A casa és temps
de llimones i quan vaig veure aquest pastís tant fàcil de fer en el bloc de
Velocidad cuchara, sense forn, sense grans aparells ( jo només he fet servir l’amassadora
per muntar la nata), sense productes difícils de trobar, amb una base super
fàcil de fer i diferent de la de galetes...
Bé com podeu
comprovar tot són punts positius!
Ingredients:
300 g de
melindros
50 g de mantega
pomada
200 g de nata per
muntar
250 ml d’aigua
1 paquet de
gelatina de llimona
500 g de formatge
cremós
150 g de sucre
El suc d’una
llimona
Una pell de
llimona
Per preparar la
base, triturem els melindros i els barregem amb la mantega pomada. Separem una
mica més de la meitat per fer la base del pastís. Millor fer servir un motlle
desemmotllable folrat amb paper de forn. Reservem a la nevera fins el moment de
muntar el pastís.
Muntem la nata i
la reservem a la nevera.
Preparem la
gelatina amb els 250 ml d’aigua i reservem fins que estigui tèbia.
Barregem el
formatge amb el sucre, després afegim el suc de la llimona i la pell ratllada,
finalment afegim la gelatina que ja ha d’haver refredat.
Una vegada ben
barrejat afegim la crema de llimona a la nata muntada ben apoc a poc per no
baixar la nata.
Posem tota la
crema de llimona en el motlle i el cobrim amb la resta dels melindros
triturats.
Ho posem a la
nevera fins l’endemà que ja estarà ben quallat.
Penseu que per
desemmotllar només s’ha de passar un ganivet al voltant del pastís i deixar la
base del motlle ja que la massa no és prou forta per aguantar el pes de la
crema.