divendres, 5 de març del 2021

CREMA DE CARABASSA


I avui una crema de carabassa en dues versions!!!La versió més llarga però amb un punt caramel·litzat que no té preu i la versió ràpida amb Thermomix. Les dues surten ben bones i depenent del temps que tingueu podeu fer una o l'altre. Jo aprofito el forn per fer diferents coses al mateix moment com unes carxofes, moniatos, carabassa, una quiche, una coca... tot a nivells i el forn ben omplert!!!









 Ingredients:

1 carabassa

1 ceba

1/2 porro

1 pastanaga

1 patata mitjana

300-400 ml d'aigua

sal i pebre




Encenem el forn a 180º.

Tallem la carabassa per la meitat, li fem uns talls en diagonal (com un enreixat), reguem d'oli, sal i pebre i enfornem uns 30 minuts.

Mentre pelem la ceba i el porro, i ho ofeguem amb una mica d'oli verge. Quan comenci a estar estofadet afegim la patata en quatre parts i la pastanaga a rodanxes, li donem una remenada i afegim l'aigua deixant que cogui uns 20 minuts. Passat el temps afegim la carabassa al forn, deixem que arrenqui el bull uns 2 minuts i triturem. Corregim de sal i de textura afegint una mica més  o menys d'aigua segons els nostres gustos.

Espero que us agradi!





Hi ha una versió Thermomix  (quan no tinc tant de temps) més senzilla però igual de bona que jo també faig però posant els ingredients de més amunt. 

1. Posar la ceba, pelada i tallada, el porro tallat a rodanxes i l'oli (30 gr) en el got. Programar 7 minuts, 100º i velocitat 3 1/2.

2. Pelar la carabassa ( o posar la carabassa que venen al buit ja tallada!), la patata i la pastanaga juntament amb l'aigua i la sal. Programar 30 minuts, 100 º velocitat 1 1/2.

3. Passat el temps triturar  1 minut a velocitat 5 i 3 minuts a velocitat 8.

Espero que també us agradi la versió ràpida, no té el punt caramel·litzat de la carabassa al forn però també queda molt fina!



divendres, 26 de febrer del 2021

TOMÀQUETS CHERRYS A LES HERBES


Aqueste recepte no se si se li pot dir ben bé recepte ja que de tan senzilla que és casi no té ni explicació.

Són uns tomàquets especiats per acompanyar carns o peixos a la brasa, unes patates al forn, un arròs blanc...


  Ingredients:

250 gr de tomàquets cherrys
Oli
Herbes seques: orenga, farigola, romaní, herbes provençals...

Encenem el forn a 180º
Rentem bé els tomàquets i els posem en una safata de forn.
En un bol posem les herbes seques, un bon raig d'oli verge i una mica de sal, ho barregem bé i ho tirem per sobre els tomàquets.
Posem la safata al forn uns 30 minuts i retirem al veure que els tomàquets estan cuits.
Servir en la mateixa safata (per aprofitar el suquet!) acompanyant carn, peix, arròs...

Espero que us agradi!





 

divendres, 12 de febrer del 2021

PASTA FRESCA: RAVIOLIS I TALLARINES

Avui a casa hem fet pasta fresca, molt senzilla i molt bona. Jo tinc la màquina per estirar la massa i fer els diferents tipos de pasta, però aquesta vegada vaig fer raviolis  (tenia farcit de canelons per omplir-los) i tallarines. Vaig afegir una salsa de tomàquet feta a casa a les tallarines  i als raviolis una salsa de trufa.


Ingredients:

200 g de farina
2 ous
1 cullerada d'oli verge














Posem la farina en un bol i fem un volcà enmig on posem els ous i l'oli, anem amassant fins formar una bola que embolicarem amb paper film i deixarem reposar a la nevera, uns 15-30 minuts.
Una vegada hagi reposat anirem estirant la massa en petita quantitat formant làmines que després tallarem per fer raviolis o les formes que ens agradin. La pasta una vegada estirada l'hem d'empolsimar amb farina perquè no s'enganxin les làmines.
Posem a bullir aigua amb sal en una olla i bullim la pasta uns 3-4 minuts. Afegim la salsa que més ens agradi i ja tenim el plat llest!

Espero que us agradi!


divendres, 29 de gener del 2021

CREMA DE COLIFLOR

Com ja us he explicat moltes vegades, a casa tenim hort i ara és temps de coliflor, bròquil, cols... i avui m'he animat a preparar aquesta crema de coliflor que amb 3 ingredients tens un bon primer plat i encara que no us ho cregueu no te gens de gust a coliflor!!! Avís pels que només sentir la paraula coliflor ja arruguen el nas!!!
Queda una crema molt suau, amb una textura molt fina i agradable!

Ingredients:
 1 coliflor d'aproximadament 700 g
1/2 ceba
1/2 porro
1 litre d'aigua
200 ml de llet
sal, pebre, nou moscada







Tallem la ceba i el porro a la juliana i ofeguem amb poc oli.

Afegim la coliflor tallada a floretes i el litre d'aigua.

Deixem que cogui aproximadament uns 30 minuts.

Una vegada passat el temps triturem amb el minipimer i afegim uns 200ml de llet ( segons la textura que ens agradi posem més o menys llet), sal, pebre i nou moscada i deixem coure 2-3 minuts sense que arrenqui el bull.

Per servir, decorem amb julivert, pebre vermell i un rajolí d'oli verge.



Espero que us agradi!