la resta d'ingredients a la panificadora i tornem a posar el programa "amassar" fins el final (a la meva màquina 1h. 50 minuts).
Traiem la massa a una superfície enfarinada i la dividim en quatre parts (a la recepta original l'Eva la divideix en dos).
Fem les barres i les deixem pujar 1 hora més a la safata del forn.
Pintar les barres amb oli i coure al forn ja calent a 210ºC uns 30-35 minuts amb vapor.
Per fer el vapor posar una olla amb aigua bullint dins el forn, això farà que es formi una crosta que després per menjar farà crec-crec i mmm...
Espero que us agradin!!!

ALBERGÍNIES AL FORN O MICROONES


Aquestes albergínies les vaig veure en un bloc però malauradament no me'n recordo quin. Les vaig trobar molt fàcils de fer i són un acompanyament ràpid i bo tant per carn o peix o fins i tot per menjar-les totes soles.


4 albergínies
Oli, all i julivert
Pinyons
Tallar les albergínies en tallades rodones d'un cm. d'ample i fer-los uns talls amb el ganivet a sobre com un reixat i salar-les. Deixar-les uns 30 minuts perquè deixin anar el suc.
Posar en el got del minipimer 1 all, julivert i 100cc d'oli i triturar-ho molt bé.
Envernissar un motlle de Pirex amb l'oli i posar damunt les albergínies pintant-les també amb l'oli.
Coure 4 minuts al micro a màxima potència.
Afegir uns pinyons si es vol a sobre de cada albergínia i gratinar.
Espero que us agradin!!!

SÍPIES AMB PÈSOLS



Ingredients:
2 sípies maques
1 ceba
1 all
200 grs de pèsols congelats
100 cc d'aigua
100 cc de vi blanc
Sal, pebre i julivert
Netejar i tallar a quadrats les sípies. Després estofar a poc a poc en una cassola de fang tot remenant.
Reservar les sípies i coure la ceba i l'all una mica. Afegir les sípies i posar l'aigua i el vi blanc. Afegir els pèsols quan comenci a bullir. Posar sal, pebre i julivert talladet i deixar coure fins que les sípies estiguin tendres.
Espero que us agradi!!!

dissabte, 10 d’octubre de 2009

PA DE MOTLLE


Sempre m’ha agradat fer pa a casa i des de que he trobat aquest magnífic bloc de l’Eva aixó encara és més fàcil ja que te un munt de receptes a quina millor.


Ingredients:
Massa mare (surt 300 grs de massa, es pot congelar la resta)
200 grs de farina de força
120 grs d’aigua
5 grs de llevat

Massa pa:
500 grs de farina de força
150 grs de massa mare
300 grs d’aigua
20 grs de sucre
10 grs de sal
50 grs de mantega
15 grs de llet en pols (jo no li vaig posar)
25 grs de llevat

Fer la massa mare el dia abans doncs ha de reposar 24 hores a la nevera.
Posar tots els ingredients a la panificadora i programar el programa amassar durant uns 15-20 minuts.

Massa de pa
Posar tots els ingredients a la panificadora i marcar el programa amassar (només una amassada i una pujada)
Posar la massa damunt una superfície enfarinada i fer dues parts en forma de cilindre.
Posar en els motlles i deixar pujar 1 hora 30 minuts.
Enfornar al forn preescalfat a 190ºC uns 35 minuts.
Deixar refredar a la reixeta.

La recepta l’he tret de l’Eva una gran fornera!!!

dijous, 8 d’octubre de 2009

ALBERGÌNIES AMB GAMBES


Com ja us havia dit aquest estiu hem tingut moltes esbergínies i he tingut que ingeniar-me-les per poder fer coses i congelar.

Ingredients:
4-5 esbergínies petites (aquí són petites i lila clar)
200 grs de gambes
Oli
Formatge per gratinar
Beixamel
1/2 de llet
40grs de farina
50 grs de mantega

Tallar les esbergínies a llenques llargues i primes. Salar-les i deixar que suin una mitja hora.
Després les podem fregir o cuinar al microones que així tindrien menys oli. Les reservem.
Sofregim les gambes amb una mica d'oli i les pelem i reservem.
Les pells si volem les posem amb la llet de fer la beixamel perquè agafi gust.

Fem la beixamel desfent la mantega en el cassó, afegim la farina i la torrem i finalment la llet una vegada colada. Anem remenant fins que espesi i posem sal, pebre i nou moscada.
Per muntar el plat posarem una capa de beixamel, una capa d'esbergínies, una de gambes, una d'esberginies i beixamel i formatge per gratinar.
Després gratinar al forn fins que tinguin un color bonic.
Espero que us agradi!!!

ARRÒS AMB ESPÀRRECS, TOMÀQUETS CIREROL I OLI ESPECIAT





Ingredients:

Arròs basmati
Espàrrecs de marge
Tomàquets cirerol
Gambes pelades
Oli especiat

Bullir l'arròs amb aigua bullent 10 minuts. Reservar
Els espàrrecs aquí a Menorca els anem a collir nosaltres mateixos i són més prims que els que venen, així és que passant-los una mica per la paella ja tenim prou (si volem que quedin cruixents) o bullint-los 5 minuts.Sofregir una mica les gambes.
Tallar els tomàquets cirerol per la mitat o deixar-los sencers.
Barrejar tots els ingredients i amanir amb oli especiat.

Oli especiat
1 botella d'oli verge
2 guindilles
Romaní
Farigola
2 alls

Posar els ingredients dins l'oli i deixar macerar mínim 2 setmanes abans de fer.lo servir.

Espero que us agradi!!!