Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
divendres, 27 d’agost del 2010
XAPATES D'OLIVES I NOUS
I avui una altra recepta de pa que vaig fer per un dinar amb les amigues i els fills.
És un pa molt aromàtic que no li fa falta posar res dins per assaborir-lo.
Evidentment si posem un bon tros de formatge vell, llavors ja és......
Ingredients
500 g de farina
8 g de sal
300 ml d'aigua
7 g de llevat
75 g d'olives negres
75 g d'olives verdes
25 g nous
herbes aromàtiques i oli
Per preparar el condiment tallarem les olives a trossets i les nous partits en 4 atroços, ho barregem i reservem a la nevera 2 hores.
A la recepta original també afegia beicon fregit però jo no li vaig posar.
Amb l'amassadora fem la massa barrejant la farina,la sal i el llevat i afegint l'aigua a poc a poc fins que l'absorbeixi tota. Jo la vaig deixar amassant uns 7 minuts fins que tot va quedar homogeni. Després afegim les olives i els nous i tornem a amassar fins que estigui tot ben barrejat.
Arribat aquest punt deixem reposar en un bol a la nevera fins l'endemà.
El dia següent, estirem la massa a sobre el marbre amb una mica d'oli i la deixen reposant 30 minuts perquè perdi la fredor de la nevera.
Tallar les porcions de massa de la mida que més ens agradi i deixar fermentar uns altres 45 minuts a la safata del forn on haurem posat paper de forn.
Escalfarem el forn a 250º amb un bol amb aigua per generar vapor.
Es cou el pa a 220º uns 12 minuts ruixant les parets amb aigua per fer més vapor.
Una vegada es refredi el pa es pot pintar amb les herbes aromàtiques barrejades amb oli.
Espero que us agradin!!!
La recepta original és del llibre PAN del X. Barriga
dimecres, 25 d’agost del 2010
PANETS AMB POOLISH DE IOGURT
Feia molt de temps que tenia ganes de fer uns panets amb poolish i aquests dies he tingut l’ocasió.
Van quedar molt bons i molt fàcils de fer.
I que més satisfacció que els meus fills me'ls demanin de dos en dos i que encara no els han acabat i ja pensen en menjar-n'en més?????
Ingredients:
Poolish de iogurt
100 g de farina de força
100 g de iogurt natural
5 g de llevat
60 ml d'aigua
Massa
500 g de farina
10 g de sal
225 ml d'aigua
5 g de llevat
200 g poolish de iogurt
Per fer el poolish barregem l'aigua amb el llevat, després afegim el iogurt i finalment la farina, remenant tot fins que no quedin grumolls.
Es deixa reposar 3 hores a temperatura ambient a fins l'endemà a la nevera.
Per fer la massa barregem la farina ,la sal,l'aigua i el poolish i comencem a amassar, en els últims minuts afegim el llevat esmicolat.
Deixem reposar la massa uns 15 minuts tapada amb un drap.
Una vegada ha passat el temps fem boletes d'uns 30-40 g, les tapen amb el drap i deixem fermentar uns 90 minuts més.
Escalfem el forn a 250 º amb un bol amb aigua a dins per generar vapor.
Una vegada han pujat i estan per anar al forn fem un tall amb les estisores i els polvoritzem amb aigua.
Es couen durant 12 minuts.
Espero que us agradin!
La recepta és del llibre PAN del X. Barriga.
dilluns, 23 d’agost del 2010
FOCACCIA DE CEBA I FORMATGE I FOCACCIA DE CHERRY I HERBES
Per la bereneta (berenar) de fa uns dies, a més a més de les galetes de patata i formatge vaig portar aquestes dues focaccias. De tot d'una només en volia portar una però amb la massa que em va sortir per no portar dues d'iguals vaig fer una amb ceba i l'altra amb cherrys que van quedar molt bones.
La massa no l'havia provada mai i em va agradar molt la textura i el gust.
El que posem a sobra depèn de la imaginació de cadascú i jo vaig optar primer per fer la de ceba com a la recepta i després com tenia molts de cherrys a l'hort i romaní i alfàbrega natural vaig decidir fer l'altra.
Proveu-les que van agradar molt.
FOCACCIA DE CEBA I FORMATGE I FOCACCIA DE CHERRY AMB ROMANÍ I ALFÀBREGA
Ingredients
Massa
500 g de farina
10 g de sal
20 g de sucre
40 g de seu
300 ml d'aigua
20 g de llevat
Per cobrir
Ceba sofregida
Formatge
Orenga
Per cobrir
Tomàquets cherry
Romaní i alfàbrega
Oli d'alfàbrega
Per fer la massa a l'amassadora es posen tots els ingredients secs menys el seu, l'aigua i el llevat i es barregen a velocitat lenta. Després afegeixo el seu i a poc a poc l'aigua fins que es formi una massa fina al tacte (incremento la velocitat). Finalment abans d'acabar l'amassat afegeixo el llevat i deixo amassant un parell de minuts més.
Divideixo la massa en dues porcions, en una la tapo de ceba sofregida i formatge emmental, poso herbes aromàtiques.
A l'altra poso tomàquets cherry amb romaní i alfàbrega i tot pintat amb oli d'alfàbrega.
Es deixa reposar uns 60 minuts tapada amb un drap humit.
Escalfem el forn a 250º amb un bol d'aigua a dins per generar vapor.
Una vegada han pujat s'enfornen a 250º uns 20 minuts.
*Oli d'alfàbrega: fulles d'alfàbrega amb oli verge deixat macerar 15-30 dies en un lloc fosc.
Espero que us agradin!!! Del llibre PAN del X. Barriga
dissabte, 21 d’agost del 2010
GALETES DE PATATA I FORMATGE
Fa uns dies vem fer una bereneta (berenar) a casa d'uns amics i tothom havia de portar alguna cosa de menjar. Va haver de tot, cus-cus fred i calent, pizzes, coques de pebrots... bé una mica de tot i jo vaig contribuir amb aquestes galetes.
Com era de suposar els meus amics van treure el seu enginy i van començar demanant que portava i llavors van començar les conyes,que si menjar de cavall (per la civada), que si croquetes xafades,que quins invents ens portes avui, que sempre fem de conillets d'india, però bé tot dit amb bona fe i la veritat van desaperèixer en un tres i no res.
Ingredients:
60g de mantega
120 g de flocs de civada (copos de avena)
3 ous
100 g de pernil salat
250 g de patates cuites amb pell
sal i pebre
100 g de formatge ratllat
Amb aquestes mides surten unes 18-20 galetes.
Coure les patates amb pell fins que estiguin cuites. Reservar.
Escalfar una olla amb 200 ml d'aigua i la mantega. Afegir els ous i els flocs de civada i no parar de remenar fins que la pasta es separi de les parets de l'olla.Deixar refredar.
Pelar les patates i amb una forquilla aixafar fins que quedin puré.
Tallar el pernil salat a trossets i afegir a les patates.
Afegir aquesta barreja a l'anterior i posar sal i pebre.
Deixar reposar a la nevera uns 30 minuts.
Escalfar el forn a 200º. Preparar una safata de forn amb paper de forn.
Formar les boles de pasta i aplanar-les com si féssim galetes, escampar el formatge ratllat per sobre i coure-les al forn una 10-15 minuts.
Deixar refredar abans de treure-les de la safata.
Queden molt bones tant com per un aperitiu, com un segon plat, com per un berenar informal.
Espero que us agradin!!!
diumenge, 15 d’agost del 2010
BIZCOFLAM O FLAM AMB PA DE PESSIC
Ahir em van avisar hora per hora que teníem un sopar a casa d’uns amics i em vaig decidir a fer un Bizcoflam. Per començar les conyes ja van venir pel nom del pastisset, cadascun va dir la seva, que si era guenyo, que quina cosa els faria provar... Ells sempre són els meus conillets d’indias. Però finalment va agradar doncs no va quedar ni una miqueta.
Ingredients:
4 ous
500 ml de llet
120 g de sucre
1 culleradeta de sucre vainillat o canyella
Pa de pessic
3 ous
90 g de sucre
90 g de farina
Caramel
Caramel•litzem un motlle de plum-cake per tots els costats.
Posem els ingredients del flam en un bol i els batem a mà o amb el minipimer. Ho aboquem en el motlle caramel•litzat.
Fem el pa de pessic batent els ous amb el sucre fins que blanquegi i després afegim la farina a poc a poc. Posem el preparat a sobre del flam. Tranquils que no es barreja ni s’enfonsa!!! Això sí poseu-ho amb comte.
Després es posa al forn ja calent a 180º al bany maria uns 25-30 minuts.
Espero que us agradi!!!
divendres, 13 d’agost del 2010
MOUSSE D'ESCALIVADA
Per fi torno a publicar una recepta! Fa tants de dies que vull escriure alguna cosa però fins avui no he tingut una recepta adient per publicar, perquè cuinar cuino i per vuit persones però...
A casa tenim hort i ara és l'època dels pebrots i les albergínies i per això vaig aprofitar que havia escalivats uns quants i vaig fer aquesta mousse d'escalivada del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí amb els meus canvis.
Ingredients:
2 pebrots vermells escalivats
2 albergínies escalivades
200ml de nata per cuinar
125ml de llet
5 ous
Salsa de pebrots:
1 pebrots escalivat
Oli
Posar en el minipimer els pebrots i les albergínies escalivades juntament amb la nata, la llet i triturar, afegir els ous lleugerament batuts amb sal, pebre i nou moscada i tornar a batre.
Preparar un motlle de "cake" amb paper de forn al fons i abocar la barreja.
Coure al forn al bany maria uns 50 minuts. Vigileu que estigui cuit punxant-lo amb un escuradents.
Desemmotllar una vegada fred.
Jo el vaig adornar amb salsa de pebrots i unes flors de pebrots i enciam.
És fàcil de fer i boníssim.
Espero que us agradi!!!
A casa tenim hort i ara és l'època dels pebrots i les albergínies i per això vaig aprofitar que havia escalivats uns quants i vaig fer aquesta mousse d'escalivada del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí amb els meus canvis.
Ingredients:
2 pebrots vermells escalivats
2 albergínies escalivades
200ml de nata per cuinar
125ml de llet
5 ous
Salsa de pebrots:
1 pebrots escalivat
Oli
Posar en el minipimer els pebrots i les albergínies escalivades juntament amb la nata, la llet i triturar, afegir els ous lleugerament batuts amb sal, pebre i nou moscada i tornar a batre.
Preparar un motlle de "cake" amb paper de forn al fons i abocar la barreja.
Coure al forn al bany maria uns 50 minuts. Vigileu que estigui cuit punxant-lo amb un escuradents.
Desemmotllar una vegada fred.
Jo el vaig adornar amb salsa de pebrots i unes flors de pebrots i enciam.
És fàcil de fer i boníssim.
Espero que us agradi!!!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)