divendres, 18 de setembre del 2020

ESCALIVADA

 

A casa tenim hort i com cada any quan arriba la temporada de pebrots i albergínies que millor que fer escalivada per acompanyar un plat de carn, peix, ous, patates o amb unes bones anxoves de L'Escala!!!
Nosaltres quan en fem, en fem quantitat ja que ho congelem en bosses de congelar per separat els pebrots i les albergínies i si vull fer escalivada, coca de pebrots, mousse d'escalivada... ja ho tinc mig preparat! I que em dieu d'un entrepà de pebrots escalivats , tonyina i olives? Bé, ja us he donat moltes idees a fer, espero que us agradin!





Ingredients:
Pebrots vermells
Albergínies
Oli verge


Encenem el grill del forn ( el meu forn té una opció de grill ràpid) a 220-230º.
Mentre rentem els pebrots i les albergínies.
Amb un paper de cuina amb oli verge pintem els pebrots i les albergínies.
Ho posem al forn i anem vigilant que es vagin torrant per anar donant-los la volta fins que estiguin ben torrats per tots costats.
Una vegada torrats els traiem de la safata del forn i els posem dins una olla, fins que estiguin freds. Això ens facilitarà la feina de pelar-los.
Una vegada pelats els tallem a tires amb els dits i els col·loquem a una safata per servir.
Els reguem d'oli verge i una mica de sal, també podem afegir uns alls picats, unes anxoves, tonyina o sense res més, que ja són prou bons!!!








Espero que us agradi!!!




dilluns, 25 de maig del 2020

PATATES AL FORN ESPECIADES

Els diumenges a casa hi ha més temps per cuinar i fer servir el forn per això unes de les receptes estrella són aquestes patates especiades fetes amb pell. Són patates de casa, acabades de collir i sense cap tipus de producte tipus fertilitzant, plaguicida... casi les podríem anomenar ecològiques, biològiques...




Ingredients:

 6 patates mitjanes
Sal
1-2 fulles de llorer
3-4 alls
50 ml d'aigua
50 ml de vi blanc
50 ml oli d'oliva verge extra
 2-3 bitxos
pebre negre en gra
herbes aromàtiques
orenga
curry
romaní
pebre vermell



Encenem el forn a 200º
Rentem molt bé les patates i les tallem a daus.
En un motlle apte per forn posem les patates i la resta d'ingredients i ho barregem tot molt bé. 
També es pot fer servir una bossa pel forn, però no queden tan rostides.
Enfornem a 200º uns 35-40 minuts depenent de la mida de les patates! Punxem una patata per comprovar si està cuita i servim.


Espero que us agradi!

diumenge, 10 de maig del 2020

PASTÍS DE FORMATGE

Un altre pastís de formatge! Més fàcil no pot ser! Es un clàssic a casa! Es pot fer amb una base de galetes, amb melmelada per sobra, afegint panses .... però a casa el fem bàsic pel dia a dia i més elaborat si l'hem de compartir amb els amics!
Poso la recepta ja que la meva cosina Emma m'ha demanat una recepta fàcil i bona per fer ara que té temps!!!
Es d'aquells pastissos que a les persones que no els hi agrada cuinar, mesurar, enfornar... no tenen excusa per no fer-lo!



Ingredients:
3 ous
2 iogurts
9 cullerades de sucre
2 cullerades de Maizena
1 tarrina de formatge tipus Philadelphia





Posem tots els ingredients en un bol, barregem amb el minipimer i posem en un motlle que ens agradi per després servir-lo.
Escalfem el forn a 180º i enfornem uns 35 minuts.
Més fàcil impossible no?



Espero que us agradi!!!