dimecres, 29 de setembre del 2010

PASTA DE FULL AMB POMA

Va ser una preparació molt fàcil, d’aquelles que quan no saps que fer queda sempre bé. A més a més volia estrenar el meu nou estri de cuina i crec que va quedar prou bé.
Avui que és Sant Miquel,Sant Rafel i Sant Gabriel ho dedico a tots els amics que fan festa aquest dia i que sense dubte ho celebraran d'allò més bé.












Ingredients:

1 làmina de pasta fullada

2 pomes

Crema pastissera: 100 g de sucre,500 ml de llet,50 g de maizena,3 ous

Tallar la pasta de full en deu porcions, a sobra de cinc porcions posem crema pastissera i unes rodanxes de poma( pelar i buidar el cor de la poma, tallar per la meitat i fer llenques primes), a sobra posar una mica de sucre i tapar amb l’altra porció a la qual li haurem fet la forma amb el rodet especial. Pintar amb aigua o ou les pastes.

La crema pastissera la vaig fer amb la Thermomix i van ser 7 minuts a 90º i velocitat 4 posant tots els ingredients junts.

Enfornar a 180º uns 15-20 minuts.

Espero que us agradin!


diumenge, 26 de setembre del 2010

CRUMBLE DE FIGUES

A casa ja s’acaben les figues, però abans que s’acabin he pogut anar a collir unes quantes per fer aquest postre tant senzill i bo de fer.


CRUMBLE DE FIGUES

Ingredients
6-8 figues

45 g de sucre moré

50 g de farina

50 g de mantega



Rentar les figues i tallar-les per la meitat. Col•locar-les en una safata de vidre i empolsimar amb una mica de sucre morè (dels 45 g que farem servir).

Per preparar el crumble barregem el sucre i la farina i afegim la mantega tallada a trossets. Ho anem barrejant amb les mans però sense voler fer una pasta sinó que ha de quedar com serradís.

Posem aquesta barreja per sobra de les figues i enfornem a 180º uns 15 minuts.

Espero que us agradi!!!

He vist la recepta en un bloc francès que es diu Ma cabane aux délices.

dilluns, 20 de setembre del 2010

CREMA DE CARABASSA

Hola a tots i totes, aquest any a casa vam sembrar carabasses i hem collit mooooltes! A mi m’agraden molt les cremes i els purés però a casa casi no agraden, així és que un dia que em venia ben de gust una crema vaig escollir una carabasseta petita i em vaig fer aquesta crema que em va saber a glòria. La mida de la carabassa era petita per poder fer una crema per a mi tota sola doncs ningú la va voler provar i tenint tantes com tinc no em fa falta congelar doncs vaig a l’hort l’agafo i en mitja hora ja tinc una bona crema.
Ingredients
1 carabassa
1 pastanaga
1 porro
1 formatget (opcional)
Formatge Grana Padano


En una cassola posem un raig d’oli i afegim la carabassa pelada i tallada a daus, la pastanaga pelada i tallada a rodanxes i el porro net i tallat. Ofeguem una estona les verdures tot remenant i després afegim l’aigua justa per tapar les verdures. Ho deixem coure uns 20 minuts o fins que les verdures estiguin cuites. Deixar refredar una mica i passar-ho pel minipimer. Si es vol es pot afegir un formatget. Jo vaig afegir formatge per sobre a làmines i va quedar boníssim.


Sana,fàcil i bona!!!
Espero que us agradi!!!

dimecres, 15 de setembre del 2010

BUNYOLS DE BACALLÀ




Ingredients
250 g de bacallà dessalat
1/2 got de cervesa
1 sobre de royal
all i julivert
1 ou
farina

Triturem el bacallà, l'all i el julivert. Afegim el rovell de l'ou, el mig got de cervesa i el Royal. Després posem una mica de farina per lligar-ho tot. Muntem la clara d’ou i l’afegim a poc.Ha de quedar una pasta més aviat espesa.

Posem oli en una paella i quan estigui calent amb dues culleretes fem boletes de pasta i les fregim fins que estiguin daurades. Depèn de la mida surten molts però també són molt fàcils de menjar!!!!.

Espero que us agradin!!!!!