dijous, 20 de maig del 2010

COCA DE IOGURT


Quins records! Avui mentre preparava una coca de iogurt per berenar els meus fills, m'he recorda't que quan jo anava a escola de petita per berenar ens donaven un tros de pa amb xocolata i un got de llet. Amb aquell berenar recuperàvem les forces i continuàvem jugant una bona estona més en el pati. No recordo mai cap nena que es queixés del berenar, en canvi ara que tenen de tot només sents a dir: - ai, és que no en vull!, és que no m'agrada! Vull una altra cosa! Sort que a casa els agraden les coques i els panets fets a casa com la que avui us presento. És una coca que quasi tothom deu haver fet alguna vegada, però per qui no la coneix aquí la té.


Ingredients
1 iogurt natural o de llimona
3 ous
1 mida de iogurt d'oli
2 mides de sucre
3 mides de farina
1 sobre de llevat Royal
Ratlladura de llimona (opcional)

Barrejar tots els ingredients amb el minipimer i posar en un motlle de plum-cake per enfornar a 170º durant uns 35-45 minuts.
Fàcil no?



Espero que us agradi!

dimecres, 19 de maig del 2010

TIRAMISÚ


Fa dies que tenia pensat fer un Tiramisú, però pensava que era un postre complicat, que no sempre sortia bé,que al portar cafè no m'agradaria, però res d'això ha estat veritat, és fàcil de fer, queda amb molt bona presencia i a tothom (a mi també) va agradar molt.
Vaig estar mirant moltes receptes pels blocs de cuina i de cop i volta em va aparèixer la recepta del Tiramisú d'El cullerot festuc. Què ben explicat! Què fàcil de fer! I què bo! Un èxit total! Moltes gràcies.
L'he fet casi igual només que he posat menys cafè ja que a mi no m'agrada el cafè (això si l'he fet expres i del bo) i menys licor per si el provaven els adolescents de casa.
No vaig poder fer més fotos ja que ens el vàrem menjar ràpidament!!!!

Ingredients:
500 g de formatge mascarpone
500 g de nata per muntar
70 g de sucre
2 tasses de cafè expres
10 g sucre
cacau en pols
licor amareto
melindros
Sabayon: 4 rovells d'ou
10 g de sucre
75 ml Amareto
Treure el mascarpone de la nevera perquè estigui a temperatura ambient.
Per fer el sabayon posarem al bany maria els rovells amb el sucre i anirem batent mentre afegim el licor a poc a poc fins que la barreja quedi d'un color blanquinós. Reservar.
Barrejar el sabayon amb el mascarpone fins que tot estigui ben unit.
Muntarem la nata amb el sucre i l'afegirem a la crema de mascarpone suaument.
Posarem el cafè fred junt amb el sucre i una cullerada de licor.
Folrarem un motlle de cake amb paper film i muntarem el pastís.
Posarem una capa de crema de mascarpone, una de melindros, una de crema, una de melindros i acabarem amb una de crema.
Es posa a la nevera fins l'endemà que queda més bo.
Desemmotllarem amb l'ajuda del paper film i el decorarem amb cacau.
Espero que us agradi!!!

dissabte, 15 de maig del 2010

MANDONGUILLES AMB SALSA D'AMETLLES


Fa uns quants dies que vaig fer aquesta recepta, cansada de fer sempre la mateixa salsa per por de que els petits no els hi agradés sempre feia o amb salsa de tomàquet o la salsa de casa, però em vaig decidir i van tenir molt d’èxit. La salsa estava deliciosa i vaig fer un arròs blanc d’acompanyament que regat amb aquesta salseta estava…..




Ingredients
1 k de carn picada mitat vedella mitat porc
1 llesca de pa
1 ou
1 all
Julivert
Llet
1 cullerada d'oli
sal i pebre negre

Salsa
2 llesques de pa
50 g d'ametlles crues
1 ceba
caldo o aigua
julivert

Per fer les mandonguilles, primer piquerem l'all i julivert ben petit, després afegirem la llesca de pa i un rajolí de llet per estovar-la. Anem treballant tot això i afegim la carn, l'ou, la cullerada d'oli (així queden més meloses) la sal i el pebre i ho barregem tot molt bé.
Agafem petites porcions de carn i fem les mandonguilles, les passem per farina blanca i les fregim amb oli d'oliva. Les reservem a sobre d'un paper de cuina per treure'ls-hi la resta d'oli.
Per fer la salsa, posem oli en una paella (poc) i torrem el pa i les ametlles crues i pelades fins que estiguin rosses. Passem tot això al morter o al minipimer i afegim un ramet de julivert,300 ml. de caldo o aigua i la ceba que haurem cuit a la paella amb una miqueta d'oli (vigilem la sal sobretot si hem afegit caldo). Triturem tot el conjunt i afegim la salsa a la cassola de les mandonguilles i deixem que faci xup-xup uns minuts (3 o 4 minuts)
Si la salsa quedés espesa es pot afegir més caldo o aigua.

Queda una salsa molt fina i bona.


Espero que us agradi!!!

divendres, 14 de maig del 2010

MACARRONS AMB SALSIXES


Per aquells dies que no tenim temps o ganes de complicar-nos la vida, una recepta ben fàcil.


Ingredients:
400 g de macarrons
8 salsixes
1 ceba
1 all
1 gotet de vi blanc
1 pot de tomàquet triturat o sencers i els triturem
sal, pebre i orenga
Formatge ratllat

En una olla amb aigua bullent fem bullir els macarrons el temps que posi el paquet.
Mentre rostim les salsixes tallades a trossets, una vegada rosses posem el gotet de vi i deixem que redueixi, afegim la ceba tallada molt petita o també es pot ratllar quan comenci a enrossir afegim l'all i el pot de tomàquet triturat, es posa sal i pebre i deixem que es cogui tot junt.Empolsimar amb orenga.

Servir en una platera amb la salsa per sobra i formatge ratllat.


Espero que us agradi!!!

dimecres, 12 de maig del 2010

BUNYOLS A L'ANXOVA


Aprofitant els dies de vacances de Setmana Santa vàrem anar de viatge per França i de tornada vam parar a Colliure i vam aprofitar per comprar anxoves (no són com les de L'Escala, però no estan malament) Arrel d'això vaig pensar que fer a part de posar-les a les amanides, fer pa amb tomàquet i anxoves... i vaig fer aquests bunyols que van ser un èxit.


Ingredients
330 g de farina
1/2 sobre de llevat Royal
130 g de mantega
1/2 got d'aigua tèbia
3 ous
10-12 filets d'anxova

Per fer aquests bunyols he de barrejar la farina amb el llevat, la mantega a trossets i els rovells d'ou després anem afegint a poc a poc l'aigua fins aconseguir una massa homogènia. Una vegada tot ben barrejat afegirem les anxoves tallades a trossets petits i les dues clares muntades a punt de neu. Vigileu que les anxoves no tinguin espines.

Escalfeu oli en una paella i aneu tirant culleradetes de pasta i deixeu-les fregir fins que estiguin ben rossos.
Deixar escórrer l'oli a sobre d'un paper de cuina.
Finalment empolsimar amb julivert fresc.
Es poden servir calents o freds.


Espero que us agradin!!!

dimecres, 5 de maig del 2010

GALETES FARCIDES DE MASCARPONE


La nova adquisició del dia de Sant Jordi va ser aquest llibre titulat Muffins amb molt bones fotografies i receptes que vaig posant en pràctica cada cap de setmana. La primera recepta vaig optar per aquestes galetes farcides doncs ja feia temps que volia fer alguna cosa amb mascarpone i la veritat van quedar molt suaus i fresques al paladar.



Ingredients:
250g de farina
1 culleradeta de Royal
1 ou
100 g de sucre
1 sobre de sucre vainillat
4 cullerades de cacau
2 cullerades de llet
150 g de mascarpone
4 cullerades de melmelada de préssec

Hem de barrejar la farina amb el sucre, el llevat el sobre de sucre vainillat, el cacau i la mantega tova fins formar una massa homogènia, afegirem la llet per acabar d'ajuntar bé els ingredients. Una vegada fet emboliquem la massa amb paper film i la deixem reposar a la nevera uns 30 minuts.
Passat aquest temps estirem la massa i la tallem amb un talla-pastes de la forma que vulguem, les posem a sobre paper de forn i amb el forn calent a 180º les coem 10 minuts.
Les deixem refredar i mentre fem la pasta de mascarpone i melmelada. Anem escampant la pasta de mascarpone i tapant amb una altra galeta fent com un entrepà.


Espero que us agradin!!!

dimarts, 4 de maig del 2010

CROQUETES DE QUINOA


Fa molts de dies vaig veure un programa del Karlos Arguiñano on feia aquestes croquetes per acompanyar unes llenties. Jo les vaig adaptar per menjar soles amb acompanyament d'una bona amanida.
Queden molt bones i fins i tot en vaig donar a una amiga que li agraden totes aquestes coses de sabors diferents per nosaltres, però que cada vegada més afegim a la nostra dieta.



Ingredients:
150 g de quinoa
2 pastanagues
1 ceba
2 cullerades de farina
1 got de brou vegetal
Per arrebossar:
1 ou, farina blanca i farina de galeta

Hem de rentar molt bé la quinoa perquè tregui la saponina (és una espuma que fa la quinoa, com un sabó) i la coem amb el doble d'aigua (300ml) i una mica de sal uns 15 minuts a foc mínim.
Picar la ceba i la pastanaga ben petita i l'ofeguem amb una mica d'oli uns 15 minuts.
Afegirem la farina i la torrarem una mica per després afegir el brou de verdures , lligar-ho tot una mica i afegir la quinoa ja cuita. Es cou uns 3 minuts per lligar la pasta.
La deixem refredar per seguidament fer les croquetes passant-les primer per farina blanca, després per ou i finalment per farina de galeta.
Es fregeixen en oli calent fins que estiguin dorades.



Espero que us agradin!!!