A Ciutadella poc a poc estan apareixent els forns on podem trobar
varietats de farines i fins i tot farines ecològiques. Com aficionada a fer pa
a casa he anat provant farines de panificadora, farines de botigues de
productes ecològics, biològics... i farines de forns “artesanals” i per fi
farines de forns que tornen a fer pa amb massa mare.
L’experiència està sent molt enriquidora i de moment em quedo amb tots
els pans que estic fent, perquè, ja sigui per la seva textura, pel seu gust,
per la forma que els hi dono, per les llavors que hi poso o simplement per
estar elaborat a casa amb el temps que necessiten, podent observar com augmenten,
com couen i com ens els mengem!!!! És tot un plaer!!!
PA AMB FARINA DE
BLAT INTEGRAL A LA PEDRA
Ingredients:
500 g de farina de blat integral a la pedra
300 g d’aigua
10 g de llevat
8 g de sal
20 g d’oli
Posar la farina en un bol, afegir el llevat esmicolat, l’oli, la sal i
l’aigua tèbia.
Amassar fins que tot estigui ben lligat.
Formar una bola i deixar reposar fins que augmenti el doble el seu
volumen.
Una vegada ha pujat, tornem a amassar i formem un pa allargat o petits
pans.
Deixem reposar fins que torni a pujar i enfornem amb el forn calent a
180-200º uns 45 minuts.
Espero que us agradi!