Aquesta és una recepta de llegums que ens agrada molt(hi ha quatre canvis de la recepta original). Està treta del llibre de la Montserrat Seguí que per mi va ser dels primers contactes amb la cuina en els anys 85-86, ja que vaig tenir el plaer d’anar a la seva escola de cuina del carrer València durant tres anys i on vaig aprendre a fer uns quants plats.
CIGRONS A LA CATALANA
Ingredients
2 pots de cigrons o 300-400 gr secs (posats en remull la nit abans)
2 ous
100 gr de panses
1 ceba
1 gra d’all
2 tomàquets
400 cc d’aigua
25 gr d’ametlles torrades
Julivert.
Feu els ous durs i reservar.Rentar les panses i deixar-les en remull una mitja hora.
Poseu en una cassola els cigrons cuits juntament amb les panses escorregudes.
Feu la salsa : sofregir la ceba tallada prima i els tomaquets a trossos, quan comenci a agafar color afegir una cullerada de farina i remeneu fins que es torri una mica. A continuació aboqueu-hi l’aigua o brou i la picada d’all, julivert i ametlles.La salsa es pot passar pel xino i queda més fina.
Deixeu que es cogui uns 10 minuts a poc a poc i afegiu els cigrons i deixar coure uns 10 minuts més.
Una vegada fet posar els ous durs ratllats per sobra.
Esperu que us agradi !!