dimecres, 14 d’octubre de 2009

BARRES RÚSTIQUES


Aquest cap de setmana m'ha donat per fer pa i gràcies al bloc de l'Eva i d'altres que he trobat per internet he passat moltes hores a la cuina gaudint de la panificadora i de veure com el pa volava només posar-lo damunt la taula. El procés de fer massa mare tot d'una fa respecte però després és fantàstic per elaborar el pa.

Ingredients:
Massa mare
200 ml d'aigua
1 1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de sucre
300 grs de farina de força
25 grs de llevat de forner

Massa de pa
Massa mare
150 ml d'aigua
2 cullerades d'oli
300 grs de farina de força

Massa mare
Posar tots els ingredients a la panificadora i programar "amassat" durant uns 10-15 minuts, fins que es faci una bola.
Deixar fermentar durant 30 minuts dins la màquina.
Pa
Afegir la resta d'ingredients a la panificadora i tornem a posar el programa "amassar" fins el final (a la meva màquina 1h. 50 minuts).
Traiem la massa a una superfície enfarinada i la dividim en quatre parts (a la recepta original l'Eva la divideix en dos).
Fem les barres i les deixem pujar 1 hora més a la safata del forn.
Pintar les barres amb oli i coure al forn ja calent a 210ºC uns 30-35 minuts amb vapor.
Per fer el vapor posar una olla amb aigua bullint dins el forn, això farà que es formi una crosta que després per menjar farà crec-crec i mmm...
Espero que us agradin!!!

4 comentaris:

MaryLou ha dit...

Quines barres tan xules t'han quedat!!!!
Petonets

La cuina vermella ha dit...

Bravo, Sílvia, Bravo!! quins pans més bons!! Un petó.

Sílvia A. ha dit...

Gràcies! Ara mateix estic fent uns panets que espero que surtin molt bé per penjar-los.
A veure que tal!!!

Mercè ha dit...

Quines barres més autèntiques!! Felicitats! :)
Petons!