dimecres, 30 de desembre del 2015

PA DE FARINA INTEGRAL D’ESPELTA AMB LLAVORS (panificadora)

I avui un altre pa, aquest ben digestiu i bo per aquests dies que segur que fem una mica d'excesos.
Com ja veieu a la recepta el faig amb la panificadora i moltes vegades fins hi tot la programo i em desperto amb aquella oloreta a pa cuit que és una delicia pels sentits!!!






PA DE FARINA INTEGRAL D’ESPELTA AMB LLAVORS (panificadora)

Ingredients:

300 ml d’aigua mineral
3 cullerades d’oli d’oliva extra verge ecològic
500 g de farina integral d’espelta ecològica
5-7 g de sal
1 sobre de llevat per a pa
llavors de pipes de gira-sol ecològiques i sèsam torrat

Posem a la cubeta de la panificadora l’aigua, l’oli, la farina, en un costat la sal i a l’altre el llevat, programem pa integral, 1000 g, torrat i apretem el botó de posada en marxa!
A la meva panificadora són 3h.  35 minuts. Una vegada ha pastat la massa més o menys al minut 2h 21 minuts la màquina avisa per afegir les llavors.
Després només ens queda esperar i ja tenim un pa ben digestiu!!!






Espero que us agradi!!!




dimecres, 23 de desembre del 2015

COCA DE XOCOLATA A LA TASSA



Avui una coca de xocolata ben senzilla de fer i amb una textura molt esponjosa i que per aquest dies que s'acosten tant agrada els més petits com els amants de la xocolata, com els que estan ja tips de dolços o fins hi tot els que no els hi agraden gaire els dolços!!!!
També pot ser una coca per tot l'any!!!! canviant la decoració o sense posar res és un bon esmorzar pels petits i no tan petits de casa!!!!



Ingredients:

2 ous
50 g d'oli
125 ml de llet
150 g de sucre moreno
150 g de xocolata a la tassa
150 g de farina
1 sobre de llevat tipus Royal

Escalfem el forn a 180º aproximadament.

En un motllet desemmotllable, jo poso paper de forn a la base i poso una mica de mantega a les parets.

Amb el minipimer barrejo els ous, l'oli, el sucre i la llet , després a mà afegeixo la farina, el llevat i el preparat de xocolata a la tassa passat pel sedàs.
Vaig barrejant fins que tot queda incorporat i ho poso en el motllo.
Coem uns 35-40 minuts al forn.

Una vegada tebi desemmmotllem i decorem amb sucre glas , unes neules i una cirereta que sempre fan més Nadal!!!!


Espero que us agradi!!!


Encara esteu a temps de fer-la per Nadal!!!!

                                             

dimecres, 16 de desembre del 2015

PASTÍS DE CREMA D'AMETLLA I MELMELADA DE POMA


Mmmmm aquesta és una recepta interessada que no pas per això deixa de ser interessant!!!!!
Us explico.... a casa ja sabeu que fem melmelades de tots tipus i després de fer una gran quantitat de melmelada de poma amb canyella Meliuntis.com vaig decidir fer-la servir per aquest pastís.
El farcit és amb una crema d'ametlles  boníssima i una bona capa de melmelada de poma.
Ja direu que trobeu!!!!










Ingredients:
2 bases de pasta brisa
Melmelada de poma i canyella Meliuntis

Crema d'ametlles:
150 g de farina d'ametlla
150 g de sucre
150 g de mantega
3 ous
1/2 copeta de vi doç, cognac, ron
1 pessic de sal
1 culleradeta de sucre vainillat

Escalfem el forn a 180º

 Folrem un motlle amb una de les bases de pasta brisa i la punxem perque no pugi, a sobre posem la crema d'ametlles que haurem fet barrejant tots els ingredients amb el batedor manual o elèctric.

A sobre posem una capa de melmelada de poma i canyella Meliuntis i tapem amb l'altre base de pasta brisa a la que haurem fet uns talls decoratius.

Coem uns 30 minuts al forn.


Espero que us agradi!

                         


La crema d'ametlles vaig agafar la idea de Ses cuinetes d'Ague