diumenge, 1 de juliol del 2012

LASANYA VERDA


L’estiu a entrat amb força per aquestes terres i ja sigui per dinar o sopar intento fer plats frescos i ràpids que no impliquin passar molta estona a la cuina i encendre el mínim el foc.
Per això avui us presento aquesta lasanya verda que ben fresqueta és ideal per un dia de platja, anar al camp, sortir en barca o fer un dinar amb els amics.
Amb quatre ingredients que normalment tenim a casa surt un primer plat d’allò més bo.


LASANYA VERDA

Ingredients:
Plaques de lasanya
Enciam
Olives
Tonyina
Ou dur
Pastanaga
Maionesa


Es posen en remull les plaques de lasanya seguint les indicacions del producte.
Tallem l’enciam ben finet, tallem les olives, esmicolem la tonyina, trossegem l’ou dur i ho barregem amb la maionesa.
Posem una placa de lasanya ben escorreguda en un motlle, a sobre posem el farcit i una altra placa de lasanya. Anem fent capes fins acabar el farcit.
Adornem amb una capa de maionesa, enciam, pastanaga i olives. Posar-ho a la nevera i ja tenim llest el plat!
Espero que us agradi!

divendres, 22 de juny del 2012

TRUITA DE CARBASSÓ I PORROS AMB PARMESANO




Avui us presento una truita de verdures ben facileta i que faig per donar sortida a tota la producció de carbassons i porros que tenim. Quan l’hort comença a donar tot són alegries però quan ja dona massa, tothom es cansa i he de canviar contínuament la presentació de les verdures.He baixat a l'hort i he vist uns porros, uns carbassons... les meves gallines... i he sabut que fer ràpidament!!!!

TRUITA DE CARBASSÓ I PORROS AMB PARMESANO


 
Ingredients:
2 porros
1 carbassó
1 cullerada de tomàquet concentrat
Formatge parmesano
3 ous
Sal, pebre




Tallem els porros ben petits i els sofregim a la paella amb molt poc oli. Després tallem els carbassons (jo no els pelo ja que són de casa ) i els afegim a la paella i continuem remenant. Quan ja està casi cuit afegim la cullerada de tomàquet concentrat i el formatge a làmines primes.
Batem els ous i salpebrem. Afegim el farcit i quallem la truita.

Espero que us agradi!!!



divendres, 15 de juny del 2012

ES BE! GALETES DE CIVADA




Ja estan aquí!!!
Les Festes de Sant Joan  comencen aquest cap de setmana i com els darrers anys m’agrada preparar alguna cosa per a compartir amb els amics.
Aquest any ho vaig tenir molt clar el que faria just veure un motlle per fer galetes en forma de be.
El diumenge abans de Sant Joan a Ciutadella es celebra el Dia d’es Be on s’Homo d’es Be tot vestit amb pells de be i carregat amb un anyell adornat amb flocs de colors va pels carrers de Ciutadella visitant l'Ajuntament, Ca'l Bisbe, les cases dels nobles, dels cavallers...

Bé i ara la recepta!!!

GALETES DE CIVADA
Ingredients:
300 g de farina
170 g de mantega pomada
1 ou
130 g de sucre
70 g de flocs de civada

Barregem el sucre i la farina, afegim la mantega pomada i l’ou una mica batut i anem formant una pasta compacta. Una vegada tot barrejat afegim els flocs de civada, els integrem i deixem reposar la pasta uns 30 minuts a la nevera.
Una vegada freda la pasta és més fàcil de treballar. Posem la pasta enmig de dos fulls de paper film i estirem amb el corró fins aconseguir un gruix d’unpoc més de mig cm i llavors anem tallant les galetes.
Les posem en una safata de forn amb paper de forn i les coem uns 15 minuts a 170º.
Deixar refredar i empolsimar amb sucre llustre, adornar amb anisets de colors.

Espero que us agradin!

divendres, 8 de juny del 2012

COCA TAPADA DE VERDURES O EMPANADA VEGETAL (una altra opció)





Una altra opció. A casa segons el que em dona l'hort faig diferents plats i ara toquen les bledes, les cebes tendres, la mongeta tendre, l'enciam, els carbassonets i per donar sortida a totes aquestes verdures i fer-les de manera atractiva per a tots us presento aquesta cocatapada que vaig dur a una bereneta (berenar) amb una bona colla d'amics.

COCA TAPADA DE VERDURES O EMPANADA VEGETAL (una altra opció)
Ingredients:
Massa:
50 g d’aigua
50 g d’oli
50 g de vi blanc
30 g de llevat de forner
1 ou
50 g de mantega
Una mica de sal
450 g de farina


Farcit:
3 cebes tendres
8 fulles de bledes
2 tomàquets o tres cullerades de tomàquet fregit
1 all
2 llaunes de tonyina
2 ous durs
Panses

Primer de tot hem de fer el farcit per poder-lo deixar refredar.
Tallem les cebes a rodanxes finetes i sofregim amb poc oli, afegim l’all picat (si ho fem amb tomàquets naturals els afegim aquí a quadrets), una vegada cuit afegim les fulles de bledes que haurem tallat finament.
Quan tot això està cuit i deixat refredar una mica afegim les dues llaunes de tonyina escorregudes,i els ous durs picats i les panses. Reservar.

Massa:
Jo la faig amb la thermomix per la rapidesa que això comporta.
Posar els líquids en el got i programar 1 minut a 37º vel. 2. Afegir el llevat i l’ou  i programar 3 segons a vel. 4.
Afegir la resta d’ingredients de la pasta i barrejar 15 segons a vel. 6 i després 2 minuts a vel. espiga.
Després es divideix en dues parts, una s’estira a la placa de forn i l’altre es per tapar.
La massa que hem estirat a la placa de forn la punxem per tota la superfície, omplim amb el farcit i tapem amb la resta de massa que també haurem de punxar.
Pintem amb ou batut i enfornem amb el forn calent a 200ºC una 30 minuts,
Espero que us agradin les petites variacions!

dissabte, 19 de maig del 2012

CLOÏSSES A LA MARINERA





 Fa molts de dies que no publico res de res i no es que no cuini però...Avui  us porto un petit caprici que he fet per dinar, tan pot ser un aperitiu, un primer plat o fins hi tot un segon la qüestió és que és fàcil de fer, entretingut de menjar i acostuma a agradar a tothom! Va molt bé per portar a dinars amb els amics i així parlar i menjar ben entretinguts.


CLOÏSSES A LA MARINERA

Ingredients:
1 k de cloïsses
100 g de tomàquet triturat
1 ceba
1 all
100 ml de vi blanc
1 fulla de llorer
1 guindilla (opciona)
Julivert
Primer de tot posarem les cloïsses amb aigua freda i sal 30 minuts.
Tallarem la ceba ben petita i la sofregirem amb molt poc oli, quan comenci a agafar color afegirem el tomàquet triturat i després d’uns minuts afegim l’all i julivert ben talladet,
Deixem que cogui una estoneta i afegim el vi blanc, la fulla de llorer i sal i pebre.
Després posem les cloïsses i deixem que s’obrin coent-les a foc baix.



Espero que us agradin!

diumenge, 6 de maig del 2012

PASTÍS DE BROSSAT



 Per avui un pastís ben ràpid de fer i ben bo.Feia dies que el meu fill em demanava un pastís de brossat, tot d'una vaig pensar en fer-li un d'individual però sort que el vaig fer gran ja que es va menjar ell solet la meitat i perquè els altres ens vem posar seriosos i vem reclamar la nostra part!!!

PASTÍS DE BROSSAT


Ingredients:

Massa:

1/2 k de farina

160 g de mantega + oli ( 60 de mantega i 100 d'oli)

25 g de llevat

150 g d'aigua



Farcit:

500 g de brossat

2 ous

180 g de sucre

1 cullerada de Maizena



Per fer la massa desferem el llevat amb una mica d'aigua tèbia, desfem la mantega a punt de pomada i barregem amb l'oli. Posem la farina en un bol fent forma de volcà i en mig posem les grasses, l'aigua i el llevat, amassem bé fins formar una bola ben llisa que dividirem en dues parts.

Amb una part de massa ben aprimada folrem un motlle rodó de 24 cm. Omplim amb el farcit que haurem fet de la manera següent: posar en un bol el brossat els dos ous, el sucre i la cullerada de Maizena i barrejar molt bé amb una forquilla.

Una vegada omplert el motlle aprimem la resta de pasta, fem uns talls amb un ganivet (si teniu el rodet per tallar millor que millor) posem a sobre el pastís retirant la resta de pasta i enfornem amb el forn calent a 200ºC uns 30-35 minuts
.

Espero que us agradi!!!

diumenge, 29 d’abril del 2012

SARDINES EN ESCABETX


Avui us porto una recepta de casa, d’aquelles de tota la vida que la meva mare fa amb tot el seu amor per al meu pare. És una recepta molt senzilla de fer, dona bons resultats, és més bona un dia per l’altre, bé tot són avantatges! Cadascú té la seva manera de fer aquest plat per això avui us presento el que jo ara faig a casa meva, sempre seguint els consells de la mare!
Aprofiteu la temporada de les sardines per gaudir de plats com aquest!

 



SARDINES EN ESCABETX
Ingredients:
1/2 K de sardines petites
Farina
Ramet d’herbes : 2 fulles de llorer, 1 branqueta de farigola, 1 branqueta de julivert
Alls
Pebre vermell
Vinagre
Sal
Primer de tot netejarem les sardines de cap i panxa. Les salem i enfarinem per fregir-les. Les posem en una cassola de fang i reservem.
En el mateix oli (vigilem que no s’hagi cremat ) fregim forces alls pelats (10-12 alls) una vegada cuits apartem la paella del foc i torrem dues cullerades de pebre vermell.
Després afegim 1 got de vinagre per dos d’aigua i el ramet d’herbes, ho tornem al foc i ho fem bullir una estoneta. Quan està fred ho tirem per sobre de les sardines i corregim de sal.


Espero que us agradi!


dimecres, 25 d’abril del 2012

MOIXÀVENA




Avui us porto una recepta típica de Xàtiva que es menja el Dijous Sant, resulta que fa uns dies va venir a sopar un amic valencià que per les vacances de Setmana Santa va anar cap a casa seva i en tornar com que compartim el gust per la cuina em va estar explicant els postres que va menjar durant aquells dies.
En el moment que va dir Moixàvena ni tant sols el vaig entendre i li vaig fer repetir un parell de vegades, però ja havia aconseguit despertar en mi la curiositat per aquest nom. Vaig buscar per Internet i seguint les indicacions del meu amic i de dues pàgines de la xarxa (Cuinant i Petit chef) em van sortir aquestes postres tant bones.
És una barreja de pasta choux i coca de vidre, però us asseguro que us agradarà molt!
MOIXÀVENA
Ingredients:
200 g d’ aigua
100 g d’oli de gira-sol
160 g de farina
1 pessic de sal
6 ous
Sucre i canyella


Escalfar el forn a 200ºC.
Posar en el got de la thermomix l’aigua i l’oli i programar 8 minuts, temperatura Varoma i velocitat 1.
Afegir la farina de cop i barrejar 30 segons a velocitat 5.
Deixar refredar la pasta fins els 37ºC i llavors anar afegint els ous d’un en un posant la màquina a velocitat 5.
Posar paper de forn en dues safates i esteneu la pasta  la meitat en cada una d’elles, han de quedar primes ja que s'inflen.
Empolsimar-les bé amb força sucre i canyella i enfornar 30 minuts, vigilant el punt de cocció.

Espero que us agradi!

dissabte, 21 d’abril del 2012

COPES DE MOUSSE DE MADUIXES




Ara que és temporada de maduixes, que més fàcil de fer postres on estiguin presents?
A casa ens agraden molt les maduixes ja sigui soles amb sucre, amb suc de taronja, amb vi dolç, amb vinagre en forma de pastissos, a l’amanida, bé de mil i una maneres, i avui us presento una d’elles.

COPES DE MOUSSE DE MADUIXES
Ingredients:
300 g de maduixes
50 g de sucre
370 g de llet condensada
700 g de iogurt o 6 iogurts (l’havia fet jo amb un litre de llet i un iogurt)
Tallar les maduixes i triturar-les amb els 50 g de sucre, seguidament barrejar amb la llet condensada i després amb el iogurt.
Posar a la nevera 3-4 hores.
En el moment de servir adornar amb trossets de maduixes.


Espero que us agradi!

diumenge, 15 d’abril del 2012

ARRÒS AMB MOLLS


Casi, casi que no arribo però sembla que podré publicar!!!!La recepta del 15 d'aquest mes va d'arròs i des de que vaig veure la proposta que penso amb ella, però necessitava que em dictessin la recepta!
Aquesta recepta s’ha de fer en cassola de fang ( ha insistit!!!) i per no més de cinc persones ja que les quantitats estan molt ajustades perquè quedi molt bé.( M'ho ha repetit unes quantes vegades).
És una recepta del meu marit que quan s’anima i es posa davant dels fogons fa coses ben bones!

 

ARRÒS AMB MOLLS
Ingredients:
1 k de molls (triar tres o quatre de grans i la resta més petits)
1 l de fumet: pastanaga, porro,ceba,tomàquets,julivert,alls,molls
Sofregit: 1 pebrot verd, 2 alls, 3 tomàquets
1/2 k d’arròs

Fregim els molls grans a la cassola de fang. Separem els caps i les espines i les afegim al brou.
Mentre fem el fumet de peix amb la resta de molls, una pastanaga, un porro, un parell de tomàquets, una ceba, alls i julivert. Sal i pebre. Bullint tot junt no més de 30 minuts. Reservem.
A la cassola fem un sofregit de pebrot verd, alls, tomàquets tot ben petit i confitat. Després afegim les molles dels molls i el mig k d’arròs, el rossegem una miqueta i tirem el fumet tot d’una a foc fort i després el baixem i tapem la cassola uns 15 minuts (provar-ho per mirar com està de sal). Deixem reposar 5 minuts i a menjar !!!
Espero que us agradi !