Hola de nou! Aprofitant que encara fa prou calor per
aquestes terres he fet aquest pastís fresquet i bo de menjar. El vaig fer per
un dissabte en que no hi havia cap tipus de celebració però a l’endemà fins hi
tot me’l vaig endur per dinar a la barca amb el grup d’amics, però això si, ben
col·locat a la tartera! No fos cas que amb el moviment acabés per terra!
PASTÍS DE FORMATGE I LLET CONDENSADA
Ingredients:
150 g de melindros
70 g de mantega fosa
Crema:
400 ml de nata
500 g de formatge tipus philadelphia
150 g de sucre
150 g de llet condensada
200 ml de llet
1 sobre de quallada
Per fer la base del pastís desfem amb les mans els melindros
i els barregem amb la mantega fosa. Deixem que es barregi bé i anem posant a la
base del motlle ( millor desemmotllable) que hem triat tot pressionant amb un
got perquè quedi ben plana.
Reservem a la nevera mentre fem el farcit.
Per fer la crema posem en un cassó la nata, el formatge, el
sucre, la llet condensada i la meitat de la llet, anem escalfant a poc a poc.
Mentre, desfem el sobre de quallada amb la resta de la llet
i quan estigui a punt de bullir ho afegim a la crema, deixem que arrenqui el
bull i retirem
Posem la crema per sobre la base i deixem que es refredi per
posar-lo a la nevera un mínim de 6
hores.
Desemmotllem el pastís una vegada ben quallat i adornem amb
xocolata fosa.
Espero que us agradi!