divendres, 15 d’abril del 2016

PASTÍS DE PASTANAGA

Aquesta recepta em va sorprendre quan la vaig veure xafardejant tots els canals que tenen contractats els meus pares a Barcelona i, esclar, vaig trobar Canal cocina! Bufff si tingués aquest canal a casa no se si feria res més que mirar la televisió!!! Quan vaig tornar a Menorca, via internet el vaig buscar i el primer dia que vaig tenir ocasió de portar unes postres a casa uns amics el vaig fer.
Em va agradar la senzillesa dels ingredients i la facilitat per fer el pastís! a més a més queda molt vistós!
Té una textura humida molt agradable al paladar i a tothom li agrada encara que primer pensin.... ummm de pastanaga???
Proveu-lo!







Ingredients:

 210 g de farina tamisada
 3 ous
 2 culleradetes de llevat
180 ml d'oli suau
2 culleradetes de canyella
225 g de pastanaga ratllada
210 g de poma ratllada
180 g de sucre
un grapat de nous

Crema de formatge:
125 g de mantega a temperatura ambient
300 g de sucre en pols
125 g de formatge tipus Philadelphia


Encenem al forn a 180ºC.
En un bol batem els ous amb el sucre i l'oli suau, després poc a poc anem afegint la farina, que haurem passat pel sedàs juntament amb la canyella i el llevat. Una vegada ben barrejat afegirem la poma ratllada i la pastanaga ratllada.
Finalment afegim les nous ( a la recpeta original també posaven panses però jo l'havia de portar a una casa on l'amfitrió no li agraden gaire els fruits secs i només vaig posar uns quants nous).
Repartim la massa entre els tres moltllos preparats i ho coem al forn aproximadament uns 25-30 minuts.
Deixem que es refredin una mica i els  desemmotllem i els posem a sobre la reixeta.
Mentre preparem la crema, batent a màquina el sucre i la mantega. Una vegada ben emolsionat afegirem el formatge i continuarem batent fins que estigui ben integrat.
Posarem aquesta crema en una màniga pastissera i procedirem a muntar el pastís.
Posem una base del pastís després posem una bona capa de crema amb la màniga pastissera amb punta d'estel, posem un altre base de pastís i repetim la crema, acabem amb l'altre base de pastís i adornem amb la resta de la crema.
Podem afegir uns reganyols de pastanaga per donar color!
Espero que us agradi!



P.D.: us puc dir que el meu amic, el que no li agraden els fruits secs va repetir i fins hi tot es va guardar un tros per l'endemà!!!