Avui el bloc fa tres anys! Qui ho diria que ja
han passat tres anys i continuo posant receptes! La veritat hi han hagut mesos
que degut als meus projectes professionals ha estat una mica dur però sempre he
intentat treure temps per la cuina i pel bloc ja que són dues coses que fan que
m’evadeixi del dia a dia i em relaxi.
A més a més avui és Sant Andreu i és el sant
del meu pare i aprofitant que ell viatjava molt pel País Basc he volgut
dedicar-li aquesta postre que de ben segur va provar més d’una vegada.
És una postre gens empalagosa, encara que pels
ingredients ho sembli, a més a més és ben senzilla de preparar i els resultats
són espectaculars.
GOXUA
Ingredients:
Crema pastissera:
100 g de sucre
500 ml de llet
50 g de Maizena
3 ous
Melindros
Nata 35%
30g sucre
llustre
Almívar: 6 cullerades d’aigua per 6 cullerades
de sucre i un rajolí de licor (jo he posat garnatxa).
Crema pastissera:
Fem primer la crema pastissera ja que ha de
refredar.
Treballem els ous amb el sucre fins obtenir
una barreja fina, després afegim la Maizena i finalment afegim la llet calenta
que podem haver aromatitzat amb canyella o vainilla i no parem de remoure fins
que arrenqui el bull. Llavors ho traiem del foc i continuem remenant una
estoneta més.
Deixar refredar totalment tapat amb paper
film.
Muntem la nata amb les barilles afegint uns 30
g de sucre llustre. Reservem
Fem un almívar amb el sucre, l’aigua i el
licor escollit escalfant-ho en el foc. En aquest almívar, una vegada fred,suquem
els melindros.
Per muntar el plat, la manera típica és posar
primer la nata, després els melindros i finalment la crema pastissera per
finalment adornar-lo amb caramel. Jo ho he fet d’aquesta manera amb gots
individuals.
També si no ho feu individualment es pot posar
primer els melindros, després la nata i acabar amb la crema pastissera i el
caramel.
En lloc de melindros es pot fer un pa depessic, i en lloc de caramel sucre cremat.
Espero que us agradi!