Ingredients:
1 carabassa
1 ceba
1/2 porro
1 pastanaga
1 patata mitjana
300-400 ml d'aigua
sal i pebre
Encenem el forn a 180º.
Tallem la carabassa per la meitat, li fem uns talls en diagonal (com un enreixat), reguem d'oli, sal i pebre i enfornem uns 30 minuts.
Mentre pelem la ceba i el porro, i ho ofeguem amb una mica d'oli verge. Quan comenci a estar estofadet afegim la patata en quatre parts i la pastanaga a rodanxes, li donem una remenada i afegim l'aigua deixant que cogui uns 20 minuts. Passat el temps afegim la carabassa al forn, deixem que arrenqui el bull uns 2 minuts i triturem. Corregim de sal i de textura afegint una mica més o menys d'aigua segons els nostres gustos.
Espero que us agradi!
Hi ha una versió Thermomix (quan no tinc tant de temps) més senzilla però igual de bona que jo també faig però posant els ingredients de més amunt.
1. Posar la ceba, pelada i tallada, el porro tallat a rodanxes i l'oli (30 gr) en el got. Programar 7 minuts, 100º i velocitat 3 1/2.
2. Pelar la carabassa ( o posar la carabassa que venen al buit ja tallada!), la patata i la pastanaga juntament amb l'aigua i la sal. Programar 30 minuts, 100 º velocitat 1 1/2.
3. Passat el temps triturar 1 minut a velocitat 5 i 3 minuts a velocitat 8.
Espero que també us agradi la versió ràpida, no té el punt caramel·litzat de la carabassa al forn però també queda molt fina!