dilluns, 19 d’octubre de 2009

XAPATES


Ingredients:
Massa mare:
100 grs d'aigua
10 grs de llevat
180 grs de farina de força
5 grs de sucre moreno

Massa de pa
260 grs d'aigua
10 grs de sal
50 grs d'oli
400 grs de farina de força
20 grs de farina de sègol (jo la vaig substituir per 30 grs de farina integral)
10 grs de farina d’ordi
25 grs de llevat

Massa mare
A la cubeta de la panificadora posar tots els ingredients i programar el programa amassat durant uns 15 minuts fins que es forma una bola, l'apaguem i deixem reposar 1 hora aproximadament.

Massa pa
A la massa mare afegim la resta d'ingredients i tornem a posar el programa amassar i a poc a poc anem afegint l'oli.
Deixem que acabi tot el programa.
Posem la massa a sobre una superfície enfarinada i l'aixafem fins a 1 cm de gruixa. Tallem les xapates a la mida que nosaltres vulguem i les posem a la safata del forn amb silpat i les deixem tovar uns 30-45 minuts.
Escalfem el forn a 200-210 ºC
Escalfar una olla amb aigua per poder coure al vapor.
Empolsimem les xapates amb farina i les pulveritzem amb aigua i a coure al forn uns 30 minuts.

La recepta és del bloc de l'Eva que és una autèntica fornera!!!!

5 comentaris:

Sargantana ha dit...

Tenen una pinta fantàstica. Quins pans més bons que has fet darrerament.

Una besada

Mercè ha dit...

Sílvia, t'han quedat genials!!! :)
Veig que t'estàs aficionant en això de fer pa, eh? :)
I que bo que és fet a casa, oi?
Petons!

Sílvia A. ha dit...

La veritat es que no dono a bast. se'ls mengen en un tres i no res.
A més a més he d'anar provant receptes perque demanen variants...

Biel ha dit...

VIVA XAPATA!!!!
Es una sort , puc dir que estaven bonissims!! Soc dels privilegiats de tenir la famlía "coc....sa"
d'amistat i de servir de conillet d'india per anar experimentant les teves soprenents delicatesens. Segurament prest haurem de provar aquestes xapates amb esclata-sangs!! Una besada. Ca's Lins

Sílvia A. ha dit...

Gràcies Biel: prest podràs posar més comentaris, quan tingui temps de penjar tot el que heu provat...