dissabte, 15 de maig del 2010

MANDONGUILLES AMB SALSA D'AMETLLES


Fa uns quants dies que vaig fer aquesta recepta, cansada de fer sempre la mateixa salsa per por de que els petits no els hi agradés sempre feia o amb salsa de tomàquet o la salsa de casa, però em vaig decidir i van tenir molt d’èxit. La salsa estava deliciosa i vaig fer un arròs blanc d’acompanyament que regat amb aquesta salseta estava…..




Ingredients
1 k de carn picada mitat vedella mitat porc
1 llesca de pa
1 ou
1 all
Julivert
Llet
1 cullerada d'oli
sal i pebre negre

Salsa
2 llesques de pa
50 g d'ametlles crues
1 ceba
caldo o aigua
julivert

Per fer les mandonguilles, primer piquerem l'all i julivert ben petit, després afegirem la llesca de pa i un rajolí de llet per estovar-la. Anem treballant tot això i afegim la carn, l'ou, la cullerada d'oli (així queden més meloses) la sal i el pebre i ho barregem tot molt bé.
Agafem petites porcions de carn i fem les mandonguilles, les passem per farina blanca i les fregim amb oli d'oliva. Les reservem a sobre d'un paper de cuina per treure'ls-hi la resta d'oli.
Per fer la salsa, posem oli en una paella (poc) i torrem el pa i les ametlles crues i pelades fins que estiguin rosses. Passem tot això al morter o al minipimer i afegim un ramet de julivert,300 ml. de caldo o aigua i la ceba que haurem cuit a la paella amb una miqueta d'oli (vigilem la sal sobretot si hem afegit caldo). Triturem tot el conjunt i afegim la salsa a la cassola de les mandonguilles i deixem que faci xup-xup uns minuts (3 o 4 minuts)
Si la salsa quedés espesa es pot afegir més caldo o aigua.

Queda una salsa molt fina i bona.


Espero que us agradi!!!

6 comentaris:

Sonia ha dit...

mmm....quina salseta mes bona! prenc nota...

una abraçada,

Gemma ha dit...

És veritat que les mandonguilles gairebé sempre les acabem fent amb la salsa de tomàquet de tota la vida, oi? Val la pena arriscar-se i variar una mica, ja veus que a casa també els va agradar ;)

GURMET ha dit...

Me agrada aquesta salsa amb les mandonguilles prenc nota.

Sílvia A. ha dit...

Hola, la salsa queda molt fina i el gustet d'ametlles és boníssim, espero que us agradi.

Xavier ha dit...

De vegades pensem que la xicalla no voldrà una cosa i, després, és això que volen!

M'encanta aquesta recepta. Aquesta salsa amb les mandonguilles la trobe ben interessant!

Salut!

Anònim ha dit...

A Dora le ha gustado mucho esta receta y te la ha copiado, un dia de estos haremos una degustacion. Nos gusta tu bolg. Un beso. Pilar