Com el seu nom indica, aquest bloc es basa en fer receptes senzilles, fàcils, bones de fer...on tothom pugui experimentar a la cuina des dels més petits fins a persones que la cuina no és el seu fort, però que poc a poc van aprenent . Són receptes de casa, dels amics, de llibres, d'altres blocs, de programes... però això si , totes estan provades a casa i aprovades per la gent que m'envolta.
dijous, 23 de desembre del 2010
PASTÍS DE XOCOLATA I FORMATGE
Buscant pastissos per poder deixar fets pel dia de Nit vella vaig veure aquest d’El Cullerot Festuc i amb va semblar tant fàcil i bo de fer que la mateixa nit el presentava als amics per aconseguir l’aprovació per fer-lo per Cap d’any.
Vaig canviar el pa de pessic per melindros i així no tenia que encendre ni el forn i amb un no res el vaig tenir fet.
Els hi va agradar i ja en tinc un en el congelador que esperarà una setmaneta per poder-lo provar.
Les fotos no fan justicia!
Gràcies Cullerot Festuc!!!!!!!
Us passo la recepta igual que l’original, l’únic canvi és el pa de pessic per melindros.
PASTÍS DE XOCOLATA I FORMATGE
Ingredients:
Melindros per folrar el motlle
250 g de xocolata negra de cobertura
500 ml de nata per montar
100 ml de llet
300 g de formatge philadelphia
75 g de sucre
10 ml de cointreau, brandy…
2 sobres de cuajada Royal
1.Reservar una mica de llet per desfer els sobres de cuallada.
2.Posar a bullir la nata, la resta de la llet i el sucre.
3.Afegir la xocolata a trossos fins que es desfaci i el formatge.
4.Afegir el cointreau i la cuallada dissolta amb la llet.
5.Deixar bullir uns 3 minuts. Retirar del foc.
6.Posar la base en un motlle desmotllable. Abocar la preparació anterior i deixar refredar. Guardar a la nevera.
Per fer la crema amb la Thermomix: triturar la xocolata a v. 5-7-9. Afegir la resta d'ingredients i programar: 15' - T.100 - V. 4.
Espero que us agradi!!!
dimecres, 22 de desembre del 2010
RECEPTA PER SER FELIÇ
Aquesta recepta és per fer a diari, costa una mica però els resultats finals valen la pena.
Ingredients:
4 tasses d'AMOR
2 tasses de LLEIALTAT
3 tasses d'OBLIT D'UN MATEIX
2 tasses d'AMISTAT
5 cullerades d'ESPERANÇA
2 cullerades de TENDRESA
4 parts de FE
1 Tona de RIALLES
S'agafa l'AMOR i la LLEIALTAT i es barregen bé amb la FE.
Després s'hi afegeix la TENDRESA, la BONDAT i la COMPRENSIÓ.
S'amaneix amb l'AMISTAT i l'ESPERANÇA i s'hi tira força ALEGRIA.
Finalment es cou amb un raig de sol.
Monasterio de Santa Paula de Sevilla.
Espero que durant tot l'any la tingueu present!
BONES FESTES A TOTHOM!
Ingredients:
4 tasses d'AMOR
2 tasses de LLEIALTAT
3 tasses d'OBLIT D'UN MATEIX
2 tasses d'AMISTAT
5 cullerades d'ESPERANÇA
2 cullerades de TENDRESA
4 parts de FE
1 Tona de RIALLES
S'agafa l'AMOR i la LLEIALTAT i es barregen bé amb la FE.
Després s'hi afegeix la TENDRESA, la BONDAT i la COMPRENSIÓ.
S'amaneix amb l'AMISTAT i l'ESPERANÇA i s'hi tira força ALEGRIA.
Finalment es cou amb un raig de sol.
Monasterio de Santa Paula de Sevilla.
Espero que durant tot l'any la tingueu present!
BONES FESTES A TOTHOM!
dissabte, 18 de desembre del 2010
FLAM DE TURRÓ DE XIXONA
Aquesta recepta la vaig veure al bloc " Recetas thermomix" i ràpidament la vaig posar en pràctica ja que els flams agraden molt a casa i a més a més vem anar a buscar bolets i venia tot el grup a dinar (sense programar-ho????) i abans de partir com vaig veure que era tant fàcil i ràpida de fer, abans de sortir de casa ja estava fet i a la nevera!
Ingredients:
1 litre de llet sencera
1 rajola de torró de Xixona
1 rovell d'ou
1 sobre de Flam royal
Caramel líquid per al motlle
Posem al got de la Th 1 / 2 litre de llet, el torró i el rovell d’ou. Programem 5 minuts, 90 º, velocitat 4.
En acabar apartem a un bol i reservem.
Sense rentar el got, posem l'altre 1 / 2 litre de llet, amb el sobre de Flam i barregem 10 segons a velocitat 5. Tornem a programar 5 minuts, 90 º, velocitat 4.
Aboquem la barreja anterior reservada sobre aquesta i barregem bé 20 segons, velocitat 6. Programem 1 minut 90 º C, velocitat 4.
Caramel•litzem el motlle i deixem refredar, ficant a la nevera unes 4 hores perquè qualli bé.
Espero que us agradi!
dilluns, 6 de desembre del 2010
GOTETS DE CAMEMBERT I GAMBES
Aquesta recepta la vaig veure en el bloc " Cocina Varoma" que a la vegada la va treure del bloc " Cuina d'Ara", em va semblar molt fàcil de fer i a la vegada una presentació que sorprenia. Jo vaig canviar els llagostins per gambes i vaig posar més formatge.
Apunteu-la pels Nadals!!!
Ingredients
125 ml de llet
125 ml de nata lleugera
1/2 capsa de formatge camembert
Sal i pebre
1 gamba per gotet
Clara d'ou
Kikos triturats
Posem la llet, la nata, el formatge la sal i el pebre en el got de la thermomix i triturem 15 segons en vel. 6.
Després es cou 7 minuts a 80º i vel. 5. Es reparteix aquest líquid en els gotets i reservem.
Netegem el got i triturem els kikos. Batem la clara d'ou i passem les gambes per la clara i després pels kikos i fregim amb oli ben calent.
Una vegada freds els punxem amb un escuradents i els posem de través a sobre el got.
Espero que us agradin!
dimarts, 30 de novembre del 2010
DOS ANYS I UNA TARTA SACHER
Avui ja fa dos anys que porto aquest bloc, ja se que últimament no penjo gaires coses i no és que no cuini! però em falta temps. Per celebrar aquests dos anys que han passat volant però amb els quals he conegut virtualment molta gent he fet un pastís que em va demanar una amiga, ja que li agrada molt la xocolata.
A més a més aprofito que és Sant Andreu per felicitar a tots els Andreus i especialment al meu pare que és un gran seguidor del bloc.
Felicitats papa! i ojalà et pogués dur aquest pastís!
Després de mirar un munt de receptes de llibres i per internet em vaig decidir per la base de "Cuina per a llaminers" i la cobertura de "Directo al paladar"
TARTA SACHER
Base
6 ous
120g de sucre
110 g de mantega
150 g de xocolata fondant
100 g de farina
6 g de llevat Royal
Confitura d'albercoc, préssec o maduixa
Cobertura
150g de mantega
160 g de xocolata fondant
110 ml de llet
Per començar escalfarem el forn a 180ºC.
Separem els rovells de les clares. Es monten les clares amb la meitat del sucre i es reserven.
Es barregen els rovells amb l'altre meitat del sucre fins que blanquegin.
Es fon la xocolata amb la mantega i una vegada freda es barreja amb els rovells.
Després s'afegeix la farina i el llevat passat pel sedàs..
Es barreja tota aquesta pasta amb les clares procurant que no es baixin.
S'enforna en un motllo rodo de 24cm uns 25 minuts. Mirar amb una agulla de cuina si està ben cuit.
Després es deixa refredar i es divideix en tres parts omplint-les de la melmelada escollida.
Cobertura
Escalfar la llet a punt de bull, anar afegint a la barreja de mantega i xocolata a poc a poc fins fer una pasta homogènia. Tirar per sobra del pastís sense aplanar-lo amb cap espàtula, així queda ben llis.
Adornar amb el nom o amb fruita.
Espero que us agradi!!!
dimarts, 23 de novembre del 2010
VOL-AU-VENTS DE ROQUEFORT I NOUS
Com a molts blocs estic veient, tothom dona idees per les properes festes de Nadal.
Aquesta és una idea ràpida i fàcil i a més a més amb la pasta que sobra es poden fer uns espaguetis boníssims!
VOL-AU-VENTS DE ROQUEFORT I NOUS
Ingredients
24 mini vol-au-vents
nous
100 g de formatge de bola
100 g de Grana Padano
20 g de mantega
50 g de nata
50 ml de llet
1 ou
sal i pebre
50 g de maionesa
150 g de formatge roquefort
Aquest paté el faig amb la thermomix ( és del llibre bàsic i jo he modificat dues cosetes). Es posen tots els ingredients menys la maionesa i el roquefort en el got de la thermomix i es trituren a vel. 8 20 segons. Després es programen 6 minuts a vel. 5 i 90 º de temperatura.
Una vegada passat el temps s'afegeix la maionesa i el roquefort i es tritura tot junt durant 40 segons a vel. 5 , es comprova que tot estigui ben emulsionat i s'aboca en un bol per deixar-lo refredar.
Una vegada fred el posa a la mànega pastissera i omple els vol-au-vents i finalment els adorno amb mitja nou.
Van ser un èxit!
Espero que us agradin!
diumenge, 31 d’octubre del 2010
PILOTA DE FUTBOL
PILOTA DE FUTBOL
Avui us explicaré la història d’aquest pastís. El dia de Cap d’Any ens juntem tots els amics per sopar i cada any fem un joc per acabar l’any. Hem fet l’amic invisible, “tombolone” (és un joc típic italià), la cuca... i aquest any passat vam fer un amic invisible especial doncs cadascú oferia el que podia donar sense fer cap despesa o que aquesta fos mínima. Ens vam regalar des de uns passejada per la nostra illa, un power point del poble, un curset d’informàtica, una xerrada entre amigues, un detall de ceràmica fet a casa.... bé moltes coses. Jo vaig oferir un menú complert, però justament li va tocar al fill d’uns amics que de seguida es va posar a tremolar doncs és una mica menjamiques i cada dia pensava quan el convidaria a dinar.
La solució va arribar quan en altres blocs vaig veure el pastís en qüestió ( el noi és un gran jugador de futbol) i li vaig dir que li feia un canvi, enlloc d’un menú li faria el pastís del seu aniversari, i així li vaig fer però esperant fins dia 22 d’octubre.
Bé una vegada explicada la història us passo a detallar el pastís amb les meves variants.
Ingredients:
Pa de pessic
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina
1 cullereta de Royal
Pa de pessic de xocolata
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina
1 culleradeta de Royal
30 g de colacao ,nesquik
Pasta de trufa
200 g de xocolata sense llet
2 rovells d’ou
160 g de mantega
250 g de nata
5 cullerades de sucre
3 cullerades d’aigua
Fem els pa de pessic barrejant els ous i el sucre fins fer una crema brillant, afegim la farina i el llevat i barregem amb comte. Escampem la barreja a la safata de forn i courem 10 minuts a 180º.
El pa de pessic de xocolata el fem igual però afegint a xocolata en pols.
Reservem els pans de pessic i fem la pasta de trufa.
He canviat les mides, però bàsicament és la recepta del llibre de la Montserrat Seguí “Cuinar és senzill”.
Posem a desfer la xocolata amb l’aigua i el sucre al bany maria, la traiem del foc i afegim els rovells d’ou remenant amb un batedor, després ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Es deixa refredar una estona i afegim la mantega i quan està del tot fred afegim la nata. Llavors s’ha de deixar refredar del tot i ho posem a la nevera perquè agafi consistència.
Mentre preparem la base del pastís: Fem uns hexàgons i pentàgons de paper de 4’5 cm de costat i tallem 10 hexàgons de pa de pessic i 6 pentàgons de pa de pessic de xocolata. En un bol rodó posem paper film i col•loquem un pentàgon a la base i els hexàgons al voltant fins completar la pilota. Després es posa la pasta de trufa i es tapa amb la resta del pa de pessic de xocolata, esperem unes hores i ja el podem girar i preparar per regalar.
Espero que us agradi!!!
dissabte, 16 d’octubre del 2010
COPA DE CREMA AMB POMA GRATINADA
La crema pastissera és una de les cremes que m’agraden més fer i menjar, trobo que queda molt fina i serveix per tantes coses.
Aquesta vegada l’he acompanyat de poma i l’he gratinat al forn uns minuts. La combinació ja sabem que queda ben bona però amb aquesta presentació va agradar molt a casa.
Ingredients
1 poma
100 g de sucre
500 ml de llet
50 g de maizena
La crema pastissera la vaig fer amb la Thermomix i van ser 7 minuts a 90º i velocitat 4 posant tots els ingredients junts.
Després la vaig posar a les copes i finalment vaig adornar amb uns talls de poma molt prims.
Ho vaig gratinar al forn fins que les pomes es van dorar.
Unes postres molt senzilles i ràpides de fer que pel dia a dia queden ben bones.
Espero que us agradin!
Aquesta vegada l’he acompanyat de poma i l’he gratinat al forn uns minuts. La combinació ja sabem que queda ben bona però amb aquesta presentació va agradar molt a casa.
Ingredients
1 poma
100 g de sucre
500 ml de llet
50 g de maizena
3 ous
La crema pastissera la vaig fer amb la Thermomix i van ser 7 minuts a 90º i velocitat 4 posant tots els ingredients junts.
Després la vaig posar a les copes i finalment vaig adornar amb uns talls de poma molt prims.
Ho vaig gratinar al forn fins que les pomes es van dorar.
Unes postres molt senzilles i ràpides de fer que pel dia a dia queden ben bones.
Espero que us agradin!
dilluns, 11 d’octubre del 2010
"CARACOLES" DE PASTA DE FULL AMB FRUITA I IOGURT
La recepta d’avui la vaig fer per dinar dissabte, l’havíem vist en el programa del Karlos Arguiñano i a tots a casa els hi va agradar.
És un dels programes de cuina que ens agrada veure i a mi personalment m’agrada com explica les receptes, són senzilles, fàcils i normalment aquí també trobo els productes que fa servir.
Del programa vaig agafar la idea però vaig canviar les fruites i el iogurt el vaig fer jo mateixa.
1 làmina de pasta fullada
1 ou
Iogurt
½ pera
½ plàtan
½ kiwi
El dia abans vaig fer el iogurt amb la Thermomix ja que em feia il•lusió provar com quedava. Els ingredients són els de sempre, 1 litre de llet, 1 iogurt, sucre (opcional) i llet en pols (opcional).
S’escalfa la llet amb el sucre a 80º 3 minuts i vel.2 i ½. Desprès s’afegeix el iogurt i es barreja a vel 3 uns segons. Es tapa la màquina amb un parell d’eixugamans i es deixa tota la nit (unes 8 hores).
Bé, fins aquí el iogurt, després vaig fer les ”caracoles” amb els motllos de fer xuixos, els vaig pintar amb l’ou batut i els vaig enfornar a forn calent a 180º uns 15 minuts. Els vaig deixar refredar i els vaig omplir amb iogurt, les fruites ben talladetes i un altre cop iogurt.
Van quedar unes postres suaus i agradables de gust.
És un dels programes de cuina que ens agrada veure i a mi personalment m’agrada com explica les receptes, són senzilles, fàcils i normalment aquí també trobo els productes que fa servir.
Del programa vaig agafar la idea però vaig canviar les fruites i el iogurt el vaig fer jo mateixa.
Ingredients
1 ou
Iogurt
½ pera
½ plàtan
½ kiwi
El dia abans vaig fer el iogurt amb la Thermomix ja que em feia il•lusió provar com quedava. Els ingredients són els de sempre, 1 litre de llet, 1 iogurt, sucre (opcional) i llet en pols (opcional).
S’escalfa la llet amb el sucre a 80º 3 minuts i vel.2 i ½. Desprès s’afegeix el iogurt i es barreja a vel 3 uns segons. Es tapa la màquina amb un parell d’eixugamans i es deixa tota la nit (unes 8 hores).
Bé, fins aquí el iogurt, després vaig fer les ”caracoles” amb els motllos de fer xuixos, els vaig pintar amb l’ou batut i els vaig enfornar a forn calent a 180º uns 15 minuts. Els vaig deixar refredar i els vaig omplir amb iogurt, les fruites ben talladetes i un altre cop iogurt.
Van quedar unes postres suaus i agradables de gust.
Espero que us agradin!
divendres, 1 d’octubre del 2010
BOMBONS DE TRES TEXTURES
Aquests bombons els vaig fer per anar a sopar a acasa uns amics que els hi agrda molt la xocolata, i que millor que fer unes postres amb tres xocolates diferents?
A mi personalment els vaig trobar forts de gust però pels xocoaddictes van estar boníssims.
Ingredients
Làmines:
250 g de xocolata negra
50 g d'ametlles picades
20 g de festucs
150 ml de nata líquida
Jo vaig afegir tres fulls de gelatina
Salsa
200 g de xocolata blanca
200 ml de nata líquida
Escalfar la nata a foc baix i barrejar amb la xocolata feta trossos.
Reservar mínim 2 hores a la nevera perquè la crema estigui més forta.
Jo vaig afegir tres fulls de gelatina per compactar més ràpid.
Salsa
Escalfar la nata i barrejar amb la xocolata a trossos i els festucs mòlts. Es cou 1 minut i es deixa refredar.
Muntatge
Retirar les làmines amb molt de compte ja que es poden trencar.
Amb la mànega pastissera fem flors a sobre de les 12-16 làmines i les posem de dues amb dues fent pisos, després posem una altra làmina a sobre i decorem amb pistatxos i ametlles.
En el moment de servir posem la salsa en el fons del plat i el bombó a sobre.
Espero que us agradin!!!
La idea a partit d'un llibre que es diu El Chocolate editat per la revista Hola.
A mi personalment els vaig trobar forts de gust però pels xocoaddictes van estar boníssims.
Làmines:
250 g de xocolata negra
50 g d'ametlles picades
20 g de festucs
Crema
200 g de xocolata amb llet
Jo vaig afegir tres fulls de gelatina
Salsa
200 g de xocolata blanca
200 ml de nata líquida
100 g de festucs
Làmines
Per fer les làmines primer triturarem els festucs una mica. Reservar
Fondre la xocolata al bany maria o al microones.
Amb una cullera posarem cullerades de xocolata a sobre de paper film i escamparem per formar cercles d'uns 5-7 cm de diàmetre (surten de 18 a 24) i empolsimem els festucs i les ametlles per sobra. Reservem a la nevera.
Crema
Escalfar la nata a foc baix i barrejar amb la xocolata feta trossos.
Reservar mínim 2 hores a la nevera perquè la crema estigui més forta.
Jo vaig afegir tres fulls de gelatina per compactar més ràpid.
Salsa
Escalfar la nata i barrejar amb la xocolata a trossos i els festucs mòlts. Es cou 1 minut i es deixa refredar.
Muntatge
Retirar les làmines amb molt de compte ja que es poden trencar.
Amb la mànega pastissera fem flors a sobre de les 12-16 làmines i les posem de dues amb dues fent pisos, després posem una altra làmina a sobre i decorem amb pistatxos i ametlles.
En el moment de servir posem la salsa en el fons del plat i el bombó a sobre.
Espero que us agradin!!!
La idea a partit d'un llibre que es diu El Chocolate editat per la revista Hola.
dimecres, 29 de setembre del 2010
PASTA DE FULL AMB POMA
Va ser una preparació molt fàcil, d’aquelles que quan no saps que fer queda sempre bé. A més a més volia estrenar el meu nou estri de cuina i crec que va quedar prou bé.
Avui que és Sant Miquel,Sant Rafel i Sant Gabriel ho dedico a tots els amics que fan festa aquest dia i que sense dubte ho celebraran d'allò més bé.
Ingredients:
1 làmina de pasta fullada
2 pomes
Crema pastissera: 100 g de sucre,500 ml de llet,50 g de maizena,3 ous
Tallar la pasta de full en deu porcions, a sobra de cinc porcions posem crema pastissera i unes rodanxes de poma( pelar i buidar el cor de la poma, tallar per la meitat i fer llenques primes), a sobra posar una mica de sucre i tapar amb l’altra porció a la qual li haurem fet la forma amb el rodet especial. Pintar amb aigua o ou les pastes.
La crema pastissera la vaig fer amb la Thermomix i van ser 7 minuts a 90º i velocitat 4 posant tots els ingredients junts.
Enfornar a 180º uns 15-20 minuts.
Espero que us agradin!
diumenge, 26 de setembre del 2010
CRUMBLE DE FIGUES
A casa ja s’acaben les figues, però abans que s’acabin he pogut anar a collir unes quantes per fer aquest postre tant senzill i bo de fer.
CRUMBLE DE FIGUES
Ingredients
6-8 figues
45 g de sucre moré
50 g de farina
50 g de mantega
Rentar les figues i tallar-les per la meitat. Col•locar-les en una safata de vidre i empolsimar amb una mica de sucre morè (dels 45 g que farem servir).
Per preparar el crumble barregem el sucre i la farina i afegim la mantega tallada a trossets. Ho anem barrejant amb les mans però sense voler fer una pasta sinó que ha de quedar com serradís.
Posem aquesta barreja per sobra de les figues i enfornem a 180º uns 15 minuts.
Espero que us agradi!!!
He vist la recepta en un bloc francès que es diu Ma cabane aux délices.
CRUMBLE DE FIGUES
Ingredients
6-8 figues
45 g de sucre moré
50 g de farina
50 g de mantega
Rentar les figues i tallar-les per la meitat. Col•locar-les en una safata de vidre i empolsimar amb una mica de sucre morè (dels 45 g que farem servir).
Per preparar el crumble barregem el sucre i la farina i afegim la mantega tallada a trossets. Ho anem barrejant amb les mans però sense voler fer una pasta sinó que ha de quedar com serradís.
Posem aquesta barreja per sobra de les figues i enfornem a 180º uns 15 minuts.
Espero que us agradi!!!
He vist la recepta en un bloc francès que es diu Ma cabane aux délices.
dilluns, 20 de setembre del 2010
CREMA DE CARABASSA
Hola a tots i totes, aquest any a casa vam sembrar carabasses i hem collit mooooltes! A mi m’agraden molt les cremes i els purés però a casa casi no agraden, així és que un dia que em venia ben de gust una crema vaig escollir una carabasseta petita i em vaig fer aquesta crema que em va saber a glòria. La mida de la carabassa era petita per poder fer una crema per a mi tota sola doncs ningú la va voler provar i tenint tantes com tinc no em fa falta congelar doncs vaig a l’hort l’agafo i en mitja hora ja tinc una bona crema.
Ingredients
1 carabassa
1 pastanaga
1 porro
1 formatget (opcional)
Formatge Grana Padano
En una cassola posem un raig d’oli i afegim la carabassa pelada i tallada a daus, la pastanaga pelada i tallada a rodanxes i el porro net i tallat. Ofeguem una estona les verdures tot remenant i després afegim l’aigua justa per tapar les verdures. Ho deixem coure uns 20 minuts o fins que les verdures estiguin cuites. Deixar refredar una mica i passar-ho pel minipimer. Si es vol es pot afegir un formatget. Jo vaig afegir formatge per sobre a làmines i va quedar boníssim.
Ingredients
1 carabassa
1 pastanaga
1 porro
1 formatget (opcional)
Formatge Grana Padano
En una cassola posem un raig d’oli i afegim la carabassa pelada i tallada a daus, la pastanaga pelada i tallada a rodanxes i el porro net i tallat. Ofeguem una estona les verdures tot remenant i després afegim l’aigua justa per tapar les verdures. Ho deixem coure uns 20 minuts o fins que les verdures estiguin cuites. Deixar refredar una mica i passar-ho pel minipimer. Si es vol es pot afegir un formatget. Jo vaig afegir formatge per sobre a làmines i va quedar boníssim.
Sana,fàcil i bona!!!
Espero que us agradi!!!
dimecres, 15 de setembre del 2010
BUNYOLS DE BACALLÀ
Ingredients
250 g de bacallà dessalat
1/2 got de cervesa
1 sobre de royal
all i julivert
1 ou
farina
Triturem el bacallà, l'all i el julivert. Afegim el rovell de l'ou, el mig got de cervesa i el Royal. Després posem una mica de farina per lligar-ho tot. Muntem la clara d’ou i l’afegim a poc.Ha de quedar una pasta més aviat espesa.
Posem oli en una paella i quan estigui calent amb dues culleretes fem boletes de pasta i les fregim fins que estiguin daurades. Depèn de la mida surten molts però també són molt fàcils de menjar!!!!.
Espero que us agradin!!!!!
Ingredients
250 g de bacallà dessalat
1/2 got de cervesa
1 sobre de royal
all i julivert
1 ou
farina
Triturem el bacallà, l'all i el julivert. Afegim el rovell de l'ou, el mig got de cervesa i el Royal. Després posem una mica de farina per lligar-ho tot. Muntem la clara d’ou i l’afegim a poc.Ha de quedar una pasta més aviat espesa.
Posem oli en una paella i quan estigui calent amb dues culleretes fem boletes de pasta i les fregim fins que estiguin daurades. Depèn de la mida surten molts però també són molt fàcils de menjar!!!!.
Espero que us agradin!!!!!
divendres, 27 d’agost del 2010
XAPATES D'OLIVES I NOUS
I avui una altra recepta de pa que vaig fer per un dinar amb les amigues i els fills.
És un pa molt aromàtic que no li fa falta posar res dins per assaborir-lo.
Evidentment si posem un bon tros de formatge vell, llavors ja és......
Ingredients
500 g de farina
8 g de sal
300 ml d'aigua
7 g de llevat
75 g d'olives negres
75 g d'olives verdes
25 g nous
herbes aromàtiques i oli
Per preparar el condiment tallarem les olives a trossets i les nous partits en 4 atroços, ho barregem i reservem a la nevera 2 hores.
A la recepta original també afegia beicon fregit però jo no li vaig posar.
Amb l'amassadora fem la massa barrejant la farina,la sal i el llevat i afegint l'aigua a poc a poc fins que l'absorbeixi tota. Jo la vaig deixar amassant uns 7 minuts fins que tot va quedar homogeni. Després afegim les olives i els nous i tornem a amassar fins que estigui tot ben barrejat.
Arribat aquest punt deixem reposar en un bol a la nevera fins l'endemà.
El dia següent, estirem la massa a sobre el marbre amb una mica d'oli i la deixen reposant 30 minuts perquè perdi la fredor de la nevera.
Tallar les porcions de massa de la mida que més ens agradi i deixar fermentar uns altres 45 minuts a la safata del forn on haurem posat paper de forn.
Escalfarem el forn a 250º amb un bol amb aigua per generar vapor.
Es cou el pa a 220º uns 12 minuts ruixant les parets amb aigua per fer més vapor.
Una vegada es refredi el pa es pot pintar amb les herbes aromàtiques barrejades amb oli.
Espero que us agradin!!!
La recepta original és del llibre PAN del X. Barriga
dimecres, 25 d’agost del 2010
PANETS AMB POOLISH DE IOGURT
Feia molt de temps que tenia ganes de fer uns panets amb poolish i aquests dies he tingut l’ocasió.
Van quedar molt bons i molt fàcils de fer.
I que més satisfacció que els meus fills me'ls demanin de dos en dos i que encara no els han acabat i ja pensen en menjar-n'en més?????
Ingredients:
Poolish de iogurt
100 g de farina de força
100 g de iogurt natural
5 g de llevat
60 ml d'aigua
Massa
500 g de farina
10 g de sal
225 ml d'aigua
5 g de llevat
200 g poolish de iogurt
Per fer el poolish barregem l'aigua amb el llevat, després afegim el iogurt i finalment la farina, remenant tot fins que no quedin grumolls.
Es deixa reposar 3 hores a temperatura ambient a fins l'endemà a la nevera.
Per fer la massa barregem la farina ,la sal,l'aigua i el poolish i comencem a amassar, en els últims minuts afegim el llevat esmicolat.
Deixem reposar la massa uns 15 minuts tapada amb un drap.
Una vegada ha passat el temps fem boletes d'uns 30-40 g, les tapen amb el drap i deixem fermentar uns 90 minuts més.
Escalfem el forn a 250 º amb un bol amb aigua a dins per generar vapor.
Una vegada han pujat i estan per anar al forn fem un tall amb les estisores i els polvoritzem amb aigua.
Es couen durant 12 minuts.
Espero que us agradin!
La recepta és del llibre PAN del X. Barriga.
dilluns, 23 d’agost del 2010
FOCACCIA DE CEBA I FORMATGE I FOCACCIA DE CHERRY I HERBES
Per la bereneta (berenar) de fa uns dies, a més a més de les galetes de patata i formatge vaig portar aquestes dues focaccias. De tot d'una només en volia portar una però amb la massa que em va sortir per no portar dues d'iguals vaig fer una amb ceba i l'altra amb cherrys que van quedar molt bones.
La massa no l'havia provada mai i em va agradar molt la textura i el gust.
El que posem a sobra depèn de la imaginació de cadascú i jo vaig optar primer per fer la de ceba com a la recepta i després com tenia molts de cherrys a l'hort i romaní i alfàbrega natural vaig decidir fer l'altra.
Proveu-les que van agradar molt.
FOCACCIA DE CEBA I FORMATGE I FOCACCIA DE CHERRY AMB ROMANÍ I ALFÀBREGA
Ingredients
Massa
500 g de farina
10 g de sal
20 g de sucre
40 g de seu
300 ml d'aigua
20 g de llevat
Per cobrir
Ceba sofregida
Formatge
Orenga
Per cobrir
Tomàquets cherry
Romaní i alfàbrega
Oli d'alfàbrega
Per fer la massa a l'amassadora es posen tots els ingredients secs menys el seu, l'aigua i el llevat i es barregen a velocitat lenta. Després afegeixo el seu i a poc a poc l'aigua fins que es formi una massa fina al tacte (incremento la velocitat). Finalment abans d'acabar l'amassat afegeixo el llevat i deixo amassant un parell de minuts més.
Divideixo la massa en dues porcions, en una la tapo de ceba sofregida i formatge emmental, poso herbes aromàtiques.
A l'altra poso tomàquets cherry amb romaní i alfàbrega i tot pintat amb oli d'alfàbrega.
Es deixa reposar uns 60 minuts tapada amb un drap humit.
Escalfem el forn a 250º amb un bol d'aigua a dins per generar vapor.
Una vegada han pujat s'enfornen a 250º uns 20 minuts.
*Oli d'alfàbrega: fulles d'alfàbrega amb oli verge deixat macerar 15-30 dies en un lloc fosc.
Espero que us agradin!!! Del llibre PAN del X. Barriga
dissabte, 21 d’agost del 2010
GALETES DE PATATA I FORMATGE
Fa uns dies vem fer una bereneta (berenar) a casa d'uns amics i tothom havia de portar alguna cosa de menjar. Va haver de tot, cus-cus fred i calent, pizzes, coques de pebrots... bé una mica de tot i jo vaig contribuir amb aquestes galetes.
Com era de suposar els meus amics van treure el seu enginy i van començar demanant que portava i llavors van començar les conyes,que si menjar de cavall (per la civada), que si croquetes xafades,que quins invents ens portes avui, que sempre fem de conillets d'india, però bé tot dit amb bona fe i la veritat van desaperèixer en un tres i no res.
Ingredients:
60g de mantega
120 g de flocs de civada (copos de avena)
3 ous
100 g de pernil salat
250 g de patates cuites amb pell
sal i pebre
100 g de formatge ratllat
Amb aquestes mides surten unes 18-20 galetes.
Coure les patates amb pell fins que estiguin cuites. Reservar.
Escalfar una olla amb 200 ml d'aigua i la mantega. Afegir els ous i els flocs de civada i no parar de remenar fins que la pasta es separi de les parets de l'olla.Deixar refredar.
Pelar les patates i amb una forquilla aixafar fins que quedin puré.
Tallar el pernil salat a trossets i afegir a les patates.
Afegir aquesta barreja a l'anterior i posar sal i pebre.
Deixar reposar a la nevera uns 30 minuts.
Escalfar el forn a 200º. Preparar una safata de forn amb paper de forn.
Formar les boles de pasta i aplanar-les com si féssim galetes, escampar el formatge ratllat per sobre i coure-les al forn una 10-15 minuts.
Deixar refredar abans de treure-les de la safata.
Queden molt bones tant com per un aperitiu, com un segon plat, com per un berenar informal.
Espero que us agradin!!!
diumenge, 15 d’agost del 2010
BIZCOFLAM O FLAM AMB PA DE PESSIC
Ahir em van avisar hora per hora que teníem un sopar a casa d’uns amics i em vaig decidir a fer un Bizcoflam. Per començar les conyes ja van venir pel nom del pastisset, cadascun va dir la seva, que si era guenyo, que quina cosa els faria provar... Ells sempre són els meus conillets d’indias. Però finalment va agradar doncs no va quedar ni una miqueta.
Ingredients:
4 ous
500 ml de llet
120 g de sucre
1 culleradeta de sucre vainillat o canyella
Pa de pessic
3 ous
90 g de sucre
90 g de farina
Caramel
Caramel•litzem un motlle de plum-cake per tots els costats.
Posem els ingredients del flam en un bol i els batem a mà o amb el minipimer. Ho aboquem en el motlle caramel•litzat.
Fem el pa de pessic batent els ous amb el sucre fins que blanquegi i després afegim la farina a poc a poc. Posem el preparat a sobre del flam. Tranquils que no es barreja ni s’enfonsa!!! Això sí poseu-ho amb comte.
Després es posa al forn ja calent a 180º al bany maria uns 25-30 minuts.
Espero que us agradi!!!
divendres, 13 d’agost del 2010
MOUSSE D'ESCALIVADA
Per fi torno a publicar una recepta! Fa tants de dies que vull escriure alguna cosa però fins avui no he tingut una recepta adient per publicar, perquè cuinar cuino i per vuit persones però...
A casa tenim hort i ara és l'època dels pebrots i les albergínies i per això vaig aprofitar que havia escalivats uns quants i vaig fer aquesta mousse d'escalivada del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí amb els meus canvis.
Ingredients:
2 pebrots vermells escalivats
2 albergínies escalivades
200ml de nata per cuinar
125ml de llet
5 ous
Salsa de pebrots:
1 pebrots escalivat
Oli
Posar en el minipimer els pebrots i les albergínies escalivades juntament amb la nata, la llet i triturar, afegir els ous lleugerament batuts amb sal, pebre i nou moscada i tornar a batre.
Preparar un motlle de "cake" amb paper de forn al fons i abocar la barreja.
Coure al forn al bany maria uns 50 minuts. Vigileu que estigui cuit punxant-lo amb un escuradents.
Desemmotllar una vegada fred.
Jo el vaig adornar amb salsa de pebrots i unes flors de pebrots i enciam.
És fàcil de fer i boníssim.
Espero que us agradi!!!
A casa tenim hort i ara és l'època dels pebrots i les albergínies i per això vaig aprofitar que havia escalivats uns quants i vaig fer aquesta mousse d'escalivada del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí amb els meus canvis.
Ingredients:
2 pebrots vermells escalivats
2 albergínies escalivades
200ml de nata per cuinar
125ml de llet
5 ous
Salsa de pebrots:
1 pebrots escalivat
Oli
Posar en el minipimer els pebrots i les albergínies escalivades juntament amb la nata, la llet i triturar, afegir els ous lleugerament batuts amb sal, pebre i nou moscada i tornar a batre.
Preparar un motlle de "cake" amb paper de forn al fons i abocar la barreja.
Coure al forn al bany maria uns 50 minuts. Vigileu que estigui cuit punxant-lo amb un escuradents.
Desemmotllar una vegada fred.
Jo el vaig adornar amb salsa de pebrots i unes flors de pebrots i enciam.
És fàcil de fer i boníssim.
Espero que us agradi!!!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)