dijous, 18 de febrer del 2010

CAKE D’ESPÀRRECS, TOMÀQUETS I FORMATGES






Ingredients:
3 ous
150 g de farina
1 sobre de llevat
100 ml d’oli
125 ml de llet
100 g de formatge emmental ratllat
100 g de mozzarella
100 g de roquefort
4 tomàquets de ferro
12 espàrrecs verds de pot (millor frescos, però no n’hi havien)
Sal i pebre



Vaig passar per una mica d’oli els espàrrecs i els tomàquets pelats. Deixar refredar.
Després vaig barrejar els ous, la farina,el llevat, l’oli , els formatges, sal i pebre, triturant-ho tot bé amb el minipimer.
Després vaig afegir els espàrrecs amb els tomàquets i ho vaig abocar en un motllo de plum-cake que havia pintat amb oli i empolsimat amb farina de galeta.
Amb el forn calent a 180º coure’l uns 30 minuts.

Espero que us agradin les petites modificacions!!! A casa ens agraden molt el formatges i si són forts encara més.

BUNYOLS DE CREMA



Ahir vam celebrar “sa sobrassada”, que és un dia que a Ciutadella les colles es reuneixen per anar a dinar de sobrassada cuita a sobre de les brases. Tradicionalment els grups d’amics anaven a alguna platja, feien foc i cuinaven sobrassada, botifarró…però la cosa ha canviat i ara ens trobem a casa d’algú de la colla i portem a part de la sobrassada altres plats i postres i fem petar la xerrada.
Aquest any vaig portar dues receptes dels blocs de cuina que em varen enamorar de tot d’una, els bunyols de crema (El cullerot festuc) i el cake d’espàrrecs, tomàquets i mozzarella (No tot són postres a la cuina) en els quals els hi vaig fer unes petites modificacions. Les dues van tenir molt d’èxit!!! Els bunyols boníssims i el cakes salats m’encanten!!!


BUNYOLS DE CREMA
Ingredients El cullerot festuc
Ingredients:
250 g d’aigua
100 g de mantega
½ culleradeta de sal
Un polsim de sucre
160 g de farina
3 ous
Crema pastissera:
100 g de sucre
500 ml de llet
50 g de Maizena
3 ous
Ratlladura de llimona
Sucre i canyella per arrebossar
Oli per fregir
Posar al foc l’aigua, la mantega, la sal i el sucre fins que arrenqui el bull, llavors afegir la farina de cop i remenar una mica fins incorporar tota la farina (jo vaig afegir una mica de pell de llimona ratllada per aromatitzar). Deixar refredar una mica i anar afegint els ous d’un amb un fins posar els tres ous. Després vaig afegir uns 200 g de crema pastissera i vaig remenar lo just per barrejar-ho tot bé. La resta de la crema se l’han menjat com si fossin natilles una mica més espeses.
La crema pastissera la vaig fer amb la thermomix, ja que anava una mica curta de temps i encara em faltava fregir tots els bunyols!!! Posar tots els ingredients en el got i programar 7 minuts a 90º i velocitat 4. Deixar refredar en un bol tapada amb un paper film.
Després vaig agafar dues culleretes i vaig anar fregint els bunyols per després arrebossar-los amb sucre i canyella.
Van sortir boníssims!!!
Espero que us agradin!!!

dissabte, 13 de febrer del 2010

WOK DE VERDURES AMB POLLASTRE I QUINOA




I avui un altre wok amb verdures, pollastre i quinoa.
La quinoa és un pseudocereal amb el qual podem fer moltes coses.,té les mateixes utilitats que l’arrós, el cus-cus…és una planta de la família dels espinacs ,les bledes…La quinoa és una planta de la qual s'utilitzen tant les fulles com les llavors. Conté moltes vitamines, minerals, aminoàcids ,àcids grassos no saturats i molta fibra, a més a més no té gluten.
Les llavors estan recobertes de saponines per la qual cosa s'han de rentar molt bé abans de consumir-les per treure'ls-hi aquesta substància amargant. És pot fer servir per fer moltes receptes, des de croquetes, sopes,pa, com acompanyament...


Ingredients

1 pit de pollastre a filets
1/2 carbassó
1 pastanaga
1 carxofa
5 xampinyons
2 fulles de col
1 porro

150 g. de quinoa



Rentar bé la quinoa per treure-li la saponina. Sense gens d'oli passar-la per la paella fins que estigui dorada i després afegir el doble d'aigua (300 ml) i coure aproximadament uns 15 minuts o fins veure que ja ha begut tota l'aigua. Reservar.

Tallar el pit de pollastre a tiretes , salpebrar i coure en el wok ja calent i amb una mica d'oli. Reservar a la reixeta del mateix wok. Anar coent totes les verdures començant per la carxofa neta i tallada a làmines, després la pastanaga a trossets,el carbassó a quadrets, els xampinyons a làmines, les fulles de col a tires i finalment el porro . Sempre s'ha de tenir cura d'anar remenant contínuament. Afegir el pollastre i remenar per barrejar tots els sabors.
Jo acostumo a tenir tots els ingredients preparats a la fusta de tallar i així els puc anar afegint un darrere l'altre a mida que es van coent.

Afegir sal, pebre, salsa de soja i comí, les espècies poden variar però a nosaltres aquesta combinació ens agrada. Jo les poso al final perquè no es torrin mentre faig les verdures.

Fora del foc afegir la quinoa i donar-li un parell de voltes a tot el conjunt per finalment servir tot seguit.
Espero que us agradi!!!

divendres, 12 de febrer del 2010

BOLETES DE COCO



I avui una recepta d'aquelles ràpides, fàcils i que queden bé.
Me la va ensenyar una amiga meva la Lina i ja s'ha convertit en una recepta més de casa.


Ingredients:

Llet condensada
Coco ratllat.

No us poso les quantitats ja que depèn una mica de la sequedat o humitat del coco.
Més o menys és un pot petit de llet condensada per 200 g. de coco.
S'ha de barrejar la llet condensada amb el coco fins aconseguir una pasta que sigui fàcil de manipular per fer les bolletes. Si es posa a la nevera una estona sempre és més fàcil de manipular.

Formar les bolletes, com si fossin trufes i posar-les en els motllos. Guardar a la nevera fins el moment de servir.

Espero que us agradin!!!

dimecres, 10 de febrer del 2010

LLUÇ A LA BASCA (estil de casa)


Aquí a Menorca, encara que estem en una illa el peix acostuma a ser més car que res, però aquest cap de setmana el lluç estava d'oferta i vaig aprofitar comprant un lluç d'uns dos quilos que m'ha sortit per fer dues receptes ben bones. La primera us l'explico avui i més endavant ja farem la segona...

LLUÇ A LA BASCA (estil de casa)

8 rodanxes maques de lluç
Farina, sal i oli
Brou curt de peix (el cap i les espines, pastanaga, porro ,ceba ,julivert, api ,tomàquet sencer)
1 llauna d'espàrrecs o puntes d'espàrrecs
2 ous
All i julivert
Pèsols
Cloïsses



Començarem netejant el peix, salant-lo, enfarinant-lo i fregint-lo a la paella amb una mica d'oli. Reservar.

Mentre farem un brou curt amb les espines, la pastanaga, un porro, una ceba, un tomàquet, unes fulles de julivert i unes d'api. Penseu que només ha de bullir uns 30 minuts no pas més que si no fa gelatina.

A part, també bullirem els ous 12 minuts i reservarem, així com els pèsols uns 10 minuts i reservar.

Posarem les cloïsses amb aigua freda i sal mínim 30 minuts perquè treguin la sorra i després les obrirem a foc viu amb un tros de llimona.

Per fer la salsa, posarem el suc dels espàrrecs, el brou curt (mig litre), el suc de les cloïsses sempre colat!!!, l'all i julivert i culleradeta de farina per espessir. Deixem que arrenqui el bull i esperem 5 minuts que cogui tot junt.
Posem els talls de peix a la cassola, adornem amb els espàrrecs, els pèsols, les cloïsses i l'ou dur i aboquem la salsa per damunt, coent-ho tot uns 10 minuts més.


Es pot fer un dia per l'altre, sempre guardant una mica de brou per si hagués espessit massa.
Espero que us agradi!!!