Avui us presento el “ Bizcocho Victoria”, he
fet servir la mateixa base però el farcit i la decoració ha variat i per això l’he
anomenat RAIGS DE SOL. Per aquí tenim uns dies molt grisos, emboirats i humits i espero que aquest pastís us alegri la vista.
Està tret de la revista “Pasteleria
creativa” que la veritat ni fu ni fa. Moltes de les receptes estan fetes amb
farina amb llevat, altres amb pastes comprades fetes, així és que només compro
els fascicles que veig que em puguin interessar i no pas tota la col·lecció que
dit de pas encara no he trobat per cap lloc quantes revistes posaran a la
venda.
Les receptes estan ben explicades i les fotos
són maques però em falta una nosequè per acabar-me d’enganxar i comprar-la cada
setmana.
RAIGS DE SOL
Ingredients:
200 g de sucre llustre
200 g de mantega pomada
4 ous
200 g de farina amb llevat
1 culleradeta de llevat Royal
400ml de nata 35% de matèria grassa
Melmelada de préssec
Préssecs amb almívar
Escalfarem el forn a 180-200º.
Barrejar la mantega amb el sucre fins obtenir
una pasta homogènia i anar afegint els ous d’un amb un fins que estiguin ben
incorporats.
Afegir la farina i la culleradeta de llevat i
barrejar suaument fins formar la massa.
Engrassar dos motlles de 20 cm i dividir la
massa en dos.
Enfornar aproximadament uns 20 minuts.
Desemmotllar i deixar refredar abans de posar
el farcit.
Farcit: muntar la nata ben freda
Muntar: posar una capa de nata a sobre d’una
de les bases i a sobre posar una capa de melmelada de préssec, tapar amb l’altra
base i escampar una mica més de nata per acabar d’adornar-lo amb el préssec amb
almívar tallar a làmines primes.
Espero que us agradi!
PD: aquest pastís el vaig fer per celebrar una
festa familiar i el poquet que va sobrar després vam fer parts i quarts perquè
el poguessin provar una bona colla d’amics que van venir a dinar a l’endemà!!!!