Aquesta vegada toquen les formatjades de
brossat, una altra especialitat de Menorca i que un temps enrere només es
menjaven per Setmana Santa però ara les trobem tot l’any i si a més a més les aprenem a fer encara en menjarem
més!!!!
La massa és la mateixa que us vaig presentar
per les formatjades de carn però canvia la manera de tallar-les.
Ingredients:
Massa:
600 g de farina normal
200 g de greix (100 d’oli i 100 de seu)
150 ml d’aigua
30 g de llevat de forner
Farcit:
½ k de brossat
250 g de sucre
3 ous
Canyella i pell de llimona (segons gustos)
Per preparar la massa barregem l’aigua tèbia
amb el llevat, després afegim les grasses i finalment la farina i anem pastant
fins formar una massa forta i i a la
vegada bona d’estirar.
Dividim la massa en porcions (unes 20 bases i
20 tapes)
Per fer el farcit barregem el brossat amb el
sucre, la canyella i la pell de llimona i anem afegint els ous d’un en un (jo
només he posat 2 ja que eren grossos). Barregem fins que tot estigui barrejat
però sense remenar per remenar!!!
Agafem una porció per fer de base, l’estirem,a
sobre posem una cullerada del farcit, mullant les voreres per poder enganxar
amb la massa que posarem de tapa, fem la tapa fent uns tallets en zig-zag, la
posem a sobre i amb el motlle de formatjades de brossat la tallem. Les anem
posant en una safata de forn amb paper i enfornem a 180º uns 30 minuts.
Espero que us agradin!