Aprofitant que avui tenim celebració familiar he fet aquest pastís de sucre cremat. No sóc amant de la xocolata (però a casa si) i en canvi tot el que porta fruita m'agrada molt (i a casa així així) però avui he guanyat jo i ha tocat de fruita.
El pastís original està fet amb albercocs secs però per aquí no en trobo i per això el canvi a prunes seques que a la vegada també m'agraden més.
PASTÍS DE PRUNES AMB CREMA CREMADA
Pasta brisa:
140 g de mantega
100 g de sucre
250 g de farina
1 ou
Pel farcit:
200 g de prunes seques
175 ml de vi dolç
100 g de sucre
4 ous
Canyella en pols
Fem una pasta brisa barrejant la mantega amb
el sucre , la farina i l’ou fins formar una massa compacta però a la vegada
manejable.
La deixem reposar a la nevera 30 minuts.
Mentre posem a bullir el vi amb el sucre i
quan arrenqui el bull posem les prunes i tanquem el foc deixant que macerin.
Després escalfem la nata i l’aromatitzem amb
la canyella i deixem refredar.
Escalfem el forn a 220ºC.
Estirem la massa en un motlle de 26cm de diàmetre
desmuntable, posem a sobre paper d’alumini i llegums secs i coem uns 20 minuts.
Després destapem i acabem de coure 5 minuts més. Retirem del forn i reservem.
Baixem la temperatura del forn a 175ºC.
Escorrem les prunes i les obrim per la meitat i les anem
col·locant a sobre la base del pastís.
Batem els ous, afegim la nata i el vi reduït i
tirem tot el líquid per sobre les prunes.
Enfornem el pastís uns 30 minuts vigilant que
quedi cuit.
Una vegada fred posem unes cullerades de sucre
per sobre i el cremem amb la planxa o amb el bufador de cuina.
Espero que us agradi!
Aquest pastís l’he adaptat del llibre del qual
ja us he parlat unes quantes vegades “101 postres con fruta” ed. Grijalbo.
4 comentaris:
Quina recepta més bona i original! El vi reduït li ha de donar un gustet boníssim i amb prunes també ha de quedar molt bo.
Jo també prefereixo els pastissos amb fruita, je je je... ;)
Jo xocolata i fruitas juntes i m'encnaten. Un pastís molt, molt bo! Petons
Aquest pastis ha de ser molt bo, encara que jo hi canviaria les prunes. Ara que amb aquesta copeta de moscatell ...... hummmmmmmmmmmm
Petons
Que bo ha de ser!!! m'agrada!
Una abraçada!
Publica un comentari a l'entrada