Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dissabte, 25 de juny del 2011
QUICHE DE CARBASSONS
Les quiche són de les receptes que més m’agraden fer, es poden omplir de casi qualsevol cosa i per dur a casa dels amics sempre és una bona solució.
Aquesta quiche que avui us presento la vaig fer amb carbassons de casa ja que ara toca donar sortida a aquesta verdura i entre crema de carbassó, carbassons plens, arrebossats... he de pensar que fer perquè no es facin malbé.
QUICHE DE CARBASSÓ
Ingredients:
1 base de pasta brisa
3 carbassons
1 ceba
75 g de roquefort
3 ous
375 ml de llet
formatge emmental
sal, pebre, nou moscada
Per fer aquesta quiche, primer tallarem la ceba a làmines i els carbassons nets i pelats també a rodanxes (jo no els pelo ja que són del meu hort i se que no tenen productes químics) i els posarem en una paella amb poc oli per estofar-los.
Mentre es refreda el farcit, preparem la massa que pot ser comprada o feta a casa. Es posa la base en un motlle rodó de 24 cm. amb paper de forn.
Posem el farcit a sobre i escampem el formatge roquefort. En un bol barregem els ous, la llet, el formatge emmental, la sal, el pebre i la nou moscada i ho aboquem per damunt del farcit.
Preescalfem el forn a 210ºC i enfornem uns 45 minuts. Comprovar que estigui cuita amb un escuradents.
Espero que us agradi!
divendres, 24 de juny del 2011
COCA DE SANT JOAN
La COCA DE SANT JOAN no és típica a Ciutadella però ja que l'any passat vaig fer tot de receptes dolces d'aquestes terres aquest any tocava fer cosa de Catalunya.
Un dels primers problemes que vaig tenir va ser trobar fruita confitada fora de l'època de Nadal que és quan aquí en trobes, però ho vaig solucionar posant cireretes, pinyons i crema pastissera.
En quant a la recepta la vaig agafar del llibre "Cuinar és senzill" per assegurar el resultat. La recepta està transcrita igual que en el llibre canviant la fruita confitada per crema pastissera.
COCA DE SANT JOAN
Ingredients:
1 ou
1 llimona
200 g de farina
100 g de fruita confitada (cireretes)
25 g de margarina
25 g de seu (llard)
50 g de pinyons (posats en remull amb aigua 1 hora)
20 g de llevat
100 g de sucre
3 cullerades de llet
Crema pastissera: 1/2 litre de llet, 3 rovells, 2 cullerades de Maizena, 125 g de sucre, canyella.
Desfeu el llevat amb la llet calenta i una part de farina, en un recipient, fins que quedi una bola tova.
Tapeu-ho amb un drap de cuina i deixeu-ho que augmenti el doble del volum.
Poseu la farina sobrera a sobre el taulell, en forma de corona: al mig poseu-hi l'ou sencer, el seu, la margarina, 40 g de sucre i les raspadures de la llimona; ajunteu tots aquests ingredients, treballant-los amb una forquilla; quan ho tingueu mig barrejat, afegiu-hi el llevat ja fermentat; i acabeu-ho pastant amb les mans, fins que obtingueu una massa compacta. Aleshores, damunt d'una planxa de forn, untada, feu-hi la coca, anat-li donant forma amb les mans; pinteu-la lleugerament amb aigua i adorneu-la amb la fruita, els pinyons i la crema pastissera.
Emposilmeu-la amb sucre. Després deixeu-la en repòs en un lloc tebi tapada amb un drap de cuina, fins que augmenti de volum.
Quan sigui llevada, poseu-la al forn a 180ºC uns 20 minuts.
Espero que us agradi!!!
* Crema pastissera: Treballeu els rovells d'ou amb el sucre fins obtenir una crema espesa. Després afegir la Maizena i la llet bullent perfumada amb la canyella; remeneu-ho amb el batedor i poseu-la al foc; aneu remenant contínuament fins que arrenqui el bull.
Traieu-la del foc i no pareu de remenar enèrgicament durant uns segons més.
Deixeu-la refredar i ja es pot utilitzar.
dimarts, 7 de juny del 2011
COCA DE XOCOLATA (amb natilla de xocolata)
Hola de nou! El pastís que us presento avui, és molt fàcil de fer i els resultats són extraordinaris.
Es comença per una base de xocolata molt senzilla però que amb la resta d’ingredients fa que quedi un pastís prou acceptable!
Ingredients:
1 natilla de xocolata
100g de sucre
100 g de Nesquik
75 g d’oli
3 ous
1 sobre de llevat Royal
Melmelada de maduixes
200 ml de nata per muntar
Ametlles laminades
Xocolata
Posar tots els ingredients en un bol i triturar amb el minipimer.
Omplir un motlle de 24 cm. de diàmetre.
Coure a 180º aproximadament uns 20 minuts (mirar amb un escuradents si està cuit).
Una vegada fred es talla per la meitat i s’omple de melmelada de maduixes.
Es munta la nata i es cobreix tot el pastís, s’adorna amb les ametlles laminades i la xocolata.
Espero que us agradi!
La base me la va passar una amiga, la Margarita, gràcies!
divendres, 3 de juny del 2011
PA DE FARINA INTEGRAL D'ESPELTA
Com podeu veure tenia moltes ganes de tornar a entrar a la meva cuina i fer coses. Una d’aquestes coses que més he enyorat ha estat menjar pa fet a casa.
Així és que he anat a comprar les farines que necessitava, m’he posat el davantal i aquí teniu el meu pa d’espelta.
Abans de començar amb la recepta, una mica d’història:
L'espelta i l'espelta petita , van ser les primeres espècies domesticades de cereals. El seu conreu és molt antic, però va caure pràcticament en desús i només es va conservar en llocs de clima o terres poc adequades pel blat normal com a certes zones del centre d'Europa. Té un rendiment per ha menor que el blat.
És una planta molt resistent al fred i a les malalties que no ha experimentat les alteracions genètiques de les plantes conreades intensivament.
El seu consum origina menys al•lèrgies que el blat però com que també té gluten no és apte per als celíacs.
PA DE FARINA INTEGRAL D’ESPELTA
Ingredients:
250 g de farina de força
250 g de farina integral d’espelta
310 ml d'aigua
20 g d’oli d’oliva verge
8 g de sal
25 g de llevat
Posar tots els ingredients pel mateix ordre a la panificadora i programar "amassar" que dura a la meva màquina 1 hora i 50 minuts.
Una vegada el programa ha acabat posar tota la massa a sobre una superfície enfarinada i donar-li forma de cilindre per posar-ho en un motlle de plum-cake de 28 cm.
Deixar pujar aproximadament 1 hora.
Escalfar el forn a 210ºC i enfornar uns 40-45 minuts.
Treure del forn, esperar 5 minuts i desemmotllar deixant-lo a sobre una reixeta fins que es refredi.
Espero que us agradi!!!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)