Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dilluns, 15 de juny del 2009
PASTA CHOUX FARCIDA DE PATÉ D'ATUN
PASTA CHOUX FARCIDA DE PATÉ D’ATUN
La pasta choux és una de les meves preferides ja que la pots fer dolça, salada i amb els farciments que vulguis.
Aquesta vegada la vaig dur a casa d’uns amics com entrant ja que tothom havia de portar coses per posar en comú i anar picant.
Ingredients
250 grs d’aigua
100 grs de mantega
1 pessic de sal
1 pessic de sucre
160 grs de farina
4 ous
Farcit
1 llauna d’atun en escabetx
Olives
2 ous durs
Mantega per lligar
Fer la pasta choux (jo l’he feta amb la thermomix però es pot fer a mà)
Posar en el got l’aigua, la sal, el sucre i la mantega i programar 8 minuts, 100º velocitat 4.Afegir la farina de cop i programar 15 segons a velocitat 4. Deixar refredar separant el got de la màquina.
Posar el got de nou i programar velocitat 4 per afegir els ous d’un amb un. Col•locar la pasta en una mànega pastissera i fer les boletes.
Escalfar el forn a 250º i baixar-lo a 200º quant els enfornem. Tardaran uns 20 minuts.
Deixar refredar i omplir-los a la crema següent. Barrejar l’atun amb els ous durs ratllats, les olives talladetes i la mantega tova. Anar omplint els choux.
Espero que us agradi !!!
dimecres, 10 de juny del 2009
CARLOTA AMB PASTA DE TRUFA
CARLOTA AMB PASTA DE TRUFA
L’altre dia van tenir un sopar i com a tots els amics els hi agrada la xocolata em vaig decidir per una adaptació de les carlotes i la pasta de trufa del llibre “Cuinar és senzill” de la Montserrat Seguí.
Ingredients
Melindros
Pasta de trufa
200 grs de xocolata fondant
2 briks de nata per muntar
2 cullerades d’aigua
3 cullerades de sucre
80 grs de mantega
Col•locar els melindros en el motlle escollit, cobrim tota la superfície (jo els rego amb una mica de vi dolç)
Fer la pasta de trufa: fondre la xocolata amb l’aigua i el sucre al bany maria o al microones. Deixar que es refredi una mica i afegir la mantega remenant fins que es barregi bé.
Muntar la nata i afegir-la a poc a poc a la xocolata una vegada freda.
Posar la pasta de trufa a dins de la carlota, tapar bé amb els melindros i deixar-la a la nevera fins que agafi consistència. (és millor fer-la el dia abans)
Espero que us agradi!!!
dijous, 4 de juny del 2009
MONGETES TENDRES AMB PERNIL SALAT
MONGETES AMB PERNIL SALAT
Avui ja hem collit les primeres mongetes tendres i els meus fills m’han demanat que les fes amb pernil salat i que en fes moltes!!!.
Que bones !!! Que verdes !!! Que tendres !!!
Ingredients
Mongetes tendres ((hi ha poder ser acabades de collir....)
Pernil salat
Oli i sal
Bullir les mongetes tendres amb aigua i sal fins que estiguin al dente.
Tallar el pernil a trossets i saltejar-lo amb una mica d’oli.
Barrejar am les mongetes tendres ben escorregudes i ha menjar!!
Espero que us agradin!!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)