Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dimarts, 30 de novembre del 2010
DOS ANYS I UNA TARTA SACHER
Avui ja fa dos anys que porto aquest bloc, ja se que últimament no penjo gaires coses i no és que no cuini! però em falta temps. Per celebrar aquests dos anys que han passat volant però amb els quals he conegut virtualment molta gent he fet un pastís que em va demanar una amiga, ja que li agrada molt la xocolata.
A més a més aprofito que és Sant Andreu per felicitar a tots els Andreus i especialment al meu pare que és un gran seguidor del bloc.
Felicitats papa! i ojalà et pogués dur aquest pastís!
Després de mirar un munt de receptes de llibres i per internet em vaig decidir per la base de "Cuina per a llaminers" i la cobertura de "Directo al paladar"
TARTA SACHER
Base
6 ous
120g de sucre
110 g de mantega
150 g de xocolata fondant
100 g de farina
6 g de llevat Royal
Confitura d'albercoc, préssec o maduixa
Cobertura
150g de mantega
160 g de xocolata fondant
110 ml de llet
Per començar escalfarem el forn a 180ºC.
Separem els rovells de les clares. Es monten les clares amb la meitat del sucre i es reserven.
Es barregen els rovells amb l'altre meitat del sucre fins que blanquegin.
Es fon la xocolata amb la mantega i una vegada freda es barreja amb els rovells.
Després s'afegeix la farina i el llevat passat pel sedàs..
Es barreja tota aquesta pasta amb les clares procurant que no es baixin.
S'enforna en un motllo rodo de 24cm uns 25 minuts. Mirar amb una agulla de cuina si està ben cuit.
Després es deixa refredar i es divideix en tres parts omplint-les de la melmelada escollida.
Cobertura
Escalfar la llet a punt de bull, anar afegint a la barreja de mantega i xocolata a poc a poc fins fer una pasta homogènia. Tirar per sobra del pastís sense aplanar-lo amb cap espàtula, així queda ben llis.
Adornar amb el nom o amb fruita.
Espero que us agradi!!!
dimarts, 23 de novembre del 2010
VOL-AU-VENTS DE ROQUEFORT I NOUS
Com a molts blocs estic veient, tothom dona idees per les properes festes de Nadal.
Aquesta és una idea ràpida i fàcil i a més a més amb la pasta que sobra es poden fer uns espaguetis boníssims!
VOL-AU-VENTS DE ROQUEFORT I NOUS
Ingredients
24 mini vol-au-vents
nous
100 g de formatge de bola
100 g de Grana Padano
20 g de mantega
50 g de nata
50 ml de llet
1 ou
sal i pebre
50 g de maionesa
150 g de formatge roquefort
Aquest paté el faig amb la thermomix ( és del llibre bàsic i jo he modificat dues cosetes). Es posen tots els ingredients menys la maionesa i el roquefort en el got de la thermomix i es trituren a vel. 8 20 segons. Després es programen 6 minuts a vel. 5 i 90 º de temperatura.
Una vegada passat el temps s'afegeix la maionesa i el roquefort i es tritura tot junt durant 40 segons a vel. 5 , es comprova que tot estigui ben emulsionat i s'aboca en un bol per deixar-lo refredar.
Una vegada fred el posa a la mànega pastissera i omple els vol-au-vents i finalment els adorno amb mitja nou.
Van ser un èxit!
Espero que us agradin!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)