Uns bons amics van anar de viatge a Roma i com
a gran souvenir ens van portar a tots els amics un paquet de Rigatoni. El
mateix dia ja en vam encetar uns quants, no abans de fer una bona tempesta d' idees de com els fèiem. La meva idea enseguida va ser farcir-los però com que
no hi havien moltes ganes de fer feina però si de menjar una bona pasta els vam
amanir en diferents salses (pebre, formatge, all i julivert, olis perfumats) i
un bon formatge parmesano.
Però la meva idea no me la vaig poder treure
del cap i encara que duen una miqueta més de feina tampoc és per tant!!!
Avui, en honor dels amics i del souvenir que
ens van portar us presento els meus Rigatoni!!!
RIGATONI FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ SOBRE
BASE DE PORROS
Ingredients:
Brandada de bacallà:
500 g de bacallà dessalat sense pell ni
espines
3 alls
200 g d’oli
Sal i pebre
200 ml de nata per cuinar
2 porros
200 g de rigatoni (uns 40 tubs)
Formatge parmesà
Una mica de mantega
Fem la brandada de bacallà o la comprem feta
que nn'hi ha de molt bona qualitat.
Jo la faig amb la thermomix ja que és un moment
i queda molt bona.
En el got de la thermomix posar l’oli i els
alls i programar 6 minuts a temperatura Varoma i velocitat 3 ½.
Baixar tot el que hagi a les parets i posar el
bacallà sec un minut , temperatura Varoma i vel. 4.
Després triturar tot a velocitat 6 fins que
quedi una barreja homogènia. Reservar o fins hi tot fer-ho el dia abans i mantenir-ho a la nevera fins el moment de
farcir els rigatoni.
Bullim els rigatoni 13 minuts com diu el
paquet.
Mentre tallem els porros i els ofeguem amb una
mica d’oli en una paella a foc mínim. Quan ja estan prou cuits posem la nata i
deixem que arrenqui el bull. Salpebrem.
Amb l’ajuda d’una màniga pastissera anem
omplint els rigatoni.
En una safata de forn posem el llit de porros
i a sobre anem posant els rigatoni, posem una mica de mantega i formatge i els
gratinem al forn.
Espero que us agradin!!!