dimecres, 15 de maig del 2013

PA DE SÈGOL AMB FRUITS SECS





I avui un altre pa del llibre “Panes creativos” a quin més bo!!! Estic fent una feinada provant les receptes i la veritat és que totes les que he provat són magnifiques!
Avui us presento un pa dels d’abans, saborós,  nutritiu, agradable...


PA DE SÈGOL  AMB FRUITS SECS
Ingredients:
350 g de farina de força
150 g de farina de sègol
150 g de llet
150 g d’aigua
20 g d’oli
10 g de sal
15 g de llevat
Fruits secs: nous i pipes o nous i panses
Sèsam per decorar

Tant fàcil com l’altre es barregen tots els ingredients sense els fruits secs fins tenir una massa homogènia. Llavors afegim la quantitat de fruits secs que ens agradi ( a la recepta original posa 250g). Deixem reposar uns 10 minuts i llavors el posem en un motlle de plum-cake.
Deixem que reposi fins que pugi el doble.
Escalfem el forn a 210º i l’enfornem uns 20 minuts..
Està boníssim tant amb dolç com amb salat!

Espero que us agradi!

dimecres, 1 de maig del 2013

PA DE LLAVORS




Per fi tinc el llibre que esperava amb ànsia, “Panes creativos” de Daniel Jordá! Després de mirar i remirar pels blocs de pans i com tothom lloava aquest llibre em vaig decidir i me’l vaig comprar. Des del primer moment ja vaig triar uns quants pans a fer però aquest que us presento és fàcil, nutritiu, els pots variar canviant les llavors, agrada a tots els de casa...
Què més vull!!!

PA DE LLAVORS
 Ingredients:
250 g de farina integral
200g de farina de força
50 g de farina de sègol
10 g de sal
250 g d’aigua
40 g d’oli d’oliva
20 g de llevat de Forner
Pipes
Segons el llibre posa que s’amassi tot junt i es deixi reposar uns 45 minuts. Després es talla en peces de 200 g o una barra sencera i es deixa reposar 10 minuts més. Finalment es forma la barra i es posa en el motlle. Deixar que pugi el doble i enfornar a 220º.
Jo el que faig es barrejar l’aigua tèbia amb l’oli i la sal, afegeixo les farines en forma de pluja i el llevat esmicolat i amasso fins que se’m desenganxa de les mans formant una bola que deixo reposar tapada amb un drap de cotó. Una vegada a reposat el trec del motllo on l’he pastat i li trec l’aire, l’estiro el plego com una carta en tres i el poso en el motllo de plumcake.
 Amb les mans humides d’aigua banyo la superfície del pa i poso les pipes, pressionant una mica perquè s’enganxin.
Llavors el deixo reposar tapat amb el drap fins que ha pujat el doble i l’enforno en el forn calent a 220º.
Una vegada cuit espero 5 minuts que es refredi i ja el puc desemmotllar.

Espero que us agradi!!!