diumenge, 29 d’abril del 2012

SARDINES EN ESCABETX


Avui us porto una recepta de casa, d’aquelles de tota la vida que la meva mare fa amb tot el seu amor per al meu pare. És una recepta molt senzilla de fer, dona bons resultats, és més bona un dia per l’altre, bé tot són avantatges! Cadascú té la seva manera de fer aquest plat per això avui us presento el que jo ara faig a casa meva, sempre seguint els consells de la mare!
Aprofiteu la temporada de les sardines per gaudir de plats com aquest!

 



SARDINES EN ESCABETX
Ingredients:
1/2 K de sardines petites
Farina
Ramet d’herbes : 2 fulles de llorer, 1 branqueta de farigola, 1 branqueta de julivert
Alls
Pebre vermell
Vinagre
Sal
Primer de tot netejarem les sardines de cap i panxa. Les salem i enfarinem per fregir-les. Les posem en una cassola de fang i reservem.
En el mateix oli (vigilem que no s’hagi cremat ) fregim forces alls pelats (10-12 alls) una vegada cuits apartem la paella del foc i torrem dues cullerades de pebre vermell.
Després afegim 1 got de vinagre per dos d’aigua i el ramet d’herbes, ho tornem al foc i ho fem bullir una estoneta. Quan està fred ho tirem per sobre de les sardines i corregim de sal.


Espero que us agradi!


dimecres, 25 d’abril del 2012

MOIXÀVENA




Avui us porto una recepta típica de Xàtiva que es menja el Dijous Sant, resulta que fa uns dies va venir a sopar un amic valencià que per les vacances de Setmana Santa va anar cap a casa seva i en tornar com que compartim el gust per la cuina em va estar explicant els postres que va menjar durant aquells dies.
En el moment que va dir Moixàvena ni tant sols el vaig entendre i li vaig fer repetir un parell de vegades, però ja havia aconseguit despertar en mi la curiositat per aquest nom. Vaig buscar per Internet i seguint les indicacions del meu amic i de dues pàgines de la xarxa (Cuinant i Petit chef) em van sortir aquestes postres tant bones.
És una barreja de pasta choux i coca de vidre, però us asseguro que us agradarà molt!
MOIXÀVENA
Ingredients:
200 g d’ aigua
100 g d’oli de gira-sol
160 g de farina
1 pessic de sal
6 ous
Sucre i canyella


Escalfar el forn a 200ºC.
Posar en el got de la thermomix l’aigua i l’oli i programar 8 minuts, temperatura Varoma i velocitat 1.
Afegir la farina de cop i barrejar 30 segons a velocitat 5.
Deixar refredar la pasta fins els 37ºC i llavors anar afegint els ous d’un en un posant la màquina a velocitat 5.
Posar paper de forn en dues safates i esteneu la pasta  la meitat en cada una d’elles, han de quedar primes ja que s'inflen.
Empolsimar-les bé amb força sucre i canyella i enfornar 30 minuts, vigilant el punt de cocció.

Espero que us agradi!

dissabte, 21 d’abril del 2012

COPES DE MOUSSE DE MADUIXES




Ara que és temporada de maduixes, que més fàcil de fer postres on estiguin presents?
A casa ens agraden molt les maduixes ja sigui soles amb sucre, amb suc de taronja, amb vi dolç, amb vinagre en forma de pastissos, a l’amanida, bé de mil i una maneres, i avui us presento una d’elles.

COPES DE MOUSSE DE MADUIXES
Ingredients:
300 g de maduixes
50 g de sucre
370 g de llet condensada
700 g de iogurt o 6 iogurts (l’havia fet jo amb un litre de llet i un iogurt)
Tallar les maduixes i triturar-les amb els 50 g de sucre, seguidament barrejar amb la llet condensada i després amb el iogurt.
Posar a la nevera 3-4 hores.
En el moment de servir adornar amb trossets de maduixes.


Espero que us agradi!

diumenge, 15 d’abril del 2012

ARRÒS AMB MOLLS


Casi, casi que no arribo però sembla que podré publicar!!!!La recepta del 15 d'aquest mes va d'arròs i des de que vaig veure la proposta que penso amb ella, però necessitava que em dictessin la recepta!
Aquesta recepta s’ha de fer en cassola de fang ( ha insistit!!!) i per no més de cinc persones ja que les quantitats estan molt ajustades perquè quedi molt bé.( M'ho ha repetit unes quantes vegades).
És una recepta del meu marit que quan s’anima i es posa davant dels fogons fa coses ben bones!

 

ARRÒS AMB MOLLS
Ingredients:
1 k de molls (triar tres o quatre de grans i la resta més petits)
1 l de fumet: pastanaga, porro,ceba,tomàquets,julivert,alls,molls
Sofregit: 1 pebrot verd, 2 alls, 3 tomàquets
1/2 k d’arròs

Fregim els molls grans a la cassola de fang. Separem els caps i les espines i les afegim al brou.
Mentre fem el fumet de peix amb la resta de molls, una pastanaga, un porro, un parell de tomàquets, una ceba, alls i julivert. Sal i pebre. Bullint tot junt no més de 30 minuts. Reservem.
A la cassola fem un sofregit de pebrot verd, alls, tomàquets tot ben petit i confitat. Després afegim les molles dels molls i el mig k d’arròs, el rossegem una miqueta i tirem el fumet tot d’una a foc fort i després el baixem i tapem la cassola uns 15 minuts (provar-ho per mirar com està de sal). Deixem reposar 5 minuts i a menjar !!!
Espero que us agradi !

PASTÍS DE PRUNES AMB CREMA CREMADA


Aprofitant que avui tenim celebració familiar he fet aquest pastís de sucre cremat. No sóc amant de la xocolata (però a casa si) i en canvi tot el que porta fruita m'agrada molt (i a casa així així) però avui he guanyat jo i ha tocat de fruita.
El pastís original està fet amb albercocs secs però per aquí no en trobo i per això el canvi a prunes seques que a la vegada també m'agraden més.





PASTÍS DE PRUNES AMB CREMA CREMADA


Ingredients:
Pasta brisa:
140 g de mantega
100 g de sucre
250 g de farina
1 ou
Pel farcit:
200 g de prunes seques
175 ml de vi dolç
100 g de sucre
300 ml de nata líquida
4 ous
Canyella en pols



Fem una pasta brisa barrejant la mantega amb el sucre , la farina i l’ou fins formar una massa compacta però a la vegada manejable.
La deixem reposar a la nevera 30 minuts.
Mentre posem a bullir el vi amb el sucre i quan arrenqui el bull posem les prunes i tanquem el foc deixant que macerin.
Després escalfem la nata i l’aromatitzem amb la canyella i deixem refredar.
Escalfem el forn a 220ºC.
Estirem la massa en un motlle de 26cm de diàmetre desmuntable, posem a sobre paper d’alumini i llegums secs i coem uns 20 minuts. Després destapem i acabem de coure 5 minuts més. Retirem del forn i reservem.
Baixem la temperatura del forn a 175ºC.
Escorrem  les prunes i les obrim per la meitat i les anem col·locant a sobre la base del pastís.
Batem els ous, afegim la nata i el vi reduït i tirem tot el líquid per sobre les prunes.
Enfornem el pastís uns 30 minuts vigilant que quedi cuit.

 Una vegada fred posem unes cullerades de sucre per sobre i el cremem amb la planxa o amb el bufador de cuina.









 
Espero que us agradi!
Aquest pastís l’he adaptat del llibre del qual ja us he parlat unes quantes vegades “101 postres con fruta” ed. Grijalbo.


dimarts, 10 d’abril del 2012

BUNYOLS D’ESPÀRRECS







A casa sempre aprofitem les temporades  dels productes que ens dona el camp per fer provisió i menjar d’allò més fresc.Fa uns dies ben aprofitar el dia tan bo que feia per anar a passejar pel camp i collir uns quants espàrrecs. En arribar a casa estava per fer una sopa de verdures, una truita o aquests bunyols que han sigut els guanyadors.
Quan aneu pel camp assegureu-vos que els marges no estiguin tractats amb herbicides i tingueu cura de no trepitjar sembrats ni fer enderrossalls. Pel demés , aprofiteu tot el que ens dona la natura!

BUNYOLS D’ESPÀRRECS
Ingredients:
Espàrrecs verds (de marge)
1 all
1 branqueta de julivert
1 ou
2 cullerades de farina
1 cullerada de Maizena
Sal
1 rajolí de llet
1 culleradeta de llevat en pols
Per fer aquests bunyols que aquí diuen roles s’han de rentar, tallar i bullir els espàrrecs uns 8-10 minuts amb aigua bullint i una mica de sal. Escórrer i reservar.
Fem la pasta dels bunyols barrejant l’ou amb el rajolí de llet, l’all i julivert ben talladets, les farines, el llevat i la sal. Tot ben batut.
Després afegim els espàrrecs i deixem reposar una estoneta la barreja.
En una paella amb oli anem fregint culleradetes de pasta fins que estiguin rossos.

Espero que us agradin!