divendres, 11 de novembre del 2016

COCA DE XOCOLATA




Una altra bona proposta per esmorzar i combinar amb les altres!
Reconec que és un repte el que m'he agafat per desterrar la compra de cereals per esmorzar pel meu fill.
Anar intercalant totes les receptes que penjo i d'altres que estan en procés fa que continuament busqui noves propostes i les doni a provar en els meus per així pujar-les al blog.
Aquestes coques acompanyades amb un got de llet, un suc de fruites natural o una infusió fa que vagi cap a escola ben alimentat!






COCA DE XOCOLATA

Ingredients:

125 g de mantega
125 g de sucre moreno
4 ous
200 g de xocolata negre postres
60 g de farina de blat
60 g de farina de blat d'indi
10 g de llevat Royal


Escalfar el forn a 180º
Desfer la mantega  a cops de 30 segons al microones o al bany maria.
Afegir la xocolata a trossos per anar-la desfent. Deixar refredar.
Batre els ous amb el sucre fins que el conjunt estigui ben integrat i emulsionat.
Afegir les farines i el llevat remenant suaument la barreja, finalment afegir la mantega amb la xocolata.
Posar-ho en un motlle untat de mantega i enfornar una 30 minuts.



Espero que us agradi!

dimecres, 26 d’octubre del 2016

COCA DE LLANDA O D'AMETLLES

Una altra bona idea per esmorzar o berenar! I diferent a la típica coca de iogurt! I amb un gustet de llimona que mmmm!!És molt esponjosa! I si ompliu la coca amb Nutella a casa ja té  un 10 assegurat!!!
Està feta amb la Thermomix però no em cansaré de dir que tot es pot fer sense ella!!!!





Ingredients:

280 g de sucre
una pell de llimona
3 ous
220 ml de llet
200 g d'oli suau
125 g de farina d'ametlles
240 g de farina
1 sobre de llevat


Escalfem el forn a 180º
Polvoritzem el sucre 30 segons velocitat 5-10 i abans que acabi el temps afegim la pell de llimona.
Afegim els ous i programem 3 minuts a 37º a velocitat 3 1/2 i després 3 minuts més sense temperatura.
Després afegim la llet i l'oli suau, 10 segons a velocitat 5.
Afegirem la farina de blat, la farina d'ametlla i el llevat i tornem a programar 10 segons més a velocitat 5.

Posem la massa en el motlle que haurem preparat amb una pinzellada de mantega i paper de forn.
Enfornem 40-45 minuts a 180º.
Treiem del forn i la deixem refredar a sobra la reixeta.


Espero que us agradi!


dimecres, 5 d’octubre del 2016

PA DE MOTLLE ( més bo i més saludable)




Continuo pensant coses per esmorzar!!! Els dissabtes i diumenges m'agrada molt esmorzar amb els meus fills i acostumo a preparar torrades amb mantequilla i melmelada (fetes a casa), pa amb oli i sal,  suc de taronja o suc de vitamines, són uns moments de seure tranquils, xerrar i fins hi tot posar-nos d'acord per comentar algun programa de la tele que ens agradi a tots.
Per fer les torrades el més fàcil seria agafar un pa de motlle industrial i ja està, doncs no!!! el més fàcil és fer aquest pa de motlle amb un gust i una textura espectacular!
I aquest dissabte passat el meu fill em va dir: mama, ja se que  vull esmorzar entra setmana! vull pa amb mantequilla i melmelada!!! Vaig esglaiar els ulls ja que això volia dir coure més pa!!! però de veritat que val la pena veure com se'l menja cada matí i fins hi tot llevar-se 10 minuts abans per gaudir d'un bon esmorzar!



Ingredients:

425 g de farina
10 g de llevat
1 ou
45 g d'oli
180 g de llet
5 g de sucre
10 g de sal





En un bol posem la farina, afegim el llevat esmicolat, l'ou, l'oli, la llet, el sucre i la sal.
A mà o a màquina amassem durant uns 8-10 minuts.
Mentre preparem un bol untat amb oli i quan la massa està ben lligada empolsimem el marbre amb una mica de farina i formem una bola que deixarem que reposi dins el bol fins que dupliqui el seu volumen.
Una vegada hagi crescut tornem a posar la massa a sobre del marbre i amassem formant un rectangle que doblegarem un terç marcarem amb la base de la nostra mà i tornarem a doblegar fins que quedi de la mida del motlle que també haurem pintat amb oli.
El deixem reposar fins que augmenti una mica per sobre de la vora del motlle.
Mentre haurem encès el forn a 200ºC.
Una vegada hagi ben augmentat enfornem i baixem la temperatura a 180ºC durant uns 35-40 minuts.
Una vegada cuit esperem uns 5 minuts per desemmotllar-lo i el deixem refredar del tot per poder-lo tallar i degustar.

Espero que us agradi!

P.D: recepta de Gastronomia&Cia

dijous, 29 de setembre del 2016

COCA CASOLANA AMB LLET DE CIVADA ( temps de pluja)





I avui per continuar amb els esmorzars casolans una coca casolana, de casa, d'aquelles fetes amb amor i que també podem menjar  una tarda de pluja, amb una infusió o un cafè amb llet, o una llet de civada amb cereals tipus Eko. Quina cosa més bona acompanyada d'un bon llibre i música de fons... que més volem!!!
També aprofito aquesta entrada per felicitar a tots els Miquels, Gabriels i Rafels que tinc al meu voltant!!!




Ingredients:
100 de farina integral
100 g de farina
150 de sucre moreno
2 ous
5 g de llevat en pols
1 cc de sucre vainillat
4 cullerades soperes de llet de civada
3 cullerades soperes  d'aigua
3 cullerades soperes  d'oli suau



Escalfar el forn a 180ºC

En un bol barrejarem el sucre moreno, el sucre vainillat i els ous.
Després afegirem la llet de civada, l'aigua, l'oli i tornem a barrejar fins que estigui tot ben homogeni.
Finalment afegim les dues farines juntament amb el llevat i barregem fins formar una massa lligada.
Ho posem en un motlle amb paper de forn i enfornem uns 20 minuts a 180ºC



Espero que per la seva senzillesa us agradi!

dimecres, 21 de setembre del 2016

COOKIES O GALETES AMB XOCOLATA




Per començar, perdó, perdó i perdó per haver desaparegut tant de temps d'aquest món. Però com tot té solució ja torno a estar aquí i amb moltes ganes de fer cosetes!!!!
En una de les darreres entrades vaig comentar que no m'agraden gaire els cereals per esmorzar, les galetes comprades... i per això em vaig proposar anar fent magdalenes, coques, galetes... i avui us proposo aquestes galetes amb xocolata que estan de vici!
Les galetes estan fetes amb la Thermomix ja que és una recepta del llibre "Reposteria y pasteleria" però com sempre insisteixo tot es pot fer sense la Thermomix, però és de gran ajuda!!!





Ingredients:
200 g de mantega a temperatura ambient
2 ous
100 g de sucre moreno
100 g de sucre blanc
400 g de farina tamisada
1 pessic de sal
1 pessic de bicarbonat
50-100 g de xocolata fondant partit a trossets




Escalfarem el forn a 200ºC

Posarem en el got la mantega, els sucres i els ous i ho barrejarem 15 segons a velocitat 4.
Després afegirem la farina tamisada, el pessic de sal i bicarbonat i la xocolata tallada a trossets. Ens ajudem de l'espàtula i programem 30 segons velocitat espiga.
Ens posem uns guants sanitaris (dels que no tenen pols) i fem boletes que aixafarem una mica per donar forma de galetes i les anirem posant en una safata de forn amb paper de forn.
Les coem uns 15 minuts i les retirem en una reixeta perquè es refredin.
A la recepta original també posen nous però com qui se les havia de menjar no li agraden massa no les vaig posar!!!



Espero que us agradi!


dimecres, 1 de juny del 2016

COQUETES DE VERDURES I MEL




Avui és santa Laura, i com a la meva família en tenim unes quantes, els hi vull dedicar aquesta recepta tan fàcil de fer i que agrada tant a petits i grans!

És una massa de cervesa que tant es pot fer servir per a una coca gran, per fer crestes o empanadilles o fer coquetes individuals.
També pot servir d'aperitiu, com entrant, com a sopar informal, per berenar els més menuts (i no tan menuts...).
Bé ja us he donat prou idees!!!
Felicitats a totes les Laures!!!!!






COQUETES DE VERDURES I MEL
Ingredients:
Massa:
130 ml de cervesa
150 ml d'oli
400-420 g de farina
5 g de sal

Verdures:
1 pot de tomàquet triturat
1 llauna de tonyina
1 ceba
1/2 carbassó
formatge
 roquefort
herbes provençals
mel

Primer de tot fem la massa barrejant la cervesa i l'oli, després anem afegint la farina i finalment afegim la sal.
Pastem fins a tenir tota la massa lligada i deixem que reposi 1 hora.

Mentre la massa reposa anem preparant les verdures.
En una paella ofeguem la mitja ceba talladeta ben petita, quan estigui ben transparent afegim el tomàquet triturat i les herbes provençals i deixem que redueixi tot. Reservem.

Per una altra banda tallem la resta de ceba ben petita, el mig carbassó ben petit i reservem.
Dividim la massa en dues parts i l'estirem amb el corró fins que quedi fineta. 
Amb un talla pastes anem fent els cercles i els posem a la safata de forn folrada amb paper de forn.
A sobre de cada coqueta posem una cullerada de tomàquet i ceba i un pessic de tonyina. En un altre només posem tomàquet i ceba i a les altres posem un pessic de ceba, carbassó i formatge roquefort.
Les enfornem en el forn calent a 180º durant uns 15 minuts.
Tot just tretes del forn i posem un regalim de mel.

Deixem que refredin una mica i a menjar!!!!






Espero que us agradin!

divendres, 6 de maig del 2016

MAGDALENES



Com sempre us he explicat no m'agrada gaire que els meus fills mengin cereals processats per esmorzar i ells mateixos ja casi ni en demanen! El que faig es preparar magdalenes, galetes, coques, pa, pa de pessic...perque vagin variant i no es cansin! Però una de les coses que té més èxit són aquestes magdalenes que no deixen ni que refredin per començar a menjar-se-les!
La recepta és d'un llibre de Thermomix però com sempre dic: tot el que es fa amb la Therrmomix també es pot fer a mà!!!





Ingredients:

250 g d'oli suau
120 ml de llet
250 g de sucre (jo faig servir morè)
La pell d'una llimona ( a poder ser de casa o sense tractaments)
4 ous
1 pessic de sal
250 g de farina
1 sobre de llevat


Preescalfar el forn a 220ºC

Posem el sucre i la pell de llimona en el got de la Thermomix i programem 30 seg. velocitat 5-10. Reservar

Posem la papallona i afegim les clares dels ous i el pessic de sal per muntar bé, 4 minuts velocitat 3,5. Reservar

Després posem els rovells dels ous i el sucre reservat i ho barregem 1 minut vel 3,5.

Una vegada barrejat baixem la velocitat a 3 i afegim l'oli i la llet, previament mesurats sense parar la màquina.

Treiem la papallona i afegim la farina (millor sempre passada pel sedàs) i el llevat 30 segons vel 4.

Finalment afegim les clares a punt de neu embolicant-les bé amb una espàtula.

Amb la cullera de  fer gelats anem omplint els motlles i les enfornem uns 10 minuts a 200-220º.

P.D.: podem afegir xocolata, fruita confitada, fruits secs i fer-les de gustos diferents!


Espero que us agradin!





divendres, 15 d’abril del 2016

PASTÍS DE PASTANAGA

Aquesta recepta em va sorprendre quan la vaig veure xafardejant tots els canals que tenen contractats els meus pares a Barcelona i, esclar, vaig trobar Canal cocina! Bufff si tingués aquest canal a casa no se si feria res més que mirar la televisió!!! Quan vaig tornar a Menorca, via internet el vaig buscar i el primer dia que vaig tenir ocasió de portar unes postres a casa uns amics el vaig fer.
Em va agradar la senzillesa dels ingredients i la facilitat per fer el pastís! a més a més queda molt vistós!
Té una textura humida molt agradable al paladar i a tothom li agrada encara que primer pensin.... ummm de pastanaga???
Proveu-lo!







Ingredients:

 210 g de farina tamisada
 3 ous
 2 culleradetes de llevat
180 ml d'oli suau
2 culleradetes de canyella
225 g de pastanaga ratllada
210 g de poma ratllada
180 g de sucre
un grapat de nous

Crema de formatge:
125 g de mantega a temperatura ambient
300 g de sucre en pols
125 g de formatge tipus Philadelphia


Encenem al forn a 180ºC.
En un bol batem els ous amb el sucre i l'oli suau, després poc a poc anem afegint la farina, que haurem passat pel sedàs juntament amb la canyella i el llevat. Una vegada ben barrejat afegirem la poma ratllada i la pastanaga ratllada.
Finalment afegim les nous ( a la recpeta original també posaven panses però jo l'havia de portar a una casa on l'amfitrió no li agraden gaire els fruits secs i només vaig posar uns quants nous).
Repartim la massa entre els tres moltllos preparats i ho coem al forn aproximadament uns 25-30 minuts.
Deixem que es refredin una mica i els  desemmotllem i els posem a sobre la reixeta.
Mentre preparem la crema, batent a màquina el sucre i la mantega. Una vegada ben emolsionat afegirem el formatge i continuarem batent fins que estigui ben integrat.
Posarem aquesta crema en una màniga pastissera i procedirem a muntar el pastís.
Posem una base del pastís després posem una bona capa de crema amb la màniga pastissera amb punta d'estel, posem un altre base de pastís i repetim la crema, acabem amb l'altre base de pastís i adornem amb la resta de la crema.
Podem afegir uns reganyols de pastanaga per donar color!
Espero que us agradi!



P.D.: us puc dir que el meu amic, el que no li agraden els fruits secs va repetir i fins hi tot es va guardar un tros per l'endemà!!!

dimecres, 30 de març del 2016

GREIXERA DE MONIATO

En temps de moniatos (encara que ara casi, casi els podem trobar tot l'any) aquest és un bon pastís a fer, fàcil, bo, econòmic...

Aquí és un dels pastissos que es fan més ja que és una postre típica d'aquestes terres! A més a més a cada casa el fan semblant però mai igual!
Espero que us agradi la seva textura ja que queda molt suau i fi.
Jo tinc unes quantes receptes però aquesta me la va donar la Joana i és de les més bones!!!!

Ingredients:
500 g de moniato
200 g de sucre
1 panet de pa del dia abans
llet
3 ous
canyella

Encenem al forn a 180ª.
Posem el pa amb un rajolí de llet (la que es begui) i deixem que estovi.
Bullim el moniato fins que estigui cuit i abans que refredi barregem el sucre.
Amb el minipimer barregem els ous, el pa, el moniato amb el sucre i un pessic de canyella.
Preparem un motllo amb paper en el fons i posem la barreja anterior, podem afegir unes panses si ens agraden.
Enfornem uns 30 minuts.
Quan el traiem del forn escampem una mica més de canyella per sobra.




Espero que us agradi!!

dimecres, 16 de març del 2016

SUC DE VITAMINES



S'ha acabat de només fer suc de taronja!!!Quina cosa més bona i saludable!!!
Comencem a preparar-nos per l'estiu i aquests mesos que venen que segur que fem moltes més activitats! El dia és més llarg, les temperatures agradables, els camps estan preciosos...
Per tot això hem d'agafar energia i res millor que aquest suc de vitamines que admet moltes variants!!!

                                                   


Ingredients:

1 taronja pelada i sense res de blanc
1/2 llimona pelada i sense res de blanc
1 poma ( si és de casa i no fumigueu sense pelar)
1 pastanaga pelada
500 ml d'aigua + 4 glaçons
50 g de sucre (opcional segons la maduració de les fruites)

Jo ho he fet amb la Thermomix però ja sabeu que tot es pot fer també sense thermomix!!!
Posem en el got totes les fruites pelades, tallades i sense llavors, afegim els glaçons i el sucre  si en volem posar i ho triturem 1 minut a velocitat 10.
Després afegim l'aigua, aproximadament 500 ml ( millor comprovar la textura que volem) i barregem 4 segons a velocitat 4.
Es conserva un parell de dies a la nevera ja que porta la llimona!!!
Espero que us agradi!!!




P.D.: una variant!!!

2 taronges pelades i sense blanc
1/2 llimona pelada i sense blanc
1 pastanaga pelada
1 poma pelada o no
1 plàtan
25 g de sucre
600 ml d'aigua + 4 glaçons



dimecres, 24 de febrer del 2016

PASTIS DE POMA

Aquesta recepta la vaig veure de refiló un dia en el Facebook i em vaig quedar amb els ingredients però no amb les quantitats però gràcies al Sr. Google buscant, buscant la vaig trobar a Misthermorecetas.
De pastissos de pomes n'hi ha a milers però aquest crec que us sorprendrà ho fàcil, ràpid i bo que queda.


Ingredients:
3 iogurts grecs
4 pomes Golden
4 ous
150 g de sucre
70 g de Maizena

Encenem el forn a 180º.
Posem en el got del minipimer 3 pomes pelades i tallades, els iogurts, els ous, el sucre i la Maizena.
Posem tota aquesta barreja en un motlle desemmotllable i forrat amb paper .
La poma que ens queda la tallem a làmines ben finetes i la posem a sobre la pasta amb molt de compte que no s'esfonsin.
Enfornem uns 35-40 minuts a 180º.
Una vegada cuita la podem pinzellar amb melmelada de préssec o poma com he fet jo.
La melmelada de poma és la que fem a casa i li dona un bon gustet.


Espero que us agradi!

dimecres, 20 de gener del 2016

GREIXERA DE PATATA



I avui una recepta típica d'aquestes terres!!! No se si ja havia comentat que torno a tenir un bon hort ple de patates, faves, enciam, tomàquets, alls, cebes.... i a tot això se li ha de donar sortida!!! Pensant pensant vaig recordar la greixera de patata, i dit i fet em vaig posar a fer-la!!! És una coca senzilla amb ingredients que podem tenir a casa i molt fàcil de fer! 




Ingredients:

3 ous
250 g de patates
250 g de sucre
125 g de farina d'ametlla
ratlladura de llimona
canyella

Primer de tot rentem les patates i els hi fem un tall tot al voltant que ens ajudarà una vegada cuites a pelar-les fàcilment.
Coem les patates amb pell amb aigua bullint fins que estiguin ben cuites, uns 15 minuts o en el microones punxades amb un ganivet  uns 10 minuts a 900w. Jo les faig bullir en aigua que m'agrada que quedin més humides!
Mentre, separem les clares dels rovells i muntem les clares amb un polsim de sal. Reservem.
Una vegada cuites les patates, les pelem i xafem i les barregem amb el sucre quan encara estan una mica calentes i així el sucre es fon més fàcilment.
Després afegim la farina d'ametlla, la ratlladura de llimona i els rovells d'un en un fins que estigui tot ben barrejat.
Finalment afegim les clares muntades barrejant amb cura perque no es baixin.
Posem tota la barreja en un motlle i empolsimem amb una mica de sucre i canyella.
Coem al forn a 160-180 º uns 30 minuts.

Espero que us agradi!