divendres, 30 de novembre del 2012

TORTADA DE NOUS



Ja ha arribat el dia! Avui el bloc fa 4 anys! 4 anys ja? Com passa el temps! Quantes coses que he fet i quantes que he après! M'agrada cuinar i m'agrada fer coses noves i poder compartir-les amb els amics, la família, els amics de feina, companys de classe, amb tothom.
A més a més avui és Sant Andreu i com darrerament  he fet torno a felicitar al meu pare (bon seguidor del bloc) i enviar-li una  mica de tortada de nous. Recordo quan era petita el gust que prenia menjant fruits secs mentre veia un partit de futbol, després de dinar fer un músic, picar quatre panses ,,, sempre hem menjat fruits secs a casa i això també m'ho he endut cap a casa meva.
Per això avui us presento aquesta tortada que en lloc de fer-la d'ametlla està feta amb nous.




TORTADA DE NOUS
Ingredients:
200 g de nous picades
200g de sucre
6 ous
1 culleradeta de llevat Royal





Encenem el forn a 180º.
Separem els rovells de les clares.
Barregem els rovells amb el sucre fins obtenir una pasta esponjosa i homogènia.
Muntem les clares a punt de neu.
A la barreja de sucre i ous afegim les nous picades i la culleradeta de llevat i després afegim suaument les clares muntades.
Posem tota la barreja en un motlle i enfornem a 180º uns 40 minuts.


Espero que us agradi!

dimecres, 14 de novembre del 2012

RAIGS DE SOL



Avui us presento el “ Bizcocho Victoria”, he fet servir la mateixa base però el farcit i la decoració ha variat i per això l’he anomenat RAIGS DE SOL. Per aquí tenim uns dies molt grisos, emboirats i humits  i espero que aquest pastís us alegri la vista.
Està tret de la revista “Pasteleria creativa” que la veritat ni fu ni fa. Moltes de les receptes estan fetes amb farina amb llevat, altres amb pastes comprades fetes, així és que només compro els fascicles que veig que em puguin interessar i no pas tota la col·lecció que dit de pas encara no he trobat per cap lloc quantes revistes posaran a la venda.
Les receptes estan ben explicades i les fotos són maques però em falta una nosequè per acabar-me d’enganxar i comprar-la cada setmana.





RAIGS DE SOL
Ingredients:
200 g de sucre llustre
200 g de mantega pomada
4 ous
200 g de farina amb llevat
1 culleradeta de llevat Royal
400ml de nata 35% de matèria grassa
Melmelada de préssec
Préssecs amb almívar

Escalfarem el forn a 180-200º.
Barrejar la mantega amb el sucre fins obtenir una pasta homogènia i anar afegint els ous d’un amb un fins que estiguin ben incorporats.
Afegir la farina i la culleradeta de llevat i barrejar suaument fins formar la massa.
Engrassar dos motlles de 20 cm i dividir la massa en dos.
Enfornar aproximadament uns 20 minuts.
Desemmotllar i deixar refredar abans de posar el farcit.
Farcit: muntar la nata ben freda
Muntar: posar una capa de nata a sobre d’una de les bases i a sobre posar una capa de melmelada de préssec, tapar amb l’altra base i escampar una mica més de nata per acabar d’adornar-lo amb el préssec amb almívar tallar a làmines primes.



Espero que us agradi!

PD: aquest pastís el vaig fer per celebrar una festa familiar i el poquet que va sobrar després vam fer parts i quarts perquè el poguessin provar una bona colla d’amics que van venir a dinar a l’endemà!!!!


dimecres, 7 de novembre del 2012

PASTÍS DE GELAT D'AVELLANA

Avui us presento un pastís d'aquells que podeu tenir preparat amb antelació i fins hi tot és una bona postre per les festes de Nadal. No embafa, és lleuger, el tenim fet, què més volem?
Espero que el proveu i que us agradi!

PASTÍS DE GELAT D'AVELLANA




Ingredients:
50 g d'avellanes
1/2 got de caramel*
150 g de sucre llustre
750 g de nata 35% de matèria grassa
1 llimona
Melindros
50 g de cognac



Per començar triturarem les avellanes amb el corró, el minipimer o la thermomix i reservarem.
Per altre banda muntem la nata que ha d'estar ben freda i la barregem amb el sucre, les avellanes i la meitat del caramel.
En un motlle de plum-cake posem una capa de caramel, una capa de crema d'avellanes i una altra de melindros sucats amb el cognac. Anem fent capes fins acabar la crema i posant com a capa final una de melindros. Posar-ho en el congelador fins que estigui ben gelat.
Treure'l del congelador un parell d'hores abans de menjar-lo o més hores però deixant-lo a la nevera fins el moment de servir-lo.
En el moment de servir-lo es desemmotlle i s'adorna amb avellanes i caramel. Posar el caramel en una salsera per si algú se'n vol afegir més.
Espero que us agradi!
* caramel: 250g de sucre,4 cullerades d'aigua, 1 culleradeta de vinagre o de suc de llimona. Posar al foc fins fer el caramel, una vegada estigui al seu punt el retirem i tirem 8 cullerades d'aigua calenta. Deixar refredar i ja es pot fer servir.