dimecres, 21 d’octubre del 2009

PANETS BLANCS


Buscant, buscant vaig trobar aquests panets per fer als meus fills per esmorçar a l'escola, i ves per on, ara els hi he de fer sovint(estic encantada de fer pa a casa i que surti bo).Cada vegada que els faig els formo de manera diferent, rodons, allargats,tipus xapates, bé per variar i que semblin diferents.


Ingredients
140 ml d’aigua tèbia
140 ml de llet tèbia
450 grs de farina de força
2 culleradetes de sal
2 culleradetes de sucre
1 sobre de llevat sec de forner Maizena
Escalfar l’aigua i la llet en el microones uns 30 segons.
Posar a la cubeta de la panificadora la llet i l’aigua. Afegir la farina i posar el sucre i la sal en dos dels quatre angles. Afegir el llevat en mig de la farina.
Programar “amassar” que a mi em dura 1 hora i 50 minuts.
Retirar la massa a sobre una superfície enfarinada i dividir en deu parts.
Fer deu panets allargats i posar-los a sobre una safata de forn amb paper o silicona durant 30 minuts tapats amb un film i un drap.
Pintar amb llet i empolsimar amb farina.
Enfornar amb el forn calent a 200ºC de 15 a 20 minuts.
Deixar refredar a sobre la reixeta.

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Al final m'hauré de comprar una panificadora, amb tantes receptes de pa m'en feu venir ganes.
Entenc perfectament als teus fills, no hi ha res millor que el pa fet a casa!

Sílvia A. ha dit...

Hola Gemma: acabo de penjar un pastís amb lemon curd segons la teva recepta, va sortir boníssim.
La veritat es que jo la panificadora la vaig comprar al Lidl (barata i funcional)i tot d'una només feia pans amb las farines d'ells modificant una mica els ingredients, però poc a poc vaig veure que el pa fet a casa volava i que m'han demanaven més, així es que vaig començar a mirar per internet i ja ho veus!!!Hi ha un món en tot això i gaudeixo molt.
Avui mateix he repetit les xapates per enèssima vegada i els meus fills miràven la tele amb una xapata cadascun amb tonyina i els hi he dit: ara us faig una foto i la penjo!!! però la gran m'ha fet una mirada...que millor que no la pengi.Ja,ja,ja

La cuina vermella ha dit...

Els trobo deliciosos. Molts petons!