dimecres, 24 d’abril del 2013

COCA DE TARONJA I XOCOLATA



Avui una coca que ja tinc penjada en el bloc però a la que li he fet una modificació (afegir cacau) i he enfornat amb el meu nou motlle de bund cake. Per la xarxa hi ha nombrosos  bund cake a quin millor, però jo de moment volia estrenar el motlle, veure com anava i poc a poc arriscar-me amb altres receptes. A més a més molts d’aquests pastissos porten molta mantega i no volia afegir més greixos al pastís!
A veure que us sembla!




COCA DE TARONJA I XOCOLATA
Ingredients:
1 taronja
3 ous
1 iogurt
250 g de sucre
250 g de farina
100 g d’oli
1 sobre de llevat Royal
30 g de cacau
Jo la vaig fer amb la Thermomix, però es pot fer amb el minipimer barrejant-ho tot junt.
 Posar en el got de la thermomix el sucre, la taronja a trossos (ben rentada) i els ous, programar 3 minuts a 37º i velocitat 5.
Després afegim el iogurt, i l’oli per barrejar-ho tot a velocitat 2 i mig.
Finalment s’afegeix la farina i el llevat durant 15 segons a la mateixa velocitat, acabant de barrejar-ho amb l’espàtula.
Separem la massa en dues parts més o menys iguals i a una afegim el cacau i barregem molt bé.
Posem la primera massa en el motlle de bund cake i després posem la massa amb el cacau i amb una cullera barregem les masses com si féssim un dibuix.
Enfornar amb el forn calent a 180º uns 30 minuts a sobre de la reixeta perquè passi la calor pel forat del motlle.
Espero que us agradi!

dimecres, 17 d’abril del 2013

FLAM-CREMA DE GALETES



Avui unes postres molt fàcils i amb quatre ingredients que normalment tenim per casa, galetes, llet, sucre, nata... Es fa en 10 minuts , es deixa refredar , es posa a la nevera i ja el podem gaudir a l’hora de dinar.
Què us sembla?



FLAM-CREMA DE GALETES
Ingredients:
500 ml de llet
600 ml de nata
100 g de sucre moreno
60 g de maizena
150 g de galetes maria



Per començar xafarem les galetes, les ratllarem, les triturarem...
Barregem les galetes amb  la llet , la nata, afegim el sucre i la maizena i ho posem a coure a poc a poc fins que comenci a espessir, remenem 1-2 minuts i llavors ho aboquem en els motlles preparats  posant una galeta maria de decoració.

Si teniu Thermomix es trituren les galetes a velocitat 7 uns 7-10 segons.
Després posem la resta d’ingredients i programem 9 minuts a 100º i velocitat 4.
Quan acaba el temps ho aboquem en els recipients indicats i decorem amb una galeta.


Espero que us agradi!!!

dimecres, 10 d’abril del 2013

PASTÍS DE BROSSAT



L’altre dia tenia ganes de cosa dolça i no sabia que fer. Vaig obrir la nevera i al trobar-me amb una terrina de brossat vaig tenir la solució!
M’encanten les formatjades de brossat, el brossat amb mel, el brossat amb salmó... i que més bo que fer un pastís de brossat???
Espero que us agradi tant com els de casa i a mi!



PASTÍS DE BROSSAT
Ingredients:
1 panet
½ got de llet o una mica més
4 ous
500 g de brossat
Ratlladura de pell de llimona
200 g de sucre
Canyella (aprox. una culleradeta)
Remullar el panet amb la llet, anar desfent amb una forquilla.
Després afegim la resta dels ingredients i ho triturem tot amb el minipimer.
Escalfem el forn a 180º.
Posem la massa en un motlle d’uns 24 cm de diàmetre i l’enfornem uns 30 minuts.
Una vegada cuit barregem dues cullerades de sucre amb una culleradeta de canyella i empolsimem tot el pastís. Gratinar uns 5 minutets.




 
Espero que us agradi!

dilluns, 1 d’abril del 2013

LA MONA 2013




OHHHH Ja torna a ser La Mona!!!!
Aquest any La Mona l’hem pogut celebrar amb els amics, i els fills dels amics, tots junts amb un bon dinar on 22 persones encara eren poques per la gent que faltava.
Varem estar molt bé i encara vam menjar millor i per acabar un gran dia vaig fer aquesta mona on vaig combinar el pa de pessic, els ous de xocolata i com a novetat el fondant.
 
Us presento les dues versions que vaig fer i vosaltres escolliu quina us agrada més! Ah!!!!! el dia de celebració va ser divendres!!!


LA MONA
Ingredients:
3 ous
120 g de farina
120 g de sucre
Un pessic de sal
250 g de mantega
100 g de sucre
1 rovell
1 cullerada de cacau
Fondant i colorants
Almívar aromatitzat amb Pedro Ximenez

Batem els ous i el sucre fins que blanquegin, llavors afegim la farina i el pessic de sal a poc a poc per no baixar la preparació anterior.
Encenem el forn a 180º
Repartim la preparació en dos motlles de 15 cm de diàmetre i enfornem uns 25 minuts. Si trieu la mona més gran, la dels ous de xocolata, s’han de fer dos pastissos de 23cm.
Deixem refredar i desemmotllem.
Fem  una pasta de mantega barrejant la mantega amb el sucre, el rovell d’ou i el cacau amb la batedora fins que emulsioni.
Per muntar el pastís  primer remullarem bé les bases amb l’almívar, després posem una capa de mantega entre les dues bases per finalment cobrir tot el pastís amb la resta de crema de mantega.
Treballem el fondant i fem la decoració que vulguem, jo he escollit ous de colors per fer una mona diferent, combinació de fondant i ous de xocolata...
Espero que us agradi!!!