Avui us presento una recepta que l’havia de
fer si o si. Us explico, per Nadal passo uns dies amb la meva família de
Barcelona, uns dies a dinar a casa d’uns, a sopar a casa els altres, a passejar
per aquí, sortir per allà, bé com molts de vosaltres que us traslladeu als
llocs d’origen.
Doncs el dia de Nadal, toca a casa uns tiets i
com a comiat em van regalar una bossa ben plena de camagrocs i trompetes de la
mort collits i assecats per ells mateixos!!! A Menorca no se si en tenim o no
d’aquests bolets ( jo mai n’he trobat) però els records de la meva infantesa collint
rossinyols amb el meu avi ( bé ell ens assenyalava el lloc amb el bastó i
nosaltres ens ajupíem per agafar-los jajajaja) i posant-los a assecar, van brotar
de dins meu molts records d’aquells temps on cada cap de setmana anàvem a la
muntanya per agafar els fruits de la tardor, i vaig pensar que en arribar a
casa havia de fer un plat ben típic per als meus amb aquests bolets tant
aromàtics i gustosos.
FRICANDÓ AMB CAMAGROCS I TROMPETES DE LA MORT
400 g de carn de vedella ( jo vaig posar
llata)
250 ml de brou de carn
1 ceba
250 g de tomàquets
Oli, sal i farina
Camagrocs i trompetes de la mort
Posem a remull amb aigua freda els bolets, un mínim
de 30 minuts.
Netegem la carn de greix, la salpebrem i
l’enfarinem, espolsant-la bé. Llavors fregim a la paella la carn amb l’oli
just. Una vegada fregida la carn la retirem i coem la ceba a foc suau, després
afegim els tomàquets tallats a trossets i al cap d’uns minuts el brou calent.
Afegim la carn i deixem coure tapat uns 15
minuts. Una vegada a passat el temps traiem la carn i triturem la salsa amb el
minipimer.
Tornem a posar a la cassola la carn i la salsa
i afegim els bolets ben escorreguts, deixant coure tot el conjunt uns 10 minuts
més.
Espero que us agradi!