divendres, 22 de juny del 2012

TRUITA DE CARBASSÓ I PORROS AMB PARMESANO




Avui us presento una truita de verdures ben facileta i que faig per donar sortida a tota la producció de carbassons i porros que tenim. Quan l’hort comença a donar tot són alegries però quan ja dona massa, tothom es cansa i he de canviar contínuament la presentació de les verdures.He baixat a l'hort i he vist uns porros, uns carbassons... les meves gallines... i he sabut que fer ràpidament!!!!

TRUITA DE CARBASSÓ I PORROS AMB PARMESANO


 
Ingredients:
2 porros
1 carbassó
1 cullerada de tomàquet concentrat
Formatge parmesano
3 ous
Sal, pebre




Tallem els porros ben petits i els sofregim a la paella amb molt poc oli. Després tallem els carbassons (jo no els pelo ja que són de casa ) i els afegim a la paella i continuem remenant. Quan ja està casi cuit afegim la cullerada de tomàquet concentrat i el formatge a làmines primes.
Batem els ous i salpebrem. Afegim el farcit i quallem la truita.

Espero que us agradi!!!



divendres, 15 de juny del 2012

ES BE! GALETES DE CIVADA




Ja estan aquí!!!
Les Festes de Sant Joan  comencen aquest cap de setmana i com els darrers anys m’agrada preparar alguna cosa per a compartir amb els amics.
Aquest any ho vaig tenir molt clar el que faria just veure un motlle per fer galetes en forma de be.
El diumenge abans de Sant Joan a Ciutadella es celebra el Dia d’es Be on s’Homo d’es Be tot vestit amb pells de be i carregat amb un anyell adornat amb flocs de colors va pels carrers de Ciutadella visitant l'Ajuntament, Ca'l Bisbe, les cases dels nobles, dels cavallers...

Bé i ara la recepta!!!

GALETES DE CIVADA
Ingredients:
300 g de farina
170 g de mantega pomada
1 ou
130 g de sucre
70 g de flocs de civada

Barregem el sucre i la farina, afegim la mantega pomada i l’ou una mica batut i anem formant una pasta compacta. Una vegada tot barrejat afegim els flocs de civada, els integrem i deixem reposar la pasta uns 30 minuts a la nevera.
Una vegada freda la pasta és més fàcil de treballar. Posem la pasta enmig de dos fulls de paper film i estirem amb el corró fins aconseguir un gruix d’unpoc més de mig cm i llavors anem tallant les galetes.
Les posem en una safata de forn amb paper de forn i les coem uns 15 minuts a 170º.
Deixar refredar i empolsimar amb sucre llustre, adornar amb anisets de colors.

Espero que us agradin!

divendres, 8 de juny del 2012

COCA TAPADA DE VERDURES O EMPANADA VEGETAL (una altra opció)





Una altra opció. A casa segons el que em dona l'hort faig diferents plats i ara toquen les bledes, les cebes tendres, la mongeta tendre, l'enciam, els carbassonets i per donar sortida a totes aquestes verdures i fer-les de manera atractiva per a tots us presento aquesta cocatapada que vaig dur a una bereneta (berenar) amb una bona colla d'amics.

COCA TAPADA DE VERDURES O EMPANADA VEGETAL (una altra opció)
Ingredients:
Massa:
50 g d’aigua
50 g d’oli
50 g de vi blanc
30 g de llevat de forner
1 ou
50 g de mantega
Una mica de sal
450 g de farina


Farcit:
3 cebes tendres
8 fulles de bledes
2 tomàquets o tres cullerades de tomàquet fregit
1 all
2 llaunes de tonyina
2 ous durs
Panses

Primer de tot hem de fer el farcit per poder-lo deixar refredar.
Tallem les cebes a rodanxes finetes i sofregim amb poc oli, afegim l’all picat (si ho fem amb tomàquets naturals els afegim aquí a quadrets), una vegada cuit afegim les fulles de bledes que haurem tallat finament.
Quan tot això està cuit i deixat refredar una mica afegim les dues llaunes de tonyina escorregudes,i els ous durs picats i les panses. Reservar.

Massa:
Jo la faig amb la thermomix per la rapidesa que això comporta.
Posar els líquids en el got i programar 1 minut a 37º vel. 2. Afegir el llevat i l’ou  i programar 3 segons a vel. 4.
Afegir la resta d’ingredients de la pasta i barrejar 15 segons a vel. 6 i després 2 minuts a vel. espiga.
Després es divideix en dues parts, una s’estira a la placa de forn i l’altre es per tapar.
La massa que hem estirat a la placa de forn la punxem per tota la superfície, omplim amb el farcit i tapem amb la resta de massa que també haurem de punxar.
Pintem amb ou batut i enfornem amb el forn calent a 200ºC una 30 minuts,
Espero que us agradin les petites variacions!