Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dijous, 18 d’agost del 2011
CRÊPES DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE I PERNIL SALAT I FORMATGE CREMÓS
Avui us presento les crêpes salades que vaig fer pels petits de la casa (a part de fer-les de xocolata).
Us puc ben assegurar que van gaudir fent-les i menjant-les, que d’això es tracta, que ajudin a la cuina i vegin el procés de barrejar la farina amb altres ingredients i quantes coses bones que surten.
CRÊPES DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE I PERNIL SALAT I FORMATGE CREMÓS
Ingredients:
125 g de farina
25 g de sucre
2 ous
25 g de mantega
250 ml de llet
Pernil dolç
Pernil salat
1 terrina de formatge cremós
Formatge tipus havarti
Posar tots els ingredients de la pasta de crêpes en el got del minipimer i triturar molt bé.
Deixar reposar 30 minuts a la nevera.
Per fer les crêpes necessitem una paella d’uns 25 cm de diàmetre, l’untem amb una mica de mantega i posem un cullerot petit de pasta. Deixem coure un costat i girem la crêpe per coure l’altre banda.
Una vegada les tenim totes fetes (surten unes 10-12 depenent si són o no molt gruixudes) les anem omplim amb una llenca de pernil dolç i formatge o pernil salat i formatge cremós, les tanquem segons gustos. Nosaltres acostumem a fer triangles.
Espero que us agradi!!!
dissabte, 13 d’agost del 2011
MELMELADA DE MORES
A casa som molt aficionats a sortir pel camp amb els amics i collir tot allò que el camp ens dona. Des d’espàrrecs de marge, bolets, fonoll marí, tàpares,cireretes d’arboç, mores i és per això que faig tot tipus de conserves.
Fa uns dies vem anar a collir mores i després de ben atipar-nos vaig fer aquesta melmelada per poder gaudir de tot el seu sabor durant tot l’any.
MELMELADA DE MORES
½ k de mores
½ k de sucre
Suc de llimona
Les mores les hem de rentar bé amb aigua i deixar escórrer per poder treure’ls-hi la pols dels camins. Ens hem d’assabentar si els camins han estat tractats amb herbicides per no recollir les mores.
Una vegada rentades es trituren o xafen amb una forquilla i es posen a coure amb el foc baix juntament amb el sucre fins que tot estigui ben caramel•litzat (s’ha d’anar remenant contínuament).
Finalment afegirem el suc d’una llimona i posarem la melmelada dins pots hermètics que en calent girarem (la tapa cap per avall) per poder fer el buit. Deixar tombats fins que es refredin.
Amb aquestes mides surten dos pots de 450g o 3 de 300 g.
Posar una etiqueta identificativa i guardar en el rebost.
Espero que us agradi!
La preparació amb la Thermomix és molt semblant: primer es trituren les mores 10 segons a velocitat 9, després s’afegeix el sucre i es programa 20-22 minuts, temperatura Varoma i velocitat 2. Quan s’acaba el temps s’afegeix el suc de la llimona i es posa dins pots, es giren i s’espera que es refredin amb la qual cosa hauran fet el buit.
Espero que us agradi!
PD: la melmelada de mores sempre té pinyol, si no en volen es pot colar però per a mi perd l’essència de les mores.
dimarts, 9 d’agost del 2011
CRÊPES DE SALMÓ FUMAT I FORMATGE CREMÓS
Avui per sopar ho tenia una mica complicat, ja que no sabia que fer i he demanat opinions a la família (això a vegades és una mica perillós doncs demanen cada cosa...) i m’ha anat bé ja que volien crêpes. Les he fet amb un moment i mentre reposaven he pensat diferents farcits que els hi poguessin agradar.
Avui us presento les que he fet pels més grans.
CRÊPES DE SALMÓ FUMAT I FORMATGE CREMÓS
Ingredients:
125 g de farina
25 g de sucre
2 ous
25 g de mantega
250 ml de llet
Salmó fumat
1 terrina de formatge cremós
Estragó
Posar tots els ingredients de la pasta de crêpes en el got del minipimer i triturar molt bé.
Deixar reposar 30 minuts a la nevera.
Per fer les crêpes necessitem una paella d’uns 25 cm de diàmetre, l’untem amb una mica de mantega i posem un cullerot petit de pasta. Deixem coure un costat i girem la crêpe per coure l’altre banda.
Una vegada les tenim totes fetes (surten unes 10-12 depenent si són o no molt gruixudes) les anem omplim amb una llenca de salmó fumat i formatge cremós i les empolsimem amb l'estragó, les tanquem segons gustos. Nosaltres acostumem a fer triangles.
S'escalfen uns 10 minuts al forn a 180º
Espero que us agradin!!!
dimecres, 3 d’agost del 2011
QUICHE DE PERNIL I FORMATGE
Com ja us vaig dir, m’agraden molt les quiche o més ben dit els pastissos salats i avui us proposo la quiche més senzilla que es pot fer però no per això deixa de ser molt bona de menjar.
Feia dies que la volia fer, però a casa no ho són molt de les quiche, i clar, jo sola no me la puc menjar tota! Així que sempre espero l’oportunitat de poder-la fer quan quedem amb els amics i cada vegada faig un farcit diferent.
També hi ha que dir que en aquesta ocasió era més important que sortís la font d'aigua i la bassa que havien fet a casa d'uns amics que la pròpia quiche, però que hi farem!!! Bromes a part no va quedar ni un bocí!
QUICHE DE PERNIL I FORMATGE
Ingredients:
1 base de pasta brisa
200 g de pernil dolç
3 ous
375 ml de llet
formatge emmental
sal, pebre, nou moscada
Preparem la massa que pot ser comprada o feta a casa. Es posa la base en un motlle rodó de 24 cm. amb paper de forn.
En un bol barregem els ous, la llet,el pernil dolç, el formatge emmental, la sal, el pebre i la nou moscada i ho aboquem a la massa.
Preescalfem el forn a 210ºC i enfornem uns 45 minuts. Comprovar que estigui cuita amb un escuradents.
Espero que us agradi!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)