Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dissabte, 30 de gener del 2010
PLUM-CAKE
Un plum-cake d’aprofitament, tenia fruites confitades de Nadal i ja estava una mica cansada de veure-les rodar pel rebost i sabent que així tothom en menjaria vaig fer aquest cake.
Ingredients:
3 ous
250 g de farina
100 g de mantega
125 g de sucre
250 g de fruita confitada
1 culleradeta de llevat en pols
Hem de fondre la mantega per poder-la barrejar amb el sucre. Després anar afegint d’un amb un els ous fins que estigui tot ben barrejat. Finalment, afegirem la farina amb el llevat ja barrejat, tirant-la en tres o quatre vegades.
Per un altre banda, tallarem les fruites a trossets petits i les enfarinarem perquè no baixin al fons quan coguem el pastís.
Barregem les fruites amb la pasta a poc apoc i ho posem en un motlle de plum-cake untat amb mantega. S’ha de coure al forn regular aproximadament una hora.
Aneu vigilant el pastís per si la temperatura del forn fos massa alta, ja que podria quedar cru de dins.
La veritat és que queda molt bo i s’aprofiten les fruites confitades de Nadal.
Espero que us agradi!!
dimecres, 27 de gener del 2010
PA RÀPID AMB SÈSAM
Aquest pa el vaig descobrir fa molt de temps en algun bloc però malauradament no em vaig apuntar el nom del bloc però em sona cosa de Cerise, però he entrat en el seu bloc i ella el té copiat d'altres blocs,( així es, què, disculpes a la persona que va posar primer la recepta ja que no se qui és) jo he anat afegint o restant coses per fer-lo al gust de casa. És molt fàcil de fer, ja que no ha de pujar, ni el forn ha d'estar calent, i saps que en cinc minuts al tens al forn i amb una hora el tens a la taula a punt per menjar.
Ingredients
310 g de farina de força
175 g d'aigua tèbia
20 g d'oli d'oliva
15 g de llevat fresc
1 culleradeta de sal
Llavors de sèsam
Jo el faig amb la thermomix per la rapidesa que em dona aquest electrodomèstic, però com sempre també es pot fer a mà.
En el got de la thermomix s'ha de posar l'aigua, l'oli i programar 1' a 37º vel. 4. Després afegeixo el llevat i programo 15'' a vel. 4, després s'afegeix la farina de cop, el sèsam i la sal, programo 15'' a vel.6 i de seguida 1 minut a vel. espiga.
En un Pirex amb tapa (tipus olleta) posem oli a la tapa i posem la massa, li fem un tall en creu i el tapem amb l'altre part del pirex (que normalment seria la base de l'olla). Enfornem al forn en fred a 210º uns 45 minuts, destapem el pa i deixem que cogui uns 5 minuts més i aixi queda doradet.
Una vegada cuit treure'l i deixar refredar a sobra de la reixeta.
Espero que us agradi!!!
A mà
Barrejar la farina amb el llevat esmicolat, després afegir l'aigua tèbia i l'oli i mentre barregem afegirem la sal.
S'ha d'amassar uns 10 minuts amb les mans. (poseu-vos una mica d'oli a les mans perquè us sigui més fàcil manipular la massa)
Després ja es tot igual que abans.
Espero que us agradi!!
diumenge, 24 de gener del 2010
PANQUEQUES D’ANOUS I MEL
I avui una recepta de panqueques o tortitas o crêpes una mica més gruixudes.Són molt fàcils de fer i els nens els hi acostumen a agradar molt, van molt bé per berenar o fins hi tot per sopar farcides de pollastre, salmó...
Aprofitant que per Reis em varen regalar una paella per fer crêpes de la que estic molt contenta, vaig fer aquestes panqueques. A l'estiu quan venen les meves nebodes a passar uns dies ja es tradició fer crêpes de xocolata i ara amb més ganes que les farem!!!
Ingredients:
120 grs de farina
30 grs de mantega
3 culleradetes de llevat en pols
30 grs de sucre
1 ou
2 dl de llet
anous, mel
Barrejar tots els ingredients menys les anous i la mel amb el minipimer i deixar reposar mínim 30 minuts.
A la crêpera posar un cullerot petit i deixar coure per un costat, després donar la volta i coure per l'altre costat.
Barrejar les anous amb la mel i escalfar uns segons al microones perquè quedi uns mica líquid i sigui més fàcil d’escampar a sobre el panqueque.
Espero que us agradin!
dissabte, 23 de gener del 2010
COCA DE IOGURT DE VAINILLA AMB PANSES
Ingredients:
1 iogurt de vainilla de 250 ml (Lidl) més que res és perquè és més gran.
4 ous
1 mida d'oli
2 mides de iogurt de sucre
3 mides de iogurt de farina
1 sobre de llevat
Panses
S'han de barrejar tots els ingredients amb el minipimer. Una vegada fet s'afegeixen un grapat de panses.Posar la barreja en un motlle de plum-cake. S'ha de coure amb el forn calent a 160-170º uns 30-35 minuts. (Comprovar que estigui cuit punxant-lo amb un escuredents).
Espero que us agradi! Té un gust diferent a la típica coca de iogurt.
divendres, 22 de gener del 2010
WOK DE VERDURES AMB LLOM
Aprofitant que els Reis en el meu marit li van portar un wok, només fem que inventar receptes que ens puguin agradar i gaudir del gust de les verdures i complements.
No us poso la quantitat de verdures i arròs doncs dependrà si el feu per una ,dues o més persones.
Una informació, l'arròs del Lidl és molt bo i econòmic!!!
Ingredients:
Pastanagues
Carxofa
Porro
Carbassó
Xampinyons
2 talls de llom
Arròs basmati
Sal i salsa de soja
Tallar totes les verdures de la mateixa mida i reservar.
Tallar el llom a tires i coure amb el wok ben calent i amb poc d’oli, remenant amb la cullera de fusta tot el temps. Reservar a sobra la reixeta del wok mentre coem la resta d’ingredients.
Per coure les verdures s’ha de començar per les més dures, primer la carxofa, les pastanagues, el carbassó, després els xampinyons i finalment el porro. Posar una mica de sal i amanir amb una mica de salsa de soja. Treure del foc i reservar.
Coure l’arròs amb aigua i sal durant 10 minuts, escórrer I barrejar amb les verdures I el llom tot remenant perquè es barregin els aromes.
Servir tot d’una per assaborir bé els gustos.
Espero que us agradi!!!
dijous, 21 de gener del 2010
PANETS DE SOBRASSADA
Uns altres panets, que aquí es fan molt i que van molt bé per berenar, sopar informal,aperitius...
Ingredients:
250ml de llet
70 grs de sucre
50 grs d'oli
1 ou + 1 ou per pintar els panets
un pessic de sal
50 grs de llevat de forner
550 grs de farina
Sobrassada
Jo ho vaig fer amb la thermomix, però com sempre també es poden fer a mà.
Hem de posar la llet, l'oli, el sucre, la sal i l'ou 1 minut a 37º i vel.2. Quan es pari afegim el llevat i posem 15 seg. a ve.l4 per barrejar-ho bé.
Després afegim la farina de cop i barrejem 15 seg. a vel. 6 per després posar 1 minut a vel. espiga.
Deixar reposar fins que pugi el doble.
Escalfem el forn a 180º. Formem els panets i dins posem una anou de sobrassada,deixem tornar a pujar fins el doble del seu volum i els pintem amb l'ou batut.Surten uns 25 panets.
S'han de coure al forn aproximadament 10 minuts a 180º.
Espero que us agradin!
dissabte, 16 de gener del 2010
PANETS DE XOCOLATA
Aquests panets també els vaig fer per la nit de reis i els nens no vàren tardar en menjar-se'ls tots ràpidament.
Ingredients:
250ml de llet
70 grs de sucre
50 grs d'oli
1 ou + 1 ou per pintar els panets
un pessic de sal
50 grs de llevat
550 grs de farina
200 grs de xocolata amb llet
Jo ho vaig fer amb la thermomix, però com sempre també es poden fer a mà.
Hem de posar la llet, l'oli, el sucre, la sal i l'ou 1 minut a 37º i vel.2. Quan es pari afegim el llevat i posem 15 seg. a vel.4 per barrejar-ho bé.
Després afegim la farina de cop i barrejem 15 seg. a vel. 6 per després posar 1 minut a vel. espiga.
Deixar reposar fins que pugi el doble.
Escalfem el forn a 180º. Formem els panets i dins posem dues preses de xocolata,deixem tornar a pujar fins el doble del seu volum i els pintem amb l'ou batut i a sobre afegim bastonets de xocolata.Surten uns 25 panets.
S'han de coure al forn aproximadament 10 minuts a 180º
.
Espero que us agradin!
dijous, 14 de gener del 2010
PASTÍS DE PORROS I GAMBES DE LA NIT DE REIS
Hola a tots i totes!
Ja han passat les festes i tots tornem a la rutina de cada dia i ens hem de posar les piles amb totes les coses que han quedat pendents.
Després de fer tants de menjars, comprar regals i rebre visites, a casa vàrem tenir una visita molt especial: van venir els Reis de l'Orient la nit de reis i com diu el meu fill "van venir els de debó, mama! no són homos (així és com es diu a Ciutadella) són reis! i la careta il•luminada per l'il•lusió de la visita.
Per aquesta visita tant esperada vaig preparar quatre coses ja que els amics estaven tots convidats i com sempre es fan les tantes i tothom té gana. Fet i posat varem ser uns vint-i.tants i vaig preparar unes pizzes de roquefort, unes de tonyina, unes pastes fullades amb formatge i altres amb frankfurts,un pastís de porros i gambes, uns panets amb xocolata, unes lioneses amb nata... una mica de tot perquè la gent es seríis el que volgués i els reis poguessin omplir la panxa que el vespre que els hi esperava era molt llarg.
I després de quatre fotos del dia més emocionant pel meu fill i de tots els nens que varen venir us dono la recepta del pasíis de porros i gambes.
La recepta està treta d'un llibre que em van regalar pel Caga Tió sobre "Nadal i tradició culinaria a Catalunya" d' El Periodico. La veritat és que el llibre no està gaire bé escrit i algunes receptes no estan del tot ben explicades però se li pot treure el suc canviant algunes cosetes.
PASTÍS DE PORROS I GAMBES
Ingredients:
6 porros
6 ous
250 grs de gambes
250 ml de nata per cuinar
100 grs de mantega
sal
pebre
Per la crema de gambes
els caps i pells de les gambes
250ml de nata per cuinar.
Hem de netejar els porros, tallar-los i coure'ls amb la mantega. Una vegada cuits els passem pel minipimer i reservem.
Pelem les gambes i les fregim una mica,
Barregem els ous, la nata les cues de les gambes i els porros triturats posant sal i pebre.
Es posa en un motllo de plum-cake i s'enforna amb el forn calent a 180º i al bany maria durant 1 hora aproximadament.
Deixar refredar per desenmotllar-lo.
Per fer la crema de gambes sofregim els caps i les pells una mica i afegim la nata deixant que arrenqui el bull. Després es passa pel colador xinès per deixar la crema fina. Adornar segons gustos, jo vaig reservar unes gambes per posar a sobra el pastís.
Espero que us agradi!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)