diumenge, 29 de maig del 2011

CROQUETES DE PATATA AMB SORPRESA



La recepta que us presento avui és de cuina d’aprofitament. Tenia salsa bolonyesa feta que em va sobrar de fer macarrons i també un paquet de puré de patates començat. També tenia temps i vaig pensar en fer unes croquetes de patata amb sorpresa de bolonyesa per variar una mica i que mengessin carn i patates d’una altra manera.
El gust del formatge amb la bolonyesa i el puré queda molt suau.

CROQUETES DE PATATA AMB SORPRESA
Ingredients:

400 ml d’aigua
12 cullerades de purés de patates preparat
100 g de formatge Grana Padano ratllat
50 g de mantega
2 rovells
1 ou
Sal, pebre
Bolonyesa
Es fa un puré de patates amb l’aigua calenta a punt de bull, s’afegeix el preparat de puré, la mantega i la sal. Queda una mica espès però a l’afegir el formatge i els rovells d’ou la textura és perfecta.
Formeu unes boles de puré i en mig poseu una culleradeta de bolonyesa, passar per ou batut i enfarinar amb pa ratllat.
Després les heu de fregir amb força oli.

Espero que us agradin!

divendres, 27 de maig del 2011

COMENÇO A DONAR SENYALS DE VIDA

Hola a tots i totes: fa temps que no penjo cap recepta ni escric cap comentari als vostres blocs. Durant més de vuit mesos no he parat per casa, un projecte personal m'ha tingut molt ocupada, entre feina i projecte només tenia temps per dormir unes quantes hores i la veritat he hagut de deixar moltes coses pel camí i una ha estat aquesta. Ho he intentat de seguir posant receptes, però només tenia temps de fer el menjar de cada dia i sense cap tipus de floritura. El que si tenia clar era que tot just pogués disposar d'una estoneta per mi, aquesta seria per entrar a la cuina i preparar alguna cosa per oferir a la meva familia per donar-me suport durant tots aquests mesos (els amics, que casi m'esborren del grup hauran d'esperar una miqueta més, ja,ja,ja).

La recepta que us presento és molt senzilla de fer però heu d'entendre que el meu petit ajudant volia estar tota l'estona amb la seva mare per això vaig escollir fer aquest PUDING ja que ell podia ajudar-me en tot moment.

PUDING D’AVELLANES

Ingredients:
1 l. de llet
200 g de pa del dia d’abans
6 ous
Canyella
80-100 g de sucre
50 g d’avellanes triturades
Caramel


Feu bullir la llet amb la canyella per aromatitzar-la i la deixeu refredar.
Una vegada freda (penseu a retirar la canyella), afegim el pa, els ous , el sucre i les avellanes i ho triturem tot junt.
Preparem un motlle de plum-cake amb el caramel i aboquem la barreja anterior.
Posem una safata fonda en el forn amb aigua i coeu-lo al bany maria a 180º entre 30-40 minuts.
Una vegada fred desemmotlleu-lo i empolsimeu-lo amb canyella en pols.
Espero que us agradi!
Amb aquesta recepta reinicio la meva activitat en el bloc!