Uffff quans records! Avui mentre feia feina ha
vingut una persona amb una olor especial. No, no penseu malament la seva colònia
m’ha recordat l’olor que feia el meu avi i això que ja fa més de 18 anys que no
està amb nosaltres. A partir d’aquest record tant agradable m’he posat a pensar
i he decidit que no podia esperar més a fer aquesta coca de sobrassada. Us
explico...
La coca de sobrassada em recorda aquells dies
d’escola que em quedava a menjador i el cuiner (molt bon cuiner) ens feia coca
de sobrassada, aquella olor, aquella esponjositat... Casi, casi quedava a
menjador només el dia que feien la coca i si no era així tenia la sort que els
meus avis que vivien en el mateix col·legi me’n guardaven un trosset.
Els anys han passat però el record segueix ben
viu i quina va ser la meva sorpresa quan en venir a viure a Menorca aquí també
la feien!
Doncs avui que tocava recordar he fet aquella
coca que en tants i tants bons moments m’ha fet pensar.
COCA AMB SOBRASSADA
Ingredients:
90 g de llet
75 g de sucre llustre
30 g de llevat de forner
40 g de mantega
20 g d’oli d’oliva
1 ous
150 g de farina normal
150 g de farina de força
Per fer la coca posarem la llet i el sucre en
el got de la thermomix i programarem 2 minuts a 37º i velocitat 5.
Després afegim el llevat, la mantega, l’oli i l’ou
i ho barregem 15 segons a velocitat 4.
Després afegim la farina normal i barregem 15
segons a velocitat 5.
Després afegim la farina de força i
programem 2 minuts a velocitat “espiga”.
Deixar pujar dins el got.
Una vegada ha pujat la traiem i l’estirem amb
les mans a sobre una safata del forn amb paper de forn i la deixem pujar. Quan
ja ha pujat posem talls de sobrassada a sobre dels quals posarem un pessic de
sucre i l’enfornem amb el forn calent a 180º per espai de 25 minuts.
Empolsimem amb sucre llustre.
Espero que us agradi!