dissabte, 29 d’agost del 2009

RUBIOLS DE VERDURA




Ingredients:

100grs d'oli de girasol
100grs de vi blanc
370 grs de farina

Farcit:
Bledes o espinacs
Tomàquets
Ceba o porros
Ou dur
Tonyina
Oli i sal

Per fer la massa es posa l'oli i el vi a la thermomix i es programa 30 segons a velocitat 4 i 37º.
Després s'afegeix la farina i es barreja 15 segons a vel. 6 i seguidament 1 minut a vel. espiga.
S'acaba de juntar la massa amb les mans i s'estira molt fina amb el corró.
Despres amb els motlles de fer crestes es van fen els rubiols farcint-los amb el sofregit (surten unes 25 unitats depenent de la mida dels motlles)
S'enfornen a 200ºC uns 15 minuts.
Pel farcit:
Tallar les verdures ben petites i estofar-les al foc a poc a poc, primer la ceba i l’all, després els tomàquets i finalment les bledes o espinacs. Afegir sal.
Deixar refredar i afegir la tonyina i l’ou dur ratllat o talladet petit.

Espero que us agradi!!!

COCA TAPADA DE PEBROTS ESCALIVATS



Com ja us havia explicat altres vegades aquesta es la massa que m'agrada més per fer les coques tapades, és una massa d'empanada que es treballa molt bé i és agraïda d'estirar.


COCA TAPADA DE PEBROTS ESCALIVATS

Ingredients

50 grs d'aigua
50 grs d'oli d'oliva
50 grs de vi blanc
30 grs de llevat
Una mica de sucre
1 ou
50 grs de mantega o seu
1 culleradeta de sal
450 grs de farina

Farcit

3 pebrots
3 esbergínies
2 llaunes de tonyina
Olives


El dia abans si no es vol fer tot el mateix dia escalivem els pebrots i les esbergínies al forn per poder treure la pell i tallar-los a tiretes. Jo poso el grill i en 20 minuts anant donant la volta es couen molt bé.

Per fer la massa es posen els líquids en el got de la thermomix i es programa 1 minut a 37º i vel. 1.
Després afegim el llevat i el sucre i programem 3 segons a vel. 4.
Finalment afegim la resta d'ingredients barrejant 15 segons a vel. 6 i 2 minuts a vel. espiga.
Queda una massa molt maca s'hi s'enganxa als dits posar una mica de farina.
Dividim la massa en dues parts i estirem una a la safata de forn, posem el farcit a sobre, primer els pebrots i les esberginies, a sobre la tonyina i finalment les olives.
Després estirem l' altra resta de massa (jo la faig a sobre una base de silicona que és de la mateixa mida que les safates i després ho poso damunt i trec la silicona i així és molt fàcil).
Adornar segons gustos i pintar amb ou batut molt bé.
Enfornar al forn precalentat a 200º uns 30 minuts.

Espero que us agradi!!!

dijous, 13 d’agost del 2009

CANELONS D'ESTIU


Una recepta bona de fer i fresqueta per aquests dies d’estiu tan calorosos.


Ingredients
1 paquet de canalons
Enciam
Olives
Tonyina
Maionesa
Ou dur


Bullim els canelons en una olla amb aigua bullint els anem tirant a poc a poc i els deixem bullint 10 minuts.
Mentres tallem l’enciam a julienne, les olives petites, esmicolem la tonyina i ratllem l’ou dur.
Tot ho barregem amb dues o tres cullerades de maionesa (si és feta a casa millor que millor)

Omplim els canelons i els col•loquem en una safata. Els adornem amb maionesa, pastanaga, olives, tàperes, enciam… el que ens vingui més de gust.
Els posem a la nevera fins el moment de servir.

Espero que us agradin!!!

PASTIS-MOUSSE DELLIMONA





Avui us presento un pastís d’aquells que sempre cauen bé i agraden a tothom.
Damunt una base de galetes una mousse de llimona i recoberta de gelatina.
Va quedar molt bo i va desaparèixer en un moment!!!

Ingredients
1 paquet de galetes
60 grs de mantega fosa
Una mica de llet

5 llimones
500 ml de nata per muntar
100 grs de sucre
5 fulls de gelatina

Cobertura
2 fulls de gelatina
Aigua
2 gotes de colorant groc

Fer la base de galetes triturant les galetes, afegint la mantega fosa i una mica de llet fins que quedi una massa ferma i homogènia.
L’estirem en un motlle de 24-26 cm desenmotllable.

Per fer la mousse, primer hidratarem les fulles de gelatina amb aigua freda.
Amb les llimones fem un suc de llimona i l’escalfem una mica juntament amb el sucre. Una vegada calent afegim els fulls de gelatina ben escorreguts i deixem refredar.

Muntar la nata amb la batedora elèctrica una mica, ho just perquè tingui una mica de consistència.
Després barregem la nata amb el suc de llimona a poc a poc (que estigui fred)
Una vegada barrejat omplim el motlle i el posem a la nevera perquè qualli.

Per fer la cobertura hidratem dos fulls de gelatina, desprès escalfem una mica d’aigua i fora del foc afegim els fulls i dues gotes de colorant groc, deixem que es refredi una mica i ho posem per sobre el pastís. Deixem a la nevera un mínim de dues hores.
Adornem el pastis al nostre gust i bon profit!!!.

Per desenmotllar-lo el millor és passar un ganivet fi a tot el voltant, obrir el motlle i servir.
Espero que us agradi!!!

dijous, 6 d’agost del 2009

TOMÀQUETS AL FORN


Ara que és temps de tomàquets aprofito per fer tomàquets al forn que sempre van bé com acompanyament de carn, peix o sols per sucar-hi pa.


Ingredients

Tomàquets
Farina de galeta
Alls i julivert
Oli i sal

Posar els tomàquets una vegada nets i traient-los la part de dalt en una safata de forn, posar-los sal i fer una barreja amb la farina de galeta els alls i julivert talladets petitons i tapar-los amb aquesta pasta.
Posar un bon raig d’oli a sobre i enfornar durant uns 10-15 minuts a 180º.
Espero que us agradi !!!

dimecres, 5 d’agost del 2009

LLET MERENGADA


Avui és una recepta fàcil de fer ja que la va fer la meva filla un dia que tenia ganes d’entrar a la cuina, i jo no desaprofito l’ocasió perquè faci de les seves.

LLET MERENGADA

Ingredients:
150gr de sucre
La pell d’una llimona
1 litre de llet freda
2 clares d’ou
Canyella en pols

La meva filla la va fer amb la thermomix ja que així va experimentant.

Posar el sucre en el got per fer sucre molt a velocitats 5-10.
Afegir la pell de la llimona i tornar a triturar (queda un sucre aromatitzat molt bo).
Després afegir la llet i les clares i batre uns segons a velocitat 4.
Posar la llet merengada a dins recipients petits (tipus glaçoneres) i congelar.
En el moment de servir posar a la thermomix per triturar a velocitats 5-10.
Servir molt freda en copes i empolsimada amb canyella.

Esperem que us agradi!!!